30 de setembre 2007

Nova cita:

Pels qui demanaven conèixer les denúncies:

L'arbreda.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

He anat al blog l'arbreda i no hi ha publicada cap denúncia, només hi ha una explicació de perquè no s'ha fet pública, ho respecto, però, seguim sense saber de que se'ls acusa.

Anònim ha dit...

Diuen que ja les penjaran, no?

Anònim ha dit...

Respecto la posició dels encausats i els dono tot el meu suport. Només faltaria!! Amb tot crec que ens equivocaríem si pensessim que es tracta d'un judici només als set denunciats. Tècnicament així serà, però en el fons es persegueix posar en entredit i desacreditar tot el moviment ciutadà, d'entre el qual ells han estat "triats". Per tant, no us sembla que s'ha d'actuar com si es tractés d'una atac a la llibertat de tots i que l'estratègia a seguir -no només de cara al judici, sino des d'ara ja- s'hauria d'enfocar des d'aquesta perspectiva?. No hem de perseguir únicament guanyar un judici o evitar d'arribar-hi: hem de demostrar la solidesa de les nostres conviccions i la raó de la nostra lluita. Quan a la llera de la riera teníem davant nostre els antiavalots, ens volien intimidar amb tota la seva parafernàlia i erem uns quants que intentàvem convençer-los
-ingenuament si voleu- que la nostra reivindicació era un clam de justícia. La nostra única arma era i és la paraula i la raó... ells en tenien d'altres ("obeim ordres" deien). No ens volen intimidar ara amb altres mitjans més "civilitzats" però en el fons igual de repressors? Persegueixen un objectiu: tallar de soca rel qualsevol intent ciutadà d'expressar la seva opinió més enllà dels mecanismes "políticament correctes", per tant dificilment controlable i/o manipulable. Així doncs, no us sembla que de quin sigui el plantejament que fem i el resultat que en surti de tota aquesta història depèn el futur de moltes més coses, més enllà dels arbres o la riera??

Jordi Bayarri

Anònim ha dit...

Jordi, tu com sempre pixant fora de test. Sempre veus fantasmes allà on no n'hi han. La teva obsessió malatíssa sempre et fa veure i dir allò que no és. No té dret l'empresa adjudicataria a denunciar els fets del 27 d'agost? I la policia d'informar a la fiscalia, dels fets?.
Aprovaries tu que entrèssim tots a casa teva i seièssim al menjador de casa teva pacíficament?

Josep Mª Martinez

Anònim ha dit...

Josep Mª Martínez, no sé qui ets i no pretenc que les meves paraules s'interpretin com una defensa a en Jordi Bayarri (crec que tot sol ja es pot defendre). Sí, efectivament crec que aquesta denúncia està feta per intimidar als moviments socials, no és la primera vegada que passa "en democràcia", malauradament molesta que les persones parlin. En quan la denúncia de l'empresa (ja en parlarem, per cert la denúncia de l'empresa és un dia després que la feta per la polícia.
Sr. Martínez pixar fora de test és utilitzar termes com: agressivitat notòria, tenien estris per l'autodefensa o nadons per fer d'escut,... En qualsevol cas, no es preocupi que "aquestes pixades fora de test" ja quedaran acreditades a l'acte de judici.

Anònim ha dit...

Per cert, un últim apunt, la policia no va informar, la policia en la denúncia qualifica els fets (cosa que ha de fer el Jutge) en fi, es veu que són molt llestos els polis del poble. Aleshores la policia el que fa és una deligència encaminada a criminalitzar i torno per si encara no ha quedat clar: agressius, posar en perill la seguretat, agafar nados,.., agafar eines per l'autodefensa, .... això és informar? tot i això i en primer moment el Jutge també s'ho agafat prou bé, perquè a aquests fets tan tenebrosos i dedica únicament un judici de faltes. En fi, com ja he dit, ja quedarà demostrat en el judici i amb les proves de les parts denunciades (que també en tenen i moltes).

Anònim ha dit...

Josep, la riera és propietat d'un particular? Doncs no barregis les coses. Personalment considero bastant penós el teu comentar-hi. Que l'empresa reclami aquests dies, podria tenir un passe, tot i que no paraven pas de treballar a l'altre costat del pont. Ara, pel què fa la policia, ja que parles d'informar, doncs et diré que una cosa és informar i l'altre el contingut de la denúncia. Personalment penso que pixes fora de test i trobo totalment ridícul el teu comentar-hi.

Anònim ha dit...

Que fort amb el Josep Mª. Com pots dir "tu Jordi pixant sempre fora de test"? Josep Mª, no sé qui ets, però pel què veig, amb aquest comentar-hi et deus creure per sobre del bé i del mal. ai, ai, ai,! opino que aquesta afirmació prepotent en el teu comentar-hi et fa més mal que bé. Et dóno un consell, sigues més humil, aquí no hi ha un més llest que un altre. Tot es veurà, com bé dius tú:"la teva obsessió malaltíssa et fa veure i dir allò que no és", per tant, tot es veurà en el judici. Bona nit.

Anònim ha dit...

frases con la de

"Sempre veus fantasmes allà on no n'hi han"
no us sona?
a mi si,
S'ha dit diverses vegades en els Plens per part de la màxima autoritat del poble

Anònim ha dit...

no heu pensat que en Josep Maria, realment no es diu Josep Maria??
En tot cas, "Josep Maria" has quedat retratat. en el teu comentari hi ha moltes més coses que les enfoques personalment contra en Jordi Bayarri, que ha deixat un missatge de suport i solidaritat amb tot el grup que es va manifestar. Qui ha pixat fora de test ets tu!

Anònim ha dit...

Benvolgut Josep Mª Martínez:
Només et demano un aclariment, quan preguntes si em mosquejaria que entressiu a casa meva "pacíficament" he de suposar que els que vàrem ocupar la riera, també va ser fet de manera pacífica. Pregunta: creus que la ocupació va ser pacífica? Si és així a que treu cap la denúncia?
D'altra banda si he pixat fora de test i t'has vist amb la obligació de respondre'm deu ser que t'he esquitxat. Ho sento.
Finalment com que sembla ser que em coneixes prou bé, tingues per cert que m'ho faré mirar perque em preocupa que em consideris un obsès malaltís.. que potser coincidim a la mateixa consulta?
Ah, la teva argumentació no m'ha fet canviar de parer.

Obsessivament cordial
Jordi Bayarri

Anònim ha dit...

molt bo jordi!

Anònim ha dit...

Sr.Bayarri, vosté com ja feia quan era Regidor, desvia l'atenció a les preguntes que li formulen. No em respón a la invasió del seu menjador de casa seva, com reaccionaria? ho denunciaria? I per aquells que diuen que la llera és pública, els respondré que si, però en aquests moments és un indret vallat i en obres. Considero que hi han altres maneres de protestar i no precisament enfilant-se en els arbres i violant la legalitat. D'altra banda saben prou bé que no han fet bé els procediments ni les maneres. Saben prou bé que aquest capítol pot acabar malament per vosaltres i com sempre heu fet intenteu buscar responsables i desviar l'atenció pública carregant com sempre a un sol punt. És per això que considero que és malatíssa aquesta obsessió. No s'enmoïni que no m'ha esquitxat.

Anònim ha dit...

i dale amb l'obsessió malaltissa! senyor josep maria, tant li molesta que centenars de persones s'hagin manifestat de forma PACÍFICA (no sé si ho entén), reclamant que no es tallessin els arbres? qui intenta desviar l'atenció cap a una persona en particular és vostè amb els seus comentaris. sigui més sensible amb la voluntat del poble. no estem parlant d'un lloc de propietat PARTICULAR. estem parlant d'un espai natural DE TOTHOM. ho entén? està equivocat en tot el que diu. qui no ha actuat bé 'ni en el procediment ni en les maneres' és l'equip de govern, que s'ha tapat les orelles davant les peticions de molts i molts malgratencs.
està intentant justificar allò injustificable, i a més utilitzant la crítica fàcil cap a un exregidor.

Anònim ha dit...

Ja ho veurem a qui li esquitxa aquest capítol, Sr. Martínez. Ningú pot dir mentides però menys els funcionaris en l'exercici de les seves funcions.

Anònim ha dit...

Em sembla que aquestes intervencions d'en Josep Maria són molt interessants. Revelen, justament, el punt de vista dels que voldrien tancar la boca a les protestes ciutadanes cíviques, espontànies i pacífiques. Del que, com la denúncia, com la polícia local, persegueixen intimidar els ciutadans per a evitar que en us de la seva llibertat de protesta, es pronunciin sobre allò que els interessa independentment dels partits polítics.
M'imagino on quedarien els derts de manisfestació o de vaga si actuessim d'acord amb el parer d'en Josep Maria. M'imagino que hauria passat amb la riera si no haguéssim intervingut com ho vàrem fer. Perquè nosaltres no ens plantem allí per gust: hi anem quan sabem que s'estan tal.lant els arbres de manera indiscriminada, incomplint un acord del ple del nostre ajuntament!. Hi anem per defensar un ambient natural d'una agressió !. S'imagina el senyor Josep Maria on serien els arbres a dia d'avui si en comptes de l'acció de protesta a la riera ens n'haguéssim anat a l'ajuntament a posar instàncies ?. Segur que si un dia se li crema el menjador de casa seva, estarà content que els veins hi entrin a donar-li un cop de mà.
Finalment, com deia en Joedi Bayarri. Aquestes cortines de fum no poden amagar els fets claus:

1. Que l'acció ciutadana va quedar refrendada per un nou acord del ple en majoria. és a dir l'ajuntament de Malgrat va reconèixer la bondat d'aquelles accions de manera sobirana. Encara que dolgui a qui va perdre.
(2) que les accions es van argumentar amb propostes que insistentment l'alcaldessa estigmatitzava com impossibles perquè, deia, s'havia de primar la seguretat. Doncs bé els acords del ple i la reacció posterior de l'ACA demostra que l'alcaldessa estava equivocada, que estava defensant un projecte, aquest si agressiu per la riera, basant-se en arguments equivocats. HI HAVIA UN PROJECTE POSSIBLE PER A CONCILIAR NATURALESA I SEGURETAT, sobretot en base a aque la velocitat de l'aigua a la riera, menys de 6 m· per segon, ens dona força marge. Esperem que les obres que s'hi fan actualment no l'estrenyin !. Vigilem.
(3) que és vergonyós que un ajuntament democràtic actuï legalment contra una mobilització cívica i pacífica, i llencin falses acusacions contra ciutadans particulars. Hi ha massa testimonis del que allí va passar com perquè ens enganyin, inventant-se paranoies sobre una agressivitat que només devien tenir als seus cervells. Jo només sé d'una persona que va usar el símil de "batalla" aplicat a aquell debat pacífic, tranqui, entre ciutadans del mateix poble, amb idees diverses però units contra l'agressió a un paratge natural i sentimental.

Finalment: no volguem desviar l'atenció. De tot el que està passant hi ha una responsable. Imagineu que hauria passat amb tot plegat si a l'ajuntament hi hagués hagut una persona dialogant, disposada a escoltar, oberta a debatre els arguments aliens --per exemple el que ara admet l'ACA; una persona que entengués que els que protestaven eren conciutadans i no rivals polítics; que admetés que erem allà espontàniament i que no ens deixem manipular; que hagués vingut a la riera a escoltar-nos ?. Qualsevol polític amb una miqueta d'habilitat hagués aconseguit que aquella acció acabés en un projecte unànim de salvació de la riera.

Joan Bosch

Anònim ha dit...

el que seria interessant pels arbres es que seguissim fent pinya, i es molt normal que els 7 que els hi ha caigut la denúncia personalitzada, tambe es reuneixin entre ells per posar-se d acord abans d explicar el que els advocats creuen que s ha de fer, paciencia, tot es farà

Anònim ha dit...

Aquesta dona s'ha fet un canvi de sexe, i de nom?

Anònim ha dit...

Jordi estic d'acord amb tu, jo també dono tot el meu suport als encausats, perquè, podríem haver estat qualsevol dels que vam defensar aquest espai del nostre poble. No puc permetre que se'ns acusi d'agressius, de vulnerar la seguretat, d'utilitzar a nadons d'escuts humans (unes persones que defensen l'entorn poden utilitzar a nadons d'escuts humans?)...sembla que aquests comentaris estiguin extrets de les redaccions de noticies que ens donen cada dia per la televisió, en aquest poble no hi ha cap guerra, simplement una part dels ciutadans, ha dit prou a tanta destrucció, han demanat pacíficament que es respecti l'entorn natural i històric (alguns diran sentimental, té per a mi, tanta validesa com l'històric) que resta al poble.
En Jordi no crec que vegi fantasmes i, l'empresa té dret a denunciar els fets, per si li cal demanar indemnitzacions, però, pel que sé l'empresa no ha denunciat a ciutadans concrets, només ho ha fet la policia local.
Josep Mª quina legalitat varem violar? Aquest espai no és públic? perquè si no estic errada l'espai públic és de tots. Pel seu coneixement, es pot informar, el dia 27 d'agost abans de les deu del matí, vaig anar, amb una altre persona, a l'Ajuntament, per demanar que s'atures la tala d'arbres, per demanar veure el projecte, per poder comprovar si el que s'estava fent corresponia al que es va aprovar i, sap, a l'ajuntament no hi havia cap regidor de l'equip de govern,? és el que ens van dir, per sort ens vam trobar un regidor pel carrer que anava a l'ajuntament que ens va escoltar (disculpeu que no doni el nom), vam aconseguir que ens atengués el Sr. Viñoles (regidor d'obres públiques) que semblava no escoltar que li dèiem, només li demanàvem que pares la tala d'arbres (ens deia que s'havien plantat molts arbres, crec recordar, uns 2500) , perquè, tots els representats, intentessin trobar una alternativa pel tros de riera que encara queda, que no fos agressiva amb el medi ambient, vàrem estar molta estona, li vam demanar poder veure el projecte (estava aprovat i adjudicat, per tant públic), ens va dir que l'anava a buscar, però, seguien talant arbres, finalment vàrem veure el projecte, perquè un regidor de l'oposició, quina por, era allà. Pel que vaig poder llegir, teníem poc temps, qui havia de decidir quins arbres feien nosa? era el director de l'obre i, em pregunto? qui és el director de l'obre? és de l'ACA o és de l'empresa a qui l'ACA ha adjudicat l'obre?
Crec que els ciutadans i ciutadanes tenen dret a protestar, pacíficament, quan creuen que es vulneren els seus drets, quan creuen que els seus representants no els escolten, la democràcia, no vol dir m'han votat i puc fer el que vull durant quatre anys perquè governo i, si no ho faig bé, no hem votaran, per a mi la democràcia, no és no escoltar, significa diàleg, significa consens, significa escoltar, i desprès dels esdeveniments succeïts al meu poble des del 27 d'agost fins ara, no s'ha escoltat (no tots els representants), no s'ha dialogat i no s'ha arribat a un consens per part de l'equip de govern.
Hi ha, però, una cosa positiva i que valoro molt, el poble ha tornat a ser poble, les persones s'han sentit persones, s'han adonat que es poden fer escoltar.
Gràcies a tots i totes les persones de Malgrat de Mar.
Montse Giol

Anònim ha dit...

Totalment d´acord amb l´ecrit de´n Jordi.
En canvi m´ha deixat molt preocupat l´escrit i réplica del tal Josep Mª Martínez, que si no vaig errat, és un seudonim.

Pels detalls, frases i valoracions que en fa del Sr. Jordi Bayarri, a part de les inexactituds que expresa, es dedueix que:
1- El coneix considerablement.
2- Coneix de molt aprop la seva activitat de quan era regidor.
3- No és la primera vegada que li retreu la seva actitud política.
4- Li fa valoracions de tipus molt personals.

Tot aixó, diu molt poc a favor de la qualitat humana del tal Martínez, perquè mentre en Jordi s´identifica sense embuts en el seu escrit, el replicant actúa des de l´anonimat. Amc covardia.

M´agradaria pensar que no és ningú de l´Ajuntament qui ha fet aquest escrit, perquè voldria pensar que la gent que ens representa està dotada de les més elementals normes ètiques tant a nivell polític com humà.

Espero que aquest senyor, senyora, o servidora, que s´amaga darrera en Josep Mª Martínez, tingui una mica -només una mica- de la honestetat i nivell democràtic de´n Jordi i ens digui el seu nom.