20 de setembre 2007

08380: Coses clares:

Escrit per un anónim en forma de comentari. Els escrits així llargs els podeu enviar via e-mail i els penjo com a entrada. Gràcies per la col·laboració.

Aquest escrit el vaig fer el dissabte 1 de setembre després de 6 dies de mobilització i de buscar d'informació i, per motius que no venen al cas, no el vaig poder enviar a cap mitjà de comunicació. Potser pensareu que ja està desfasat, però, desprès de llegir l'escrit del fil de la Nues Serra, crec que no.

El volia penjar a més al blog de la Neus, però, per motius que desconec no hi puc accedir.

Sra. Alcaldessa, com a veïna de Malgrat de Mar, m'agradaria que la persona escollida democràticament per ocupar l'alcaldia, sigués l'alcaldessa de tots els malgratencs i malgratenques, que els regidors escollits democràticament defensessin a les persones que representen, per això han estat escollits. Crec que presentar-se a unes llistes és una responsabilitat molt gran i, tinc molt de respecte per les persones que decideixen fer aquest pas, però, elles i també vostè han de ser conscients que representen al poble, a tots, que una vegada escollits no poden fer i desfer al seu gust, han d'escoltar, informar-se i desprès prendre les decisions, a l'igual que vostè, que n'és la màxima autoritat.
Hi ha regidors i regidores que ho han fet, que han demostrat representar als votants i no votants dels partits que representen, és a dir, al poble, perquè, Sra. Alcaldessa en la mobilització hi ha gent de totes les ideologies polítiques.
Des de dilluns una part de la població s'ha mobilitzat per defensar una de les úniques zones de Malgrat de Mar en què la intervenció humana no ha fet canviar gaire, jo sóc una d'aquestes persones, m'he concentrat cada dia davant l'Ajuntament (a l'edifici hi ha escrit Casa de la Vila), interpreto que casa de totes les persones del poble, per mostrar el meu rebutx al projecte que s'ha de desenvolupar en aquest tram de la riera i, per demanar que vostè, com a màxima representant del poble ens donés alguna explicació del perquè defensa el projecte, però, no ho ha fet. Em sento estafada, crec que vostè no em representa. El fet de no donar explicacions a les persones (homes i dones de totes les edats) que es concentren cada dia mostra manca de sentit democràtic, mostra prepotència i/o desconeixement.
Jo, com moltes altres persones, que estem intentem buscar una solució per la part de la riera que encara no s'ha cobert amb ciment estic buscant informació per tenir coneixement d'altres alternatives menys agressives amb el medi ambient, segur que n'hi ha, tot problema té solució, només cal cercar-la, vostè i la resta de regidors del seu partit ho estan fen? No ho sé, perquè no donen explicacions. A mi, i pel que sembla ser a moltes altres persones, no hem val dir que ja es va aprovar en un ple, pels nostres representants? escollits democràticament.
Jo li demano que pensi amb que està passant en el poble, que busqui la màxima informació, que escolti, que reflexioni i, desprès prengui una decisió, però, que expliqui de manera clara i entrenadora, no demagògicament, per a totes les persones de Malgrat de Mar, la decisió que ha pres.
Si fa això, serà la meva alcaldessa i la de tots els malgratencs i malgratenques.

Moltes gràcies

I ara afegeixo, Sra. Conxita Campoy, alcaldesssa de Malgrat de Mar, escollida democràticament el dia 16 de juny del 2007, si són certs els comentaris que ha fet aquest matí, comentaris que mostren menyspreu al poble, comentaris que mostren menyspreu a l'oposició, regidors i regidores, que també representen a una part del poble, comentaris, que a l'igual que el dia del ple extraordinari, sembla que ens tracti d'incults?, d'imbècils? de persones que no pensen?. Això demostra que no coneix a la gent del seu poble i, encara que hagi estat escollida democràticament, no és la meva alcaldessa.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

CONXITA DIMISSIÓ!

La democràcia està malalta per gent com tu, Manuels i Campoliers varis que ofenen el concepte de participació ciutadana. La teva anacrònica actitud narcisista està sacsejant els fonaments de la convivència democràtica Malgratenca.

CONXITA DIMISSIÓ!!!

Anònim ha dit...

l'Única persona capaç de comunicar-se amb un autista és un psiquiatra mèdic i amb molts anys de tractament aconseguir un mínim d'avenços. Tot el demés és una pèrdua de temps i d'esforços.
És una malaltia i com a tal s'ha de tractar.

Anònim ha dit...

Un grup de persones (2500 Malgratencs que han firmat i 300 que es manifesten el primer dia) no poden opinar i decidir unilateralment per les 18000 habitants de Malgrat de Mar. Ademés fer-ho de les formes com ho van fer: penjar-se en els arbres en lloc de personar-se o trucar a l'Ajuntament (ho podia fer el regidor que es va penjar), violar una obra adjudicada tirnant les valles, fer manifestacions sense permís, tallant carrers durant 10 dies prohibint la circulació, en el tram comprés. Creièu que això qualificable com a civisme?

Anònim ha dit...

Per l'anònim de les 20:47 dir-li que si que va haver-hi gent que es va personar al ajuntament, però que lis varen dir que no havia res a fer. Primer informat.
Desprès dir-li que tan representants dels 18.000 malgratens són uns regidors com uns altres i que la meitat més u van votar la paralització de les obres per tant estem tots representats. I Penso a més a més que la protesta va ser molt cívica ja que no es va insultar a ningú no es va fer malbé res i la mateixa policia va tallar el transit la majoria dels dies quan ens manifestàvem. I com he llegit en un altre comentari no crec que sigui cap delicte trepitjar un lloc públic encara que l'obra estigues adjudicada.

Anònim ha dit...

A mi personalment aquestes 7 persones que es van penjar a l'arbre, aquestes 2000 persones (aprox) que van firmar i aquestes 200 persones que es van manifestar durant 10 dies, a mi personalment no em representen. Tampoc cap de les formacions polítiques i estic en contra que s'imposi per la força (ja sigui manifestant o protestant) una decisió que ja ha estat decidida anteriorment amb una majoria de regidors. A que esteu jugant els polítics? Realment voleu representar algú fent això? Dubteu perqué la gent no va a votar?

Anònim ha dit...

A veure Francesc Xavier, a tu que t'interessa, salvar els arbres o acceptar una decisió equivocada políticament i per tant tal·lar-los? Vinga va!. A l'anònim de les 20:47h: primer informat i deprés argumenta: 1) No eren 2500 firmes sinó 5000. 2) Dius a més que "no poden opinar i decidir unilateralment per els 18000 habitants de Malgrat de Mar".Et pregunto, saps quanta gent va anar a votar a Malgrat a les eleccions passades? si no m'equivo unes 7000, i per tant d'aquestes hi havien vots del PSC, ERC, CIU, ICV i PP. Aquests 7000 també van decidir per els 18000 ciutadans de Malgrat la constitució de l'Ajuntament. Això és legal, doncs també ho és que tots els partits de l'oposició amb majoria suspenguin el projecte, i que 5000 ciutadans s'oposin a la tal·la. 3) Parles de "les formes com ho van fer: penjar-se en els arbres en lloc de personar-se o trucar a l'Ajuntament (ho podia fer el regidor que es va penjar)": els regidors de l'oposició a primera hora del matí, suposo que abans que et despertessis, per això se t'ha passat, varen personar-se a parlar amb l'alcaldessa, la varen trucar i com ja deus saber va dir que seguiria endavant i va penjar el telèfon a una regidora. 4) Parles de "violar una obra adjudicada tirnant les valles, fer manifestacions sense permís, tallant carrers durant 10 dies prohibint la circulació, en el tram comprés" No es van tirar les valles, es van treure per poder entrar a la llera, no s'han tallat els carrers durant deu dies, es nota que no hi eres a les concentracions.

Anònim ha dit...

1er- Són 2500 firmes perque de les 5000 firmes, tots sabem els que erem allà a Can Feliciano, es dèia que moltes s'havien recollit a fora de Malgrat.
2on- Si l'alcaldessa va decidir l'obra, segurament és el que feria qualsavol alcalde de qualsavol municipi, en el suposat cas que s'hagi pres una decisió majoritaria en un ple escollit democràticament davant la petició d'aturar quelcom per part d'una minoria.
3er- Sabem perfectament, que no es va sol.licitar cap permís per fer les manifestacions diaries. Que la policia va tinguer una paciència considerable i que les valles es van tirar, decantar o com ho vulguis dir del lloc on eren inicialment (un espai vallat).

Anònim ha dit...

Francesc Xavier: 1er- Van ser 5000 firmes, es varen contar. 2on- No saps què faria un altre alcalde. I La decisió es va prendre per la oposició de l'ajuntament, actualment amb majoria. 3er- No és que la policia "va tenir una paciència considerable". Quina paciència havia de tenir? només faltaria, varen ser concentracions cíviques i mai es va agredir a ningú. Francesc Xavier, si no m'equivoco a tu l'arbreda no et diu res, i ets pro-equip de govern. Veig que mai et podré convèncer que l'arbreda és part del patrimoni que queda al poble i que tal·lar-la significa borrar una part de la nostra història, millor ho tallem tot i ho fem tot nou.

Anònim ha dit...

Posant en perill la seguretat dels qui viuen al voltant de la riera. Veritat que tu no hi vius allà ni tampoc has hagut de mullar-te fins els genolls per treure aigua de casa teva? Veritat que mai has viscut una rebentada de la riera? Ho has vist mai? Doncs quan torni ha passar t'aviso i t'hi poses amb mi, a veure aleshores si els teus sentiment també s'avenen amb els meus, que penseu amb els peus i em fa por si algun dia gent com vosaltres sigueu els nostres dirigents polítics.

Anònim ha dit...

No té sentit el que dius.
Quan desborda la riera és per culpa d'una gran ploguda, i llavors és tot malgrat que es nega. No només tu.
Ara bé, prefereixo negar-me de tant en tant i conservar aquest espai verd.
Perquè penso amb el cor.

Anònim ha dit...

Francesc Xavier informat una mica, tota aquesta zona de Malgrat eren espais on es cultivava, espais per sota el nivell dels carrers, perquè, quan hi havia èpoques de pluges (primavera i tardor), l'aigua quedava retinguda en aquestes zones, sense ciment, per tant, la terra n'absorbia una part i, s'evitava que les inundacions? o la quantitat d'aigua que circulava pels carres del poble fos més gran. Parles de la seguretat dels veïns que viuen prop de la riera, els has preguntat quantes vegades han petit inundacions o problemes de seguretat? Em podràs dir que si, però, si et refereixes a la ploguda del mes d'octubre del 2005, les zones que es van inundar, perquè la riera no va poder amb tota l'aigua (potser perquè estava bruta?) no va sortir de mare, com s'anomena quan un riu o riera rep més aigua de la que permet el seu curs, en el tram de Can Felician, ho va fer abans.
Demostres poc coneixement del poble i de la zona on vius, pregunta a les persones grans del poble quantes vagades durant la seva vida han vist, com tu dius "rebentar" la riera? una riera no rebenta, ja que és un espai obert.

Anònim ha dit...

va, vinga francesc xavier. ara digues que la riera de malgrat és una riera problemàtica, que els arbres són invasors, i que mai ningú s'havia pronunciat en contra... et sona?

Anònim ha dit...

Fa tres anys la Riera va desborar per l'Avinguda Costa Brava i que jo recordi va negar una vivenda, imatges de les quals van sortir pel TN de TV3 la familia sortint-ne amb un inflable.

Anònim ha dit...

La Gent d'abans era antiga, pero mes llesta que la d'ara.
Si tens una riera que d'esborda, la fas mes fonda, treient sorra,,,
A! els antics quan tallaven les canyes les treien, no com els de la brigada, la riada de fa 3 anys va ser gracies a les canyes que va deixar la brigada enmig de la riera. Jo mateix vaig veure com les canyes sortien per les clavagueres,,, I si els que viuen al costat de la riera es neguen, es culpa seva, la riera estava alla abans que ells, aqui se li acudeix fer una casa arran d'una riera?

Anònim ha dit...

Però t'has begut l'enteniment o es que ara ets el House de les Rieres? La riera no es va desbordar per això que dius. Tu hi erets allà. No vas veure com va descalçar les vivendes de la Zona (darrera alcalde Pedani)?

Anònim ha dit...

els terrenys del parc Francesc Macià eren fondos i al fer el parc es varen rellenar a nivell de la carretera. La riera si es desbordava podia fer-ho per els terrenys on hi ha el parc, ara amb tant de ciment i al elevar-se els terrenys, l'avda Costa Brava fa de llit de la riera i l'aigua baixa amb més força i més rapid cap a vall