09 de setembre 2007

08380: l’escalfament és córrer fins a Sta. Susanna:

No cal justificacions per enviar res a aquest blog, sempre està obert a queixes, propostes i diàlegs de qualsevol tipus (millor si el tema és patrimoni del nostre poble, però si no ho és tampoc em costa res donar a conèixer el que cregueu oportú). Gràcies per les vostres col•laboracions.

Sentinella,

m'adreço a tu i als teus lectors per compartir amb tots vosaltres la meva indignació per la poca sensibilitat, amb coneixença o sense, que la regidoria d'esports demostra amb els contribuents de Malgrat. Se que el teu blog està dedicat al patrimoni de la vila i si com diu el diccionari Patrimoni és el conjunt de testimonis que formen l'herència cultural de la societat, com les tradicions, els costums, l'art, el llenguatge, l'entorn, el paisatge, etc.-, l'esport, i sobretot l'esport base, hauria de tenir cabuda en aquesta definició.
Tinc un fill de 13 anys, des dels 6 anys està a l'escola de bàsquet de l'AECAM i ara, que ja es desplaça sol per assistir als entrenaments, el Club ha decidit que és un bon moment per a que la seva categoria entreni i jugui els partits a Santa Susanna. Els raonaments dels responsables de l'escola de bàsquet són dos: perquè a Malgrat no hi ha espai físic per entrenar i per a millorar en el terreny esportiu. Tot i que m'asseguren que és produirà, la millora en el terreny esportiu està per veure, però l'espai físic està vist. A tothom que ens hem adreçat i que té coneixença de com funciona la distribució de les hores i espais per practicar esport a Malgrat, han coincidit en que el discurs des de l'Ajuntament és sempre el mateix "Reduïu les hores d'entrenament". Penso que a mi, si fos responsable de l'àrea d'esports municipal, em faria vergonya que els nens i nenes del poble haguessin de marxar fora del terme municipal per poder seguint practicant l'esport (gens elitista) que els agrada, i encara més vergonya que ho deixessin de practicar per no tenir transport. Molta vergonya i certa preocupació subvencionar un esport en el meu municipi i que es practiqui en el municipi del costat.
Sempre que algú qüestiona quelcom, un del retrets més habituals que se li fa és el de que és molt fàcil queixar-se i no donar alternatives. Doncs bé, jo no tinc alternatives a la qüestió del creixement com a jugador, però si idees pel que fa a l'espai: el CEIP Marià Cubí disposa duna pista semi coberta que segurament seria apta per a la pràctica de futbol sala, bàsquet, handbol... i que amb una mica d'imaginació, i cobrint els laterals amb lones estil carpa, disposarien d'un altre pavelló per l'esport i més.
L'esport base a Malgrat es mereix millor tracte.
Antoni Garófano

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Ningú treu aigua clara de parlar amb el regidor d'esports...
i les cistelles del conxi-park? va dir que en posarien despres d'eleccions ja que si les posaven abans es podria considerar una estratégia electoral :-?

Anònim ha dit...

Molt bo i aclaridor l'article respecte a l'estat vergonyós de l'esport a Malgrat, ara bé, no és pot dir el mateix de la petanca, esport aquest practicat per centenars de persones de 60 anys en endavant i que frueixen de totes les facilitats per part dels recaptadors de vots a sac. Els Malgratencs menors de 18 anys, uns 5.000, no conten per a res, son una nosa per el nostre Magnífic i autista Ajuntament. De pena!

Gràcies Antoni!

Anònim ha dit...

Això mateix passarà amb el futbol aviat.En lloc de millorar el camp que tenim ara, i fer-ne a més a més un de nou (que de ben segur farà falta aviat), ara es carreguen el que hi ha, i en fan un a les afores, on per qüestions lògiques s'haurà d'agafar un vehicle per accedir-hi,perque tan allunyat de la població segons quines edats tinguin els nens no hi podran anar sols.La pregunta és: amb el cap i el cor?

Anònim ha dit...

No només el marià Cubí segur que totes les escoles de malgrat estarien disposades a cedir les seves instal.lacions (com ja ho fan moltes vegades) per practicar l'esport, només cal l'anomenat "pla d'entorn municipal" esbrinar quines són les mancances al nostre municipi i intentar arreclar-ho. Només cal voluntat.

Anònim ha dit...

Jo se que l'Institut deixa el pati per fer patinatge, potser es podria fer servir per més coses.

Anònim ha dit...

A Blanes el pla d'enton fa que no només les instal.lacions esportives si noq ue també les biblioteques dels centres escolars puguin obrir-se al poble.

Anònim ha dit...

Peró d'això ja seria més difícil portar-ne un control, les biblioteques escolars no tenen registre de sortida...
Però recolzo el tema esportiu, jo hi era el dia que en Vinyoles va dir lo del primer comentari, va anar així: no posare cistelles xk es podria considerar estratégia electoral, però si em torno a sentar en aquesta regidoria les possaré. Algu ho entén!! Siusplau necessito una explicació!

Anònim ha dit...

perque als casals de altres pobles pot entrar tothom i al de malgrat no?
van venir unes amigues i no les van deixar entrar perque no eren socis
aixo tindriem que denunciarlo

Anònim ha dit...

No em moc gaire per aquests llocs, però veig que fa falta una mica de renovació, no? en concret de qué us queixeu?

Montse ha dit...

L'esport fa pena a Malgrat, ens hem deixat perdre el bàsket, i ara li tocarà al fútbol, que primer ha perdut el nom del club Malgrat, per posar Olimpic.
Però també veig un altre problema, es molt maco de que els nostres fills facin esport, perquè els hi agradi, i això hauríen d'aprendre els entrenadors i delegats de futbol, que no ncentiven ,l'esport als nens, sinó que volen guanyar, així que si no ets molt bó, no jugues mai.
Això li ha passat al meu fill petit, que li agrada molt el fútbol, però ja han aconseguit que avorreixi anar a esport, fins i tot a arrivat a sortir plorant, perquè no ha jugat ni un minut al partit.
Toto això ens ho hauríem de fer mirar entre tots, no val dir jo he salvat un club, i penjar-se les medalles, les instalacions absoletes, i cutres, això sí els petanqueros votants del PSOE, totes les pistes que vulguin.

Anònim ha dit...

en Vinyoles es el regidor désports ? no tindrian de fer algun test de viavilitat abans de donar una cartera a una persona, ho es que les altres son pitjors... per fabort, una mica mes de serietat...

Anònim ha dit...

Hola Sentinella, aixo que comentas ens ha pasat als musics desde fa molts anys, fins arribar al punt de no tenir on anar a assajar desde que van tirar la barraca de Can Feliciano. Patadeta al cul i ale "aneu a assajar on pogueu". Salutacions.

Anònim ha dit...

Al tanto!! que el present regidor d'esports era entrenador de ping-pong!! No creus que ja ha fet prou per l'esport al nostre poble? No creus que amb aquest currículum ja es mereix una regidoria? Amb la feinada que fa! No li veus cara de cansat?

Anònim ha dit...

Potser jo, amic Antoni, ,com a amiga d´altres pares que ja han passat per aquesta etapa del bàsquet i com a mare d´un fill que ho està passant ,et puc donar la resposta a la millora tècnica de què et parlen i és tan senzill com que la majoria pleguen........així en queden poquets i poden millorar molt.
Ja sabem que no es pot generalitzar i que com a tot hi haurà les seves excepcions.........aquests són als que ja els hi va bé, la resta davant la impossibilitat de trobar solucions o alternatives per a no perdre tant temps en desplaçaments( recordem que depenen dels pares i que aquests normalment tots treballen) prefereixen deixar-ho estar i poder dedicar-se a la seva feina prioritària que són els estudis (recordem també que tots aquests canvis els agafen enmig de la ESO o del Batxillerat).
I si tot això us sembla exagerat.........potser podriem demanar les estadístiques que hi ha des de que van començar aquests trasllats forçosos........a veure quines xifres surten.
El que fa més pena de tot és que com sempre els perjudicats no som els pares( que ja portem darrera d´ells des dels 4 anyets ensenyant això de que l´esport és sa i necessari i acompanyant i animant i pagant i....tot el que hagi fet falta) si no que són ells els que en uns anys de creixement físic i personal i de tots aquests anys dedicats al bàsquet acabaran deixant l´esport o buscant-ne un altre que els hi permeti una millor organització del temps.

Anònim ha dit...

ha, aixis la cara que fa es perque esta cansat ?

Anònim ha dit...

No sé si és perquè està cansat o perquè té un total desconeixement del que li pertoca com a regidor, actualment ja he perdut el compte de les carteres.

Anònim ha dit...

Resposta a 11/09/2007 14:33:00

No està cansat, no, està de mala llet al adonar-se que és el negre de l'ajuntament, altres que cobren més que ell no foten ni brot, ell pobre home, tot el dia de bar en bar suant i currant o currant i suant, és el que té ser el màxim responsable de l'esport. I a sobre li diuen en PING-PONG, que cruel és la gent d'aquest poble.

Anònim ha dit...

Morir d’èxit.

És evident que per un club, el fet de poder créixer, d'augmentar el nombre d'equips i jugadors pot sembla d'entrada molt positiu... però si es vol créixer tant que no es pot donar resposta a les necessitats dels seus equips i dels SEUS JUGADORS, es pot quedar sense JUGADORS i evidentment sense equip.

Per a que un equip funcioni no sols calen bons jugadors, és molt important que tots els seus membres se sentin a gust, valorats i "estimats".

L'estimació d'un club envers els seus jugadors es pot manifestar de moltes maneres, (reconeixement, felicitació publica pels resultats, articles de premsa...).
L’indiferenciat també es pot manifestar de moltes maneres i tot i que agraeixo, i valoro molt positivament el fet d'haver rectificat (al menys en part) crec que per part del club i va haver certa indiferència davant de la problemàtica dels desplaçaments.

El mateix que dic en vers el club és aplicable a l'ajuntament...
És evident que a mesura que augmentin els habitants de Malgrat, més serem per pagar els impostos, però també augmentaran i molt les demandes que la població necessita i posarà en evidència, que infrastructures que encara no s'han acabat d'urbanitzar (estat de l'entorn del Pavelló germans Margall és llastimós) queden absoltes i petites per l'augment de la demanda.

Espero que l'ajuntament sigui tant sensible com el club i sàpiga rectificar i posar els equipaments al nivell de la demanda abans de facilitar d'augmentar més encara la població. O com a fet el club una solució a mitges, més equipament públic esportiu en el xita park o en altres places (si pot ser del Malgrat nord)

Anònim ha dit...

Estic molt d´acord amb l´escrit del sr. Garofano i amb els comentaris d´altres pares. També ens trobarem amb aquest problema la resta de pares amb nens de menor edat , però el temps passa depressa i aviat ens tocarà. També som partidaris si es pogués asfaltar pistes al costat del pabelló, tant costós és?, i els nostres fills seguirien aquí, al seu poble i al seu equip. Amb la majoria de pares que hem parlat estan molt d´acord amb tot lo dit, i dispossatts a signar o fer el que calgui per donar recolzament.
Endavant Antoni i resta de pares.