28 de setembre 2007

Blog arbrat:

Un nou blog que farà les delícies que sovint demaneu, informació recent i de primera mà del tema de la riera. M’ho fa saber un dels portaveus de la plataforma per la salvaguarda d’aquest espai, i així me’l descriu:

“Em cregut oportú obrir un espai propi on la gent pugui informar-se i preguntar, on puguem comunicar directament que està passant, que ha passat i que pot passar.”

Malgratencs, no us queixareu, teniu informació dels afers locals a “punta pala”!

Enllaç cap a: L'arbreda.

48 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho tenim clar. Ja sabem que el diàleg no és el seu fort. Ni sembla que estiguin gaire al cas dels projectes alternatius --ni de les conseqüències que l'avenç de les obres tindrà pel sectoret "salvat". És curiós com parlen en nom d'una plataforma. Jo que era a la plataforma, és a dir entre les persones reunides a l'arbreda cada dia, no he estat mai consultat pels portanveus. És que existeix una plataforma de tres ?, o potser n'hi ha una de dos?

Anònim ha dit...

Jo diria que una plataforma --ho era la de la Torre-- és una trobada de gent que intercanvia informació, idees i punts de vista i deicideix que cal fer, com cal actuar, conjuntament i en assemblea. Una trobada periòdica, sistemàtica entre persones que tenen el mateix poder de decisió on les posicions autoritàries i no dialogants no hi tenen cabuda. I també és una estructura que es capaç de traslladar constantment les seves idees i suggerències a la resta dels ciutadans i ciutadanes que es mantenen sempre ben informats. No hi veig relació amb l'actual esquema de la pseudo-plataforma del triumvirat

Anònim ha dit...

Tens raò, però sempre va bé que algú decideixi.
Quant és tanta la gent que es mou, creus que es podrien fer reunions on tothom pogués opinar?

Anònim ha dit...

A mí em sembla evident que es poden fer reunions on tothom hi pugui dir la seva. Quanta gent creus que assitiria setmana si, setmana també a le sreunions ?. No tanta, em temo. En qualsevol cas els que hi assistissin tindrien com a prioritat informar a tothom. Si en un poble no podem aspirar a això, pleguem. D'altra banda, estic d'acord que algú decideixi: però que consulti !!!, que demani opinió !!!, que tingui criteri !!!, que estigui ben informat !!!

Anònim ha dit...

Se us està anant de les mans:no esteu tenint en compte a persones, persones validissimes i amb molts coneixemens que han assistit dia rera dia a les manifestacions i que han lluitat com vosaltres tres i en la mesura que podien. Doneu una ullada al significat d'Assemblea, potser ho intenteu fer el millor que podeu, segur, però l'esteu cagant i potser involuntariament. No crec que volgueu ostentar alguna mena de lideratge perquè per això cal tenir carisme i teniu moltes qualitats, però aquesta precisament no i tampoc és l'objectiu de les assemblees, si sou portaveus també és perquè ho vau determinar vosaltres voluntàriament, tampoc es va fer cap assemblea per decidir-ho. Això no vol dir que no tingueu altres virtuds i és clar, com totes les persones que van assistir a la defensa de l'arbreda. Però ara mateix la vostra actuació és absolutament ermética, al Som-hi hi ha un escrit en nom de la Plataforma o Mesa de l'arbreda increíble!, poseu el dia que us convé per fer l'Assemblea i organitzeu un vermut?. Perdereu afluència de seguiment. Obriu un bloc perquè les persones s'informin i no teniu en compte que persones de la Plataforma també hi poden aportar informació, el tema és, només s'admeten preguntes. Nois, definitivament, això no és. No dubto de la bona voluntat, però això no és.

Anònim ha dit...

A l'igual que l'anònim de les 20:58, jo també era una de les persones de la "plataforma" i, tampoc se m'ha consultat ni se m'ha informat. He anat al blog de l'arbreda a buscar informació i tampoc n'he aconseguit, només n'he tret en clar que hi ha 7 persones denunciades i que el dia 7 d'octubre es faran una sèrie d'actes, amb experts en rieres, sense saber quins, seran els que varen venir durant els dies de les concentracions per assessorar sobre solucions alternatives? o en seran d'altres?

Anònim ha dit...

Per desgràcia he d'estar d'acord amb les últimes opinions expressades: la Conxita ha "designat" uns màrtirs i ells s'han cregut amb la potestat de decidir les actuacions a fer i ser els "responsables" de la Plataforma. Ser portaveu -o autoproclamar-se portaveu- no vol dir necessàriament tenir idees o ser el més capacitat per liderar un moviment com aquest. Sóc del parer que heu/hem caigut al parany de la Conxita, que d'això en sap un niu, al proclamar "set magnífics" que l'únic que han estat capaços de fer ha sigut frenar possibles mobilitzacions de suport i divulgar la gran injustícia que son les denúncies. Quin sentit té convocar una acció a principis d'octubre? perque no s'ha fet una roda de premsa, ja fa dies que s'hauria d'haver convocat, per denunciar les mentides que sobre ells -i per extensió tot el moviment popular- ha llençat la nostra polícia municipal? Francament... no ho entenc. Amb tot hem de manifestar el nostre rebuig a l'acció empresa contra conciutadans nostres que només han/hem comès el "greu delicte" d'oposar-se a la voluntat de la nostra alcaldesa -ella en diria "pecat mortal".

Anònim ha dit...

Jo era a les mobilitzacions. Hi participava cada dia. Em pensava que era de la plataforma. Però això que dius del Som-hi em deixa de pedra. O jo no era de la plataforma encara que era cada dia a les mobilitzacions, o hi havia més d'una plataforma i jo no m'en vaig adonar. Ha de ser això perquè si surt un escrit signat per la plataforma i jo no en sabia res, deu ser que estic a la plataforma equivocada. En fi ho vaig a consultar a en Grouxo Marx, ell en sabia molt de denunciar els dèspotes.

Anònim ha dit...

on és la informació que diuen que ens donaran?, jo no la veig enlloc... només hi ha una possible convocatoria d'assamblea i res més... i ja es veurà si es fa, en teoria també s'havia de fer el dia 30 i es va ajornar, no?
Ens dones més informació tu des d'aquest blog que ells

Anònim ha dit...

Aniria bé que els del nou blog vagin venint a aquest a informar-se.
Tampoc no els entenc: si són el blog d'una plataforma com és que "l'autor ha d'aprovar els comentaris" ?

Anònim ha dit...

Per evitar confusions i provocar riure l'escrit del Som-hi es signa de la següent manera:
Jaume Marés, Jaume Robert, Frànzesc Màrquez.
Mesa per la Salvaguarda de l'Espai Natural de l'Arbreda de Can Feliciano.

Es veu que hi ha una Mesa i tot! tots els altres serem les cadires, oi? per fer bulto.

Anònim ha dit...

no només hi havia tres denunciats, no? què en diuen els altres? ells també és senten representats per aquesta "mesa". Jo no

Anònim ha dit...

Ostres !!!
Em dono per informat i em petrifico, ara ja tenim Mesa

Joan Bosch

Anònim ha dit...

per cert.. em sembla que ens convoquen el mateix dia que hi ha el correllengua i l'aplec de la sardana.

Anònim ha dit...

Però un cop despetrificat: deixeu-me insitir que val més no caure en aquestes discussions absurdes. NO deixem que les opinions d'uns o altres, més o menys encertades provoquin recels i obrin esquerdes en una mobilització que encara cal mantenir ferma i ben alerta. Crec que no hem de tenir la pell tan fina: cal pensar en treballar com cadascú vulgui o pugui (consultant tècnics, dialogant amb els polítics, treballant en la defensa dels encausats, denunciant l'arbitrarietat de la denúncia...). Cal que no baixem els braços ni trenquem la unió: per salvar la riera --no ho està, ni molt menys--; per aturar la denúncia i donar suport, tot, als encausats; per ajudar tant com puguem a la seva defensa, sent solidaris amb ells fins al final. No perdeu de vista que estem tots junts per una causa lloable i que tothom actua de bona fe. No perdeu de vista qui mereix ser criticat: qui actua contra ciutadans que van encapçalar una mobilització cívica.

Joan Bosch

Anònim ha dit...

No hi ha recels, ni tampoc tenim la pell fina, són ells els que han d'aprendre a escoltar, escoltar!. Han d'aprendre que la seva paraula no val més que la dels altres, estic segur que hi ha moltes persones que de manera individual estan fent grans processos, però aquesta gent va a la seva, s'han flipat sols, però què és això! ara, jo seguiré peti qui peti, però des d'ara he de dir que ells no em representen.

Anònim ha dit...

Ja es va dir al seu dia, i es repetible tantes vegades com calgui: volen separar-nos, desmembrar-nos, diluir-nos.
No podem ho podem permetre, hem de manteninr-nos junts i fent pinya.
Posem "ordre a la sala" i entrem en el seny que el company J. Bosch insinua, tots estem a una per gastar energies pel que desitgem, no per autodestrossar-nos!

Anònim ha dit...

No, no si el tema és que ningú vol separar a ningú, jo seguiré assistint i participant de tot, però insisteixo, no em sento representat pels tres portaveus autoproclamats de la "Mesa de l'arbreda". Es pot proposar fer una Assemblea com deu mana i votar un o uns portaveus? siusplau!

Anònim ha dit...

Aquesta gent quan varen decidir privatitzar la denuncia que varen rebre i que ningú ha pogut veure encara, tret d'algun jurista, decidiren autoexcloures del procés endegat col·lectiva i espontàniament el passat 27 d'agost. Quin secretisme envolta la denuncia que no pot ser coneguda per tots els que varem implicar-nos, en diferents graus, en els actes de defensa i protesta de l'arbreda Feliciano?
Si el blogg que han obert aquesta gent volen que serveixi de quelcom, que pengin la denuncia com a primer pas per demostrar una actitud positiva vers el moviment per a la salvaguarda de l'arbreda i a seguir creixent però amb més seny del mostrat fins ara.

Anònim ha dit...

El rerafons de la qüestió entre la mesa i la resta de manifestants, és la desvinculació de la protesta pacífica, amb la politització de les manifestacions. Aquestes han d'anar per separat com bé sabeu. Si que se'ls necessita com a respresentants polítics de la comissió, per informar-nos dels avenços amb l'ACA i de com anirà el procés però cal mantenir la Plataforma al marge de la politització.

Anònim ha dit...

Al darrer anònim: Només es pot afirmar que es van polítitzar les manifestacions o que s'ha polititzat la plataforma des de la ignorància o la mala fe. En quina de les dues possibilitats et trobes?

Anònim ha dit...

Gràcies portaveus per no deixar que això es polititzi, gràcies, de veritat! Sort de vosaltres.

Anònim ha dit...

Jo crec que s'ha polititzat desde la ignorància de la gent.

Anònim ha dit...

es politica desde el primer moment, si no, perque no es vol informacio?
jo vui una plataforma perque si l'hem cagat, demani disculpes a la conxi

Anònim ha dit...

Jo m'he mobilitzat perquè he cregut en la causa que la gent defensava. No em sento polititzat. I la mesa tampoc no sento que em representi. No cal que em protegeixin de la politització. Ja em se protegir sol. No em cal el triumvirat per això, sobretot perquè aquesta falsa protecció amaga la seva incapacitat pel diàleg, la intolerància, la manca d'informació. I això encara m'agrada menys que la politització. Em pregunto que seria de l'arbreda si el tema no s'hagués polititzat.

Anònim ha dit...

Els que considereu que s'ha polititzat és perquè no ereu allà, llavors pensarieu diferent.

Anònim ha dit...

Tens raó: allà hi havia polítics, però exercien de ciutadans. D'altra banda a mí aquesta excusa de la no politització em sembla això, una cortina de fum per amagar que gestionen una mobilització general com si fossin caciquets. Sempre es varen oblidar que eren "representants" i que els representats fan d'intermediaris no de dirigents. Quanta gent trobeu que es lamenta que des que vàrem abandonar l'arbreda ja no se'ls té en compte per a res, que ja no saben que passa, que no se'ls informa; que només tres decideixen per la resta !. La prova del nou és en el blog nou: aquesta és la seva idea d'informar ?: explicar el que tothom sap i filtrant els comentaris dels que també són de la plataforma?

Anònim ha dit...

Jo hi era allà. Vaig acampar amb la meva tenda. Quan certs membres d'un partit polític, van començar a donar-me instruccions i que s'havia de fer, vaig agafar els meus trastet i vaig fotre el camp. Vaig acampar per voluntat propia i per sentiment cap els arbres. No per fer trontollar a la Conxi i companyia. A mi no em representen ningú!

Anònim ha dit...

anònim de les 29/09/2007 15:17:00

certs membres d'un partit polític, van......
quin partit?

Anònim ha dit...

ERC

Anònim ha dit...

Al darrer anònim:
Seria bo que ja que acuses directament a unes persones concretes (he de suposar que et deus referir a la Teresa Verdaguer, Josep Gelpí, Marc Monguilod, Montse Verdura... tots ells regidors d'ERC i que, efectivament eren a l'arbreda ja el dilluns a quarts de deu del matí, o bé a en Ramir Roger, President de la secció, o en Jordi Bayarri, en Xavier Arasa, Joan Buch... militants del partit, que també erem des d'aquesta hora al lloc esmentat) t'identifiquis per tal d'evitar possibles suspicàcies i si és possible...cocretis una mica més, perquè del contrari jo només puc pensar una cosa: menteixes.
Cordialment
Jordi Bayarri

Anònim ha dit...

No cal que identifiqui en noms. Molts dels que erem allà vam veure em els nostres propis ulls els esdeveniments dels dies i a dia d'avui tots en veièm un resultat: cap!.
Uns anem per un costat i d'altres per un altre.
Ara resulta que hi ha una mesa i per una altra banda la gent que ens vam manifestar i vam estar a l'arbreda.
Jo em sento decepcionat en general per com s'esdevenen els fets i més encara quan veig que les obres que estant seguint condicionaràn l'arbreda.

Anònim ha dit...

nois: sino esfá pinya no anirá bé, la Conxita es deu fregar les mans... divide i vencerás, i aixó es el que está esperant.

Anònim ha dit...

Anònim de les 17:56, pot ser no es veu cap resultat, les obres, continuen en el tram carrer passada-carrer fonlladosa, s'està treballant per evitar la tal.la d'arbres, jo també hi vaig estar i, encara no he perdut l'esperança, no hem de permetre que ens desmoralitzin, durant els 9 dies de la mobilització, varen utilitzar tàctiques de desgast i, no varen aconseguir desmobilitzar-nos, no hem de permetre que ara ho aconsegueixin. Tinc la sensació pels comentaris que ho estan aconseguint i no ho podem permetre.

Anònim ha dit...

Vam aconseguir que arran de la mobilització ciutadana l'ACA aturés les obres i es replantegés un altre projecte per l'arbreda. Ens han dit que això és molt excepcional, que mai l'ACA havia atura't un projecte per aquest motiu i se'n havia replantejat la seva execució. Crec que podem estar contents i expectants, a veure com aniran les negociacions en els propers dies.

Anònim ha dit...

al comentar-hi de les 17:56h. Pels teus comentar-his veig que no vas estar a l'arbreda i menys plantar una tenda. Per si no ho saps hi havia gent del poble, votants de tot tipus, inclús no votants, i el que dius no és cert. T'ho estàs inventant, i l'arbreda en realitat no t'inporta, intervents per posar maranya.

Anònim ha dit...

Creu-t'ho o no tant m'ha fa! És cert que hi havia gent del poble, gent que conèc de tota la vida, gent relacionada amb el mon cultural, esportiu i polític del poble, també.
El meu malestar, és basa en la sensació que tinc desplaçament de la gent que vam estar allà durant aquells dies. No s'em pregunta per tot aquest tema de les reunions amb l'ACA. A mi no m'han preguntat si estic d'acord o no amb el plantejament de l'ACA després de la paralització. Ara ja es parla que "probablement hi haurà" una afectació. Crec recordar que els que vàrem estar allà vam dir com així vam penjar-ho per tot el poble, que ho voliem tal qual està ara mateix. Perqué no se'm ha consultat. Perqué no conteu amb nosaltres. Plataformes? grups polítics?. M'heu utilitzat per res!

Anònim ha dit...

per què no els hi preguntes directament? Tu mateix dius que ets apolític, doncs crec que el millor que pots fer és seguir amb l'acció popular, com jo. I els polítics si fan reunions per estudiar alternatives, doncs em sembla perfecte, no veig el problema. Quan tinguin les diferents opcions van dir que ens informarien. Jo no tinc interés anar a les reunions dels partits, si tu vols anar-hi fes-te d'un partit. Jo seguiré treballant per l'arbreda, els polítics també. Està a les teves mans treballar per l'arbreda i no xerrar tant. S'ha d'anar tots junts. Sincerament, em sembla que vas errat amb la teva actitud.

Anònim ha dit...

Jo el que voldria és que es pengés la denúncia per llegir-la. Merci

Anònim ha dit...

Perdoneu si insisteixo. No crec que aquestes disputes ens facin be. Ens posarem de dret a la gola del llop.
Si tots estem d'acord en allò fonamental: la riera ha de mantenir-se en el seu aspecte natural.
Si hem fet avenços importants. El projecte de l'ACA és en mans d'un tècnic de prestigi i interessant en donar-li un tractament ecològic i modern --l'Albert Sorolla--. Tenim un tècnic molt preparat que farà de pont entre nosaltres i l'Ajuntament --equip de govern i oposició; i que ens assessorarà.
Si els ciutadans/nes vàrem aconseguir la complicitat i l'ajut de molts grups polítics i em anat tots a una.
Ara ens hem d'embolicar en aquestes tensions absurdes ?. I donar aquesta imatge abans que amics nostres es presentin davant d'un tribunal?
A parer meu hi ha dues coses que hem d'entendre i entre tots ens haurem de disculpar --uns i altres: la primera, que n'estem aprenent a fer accions com aquesta, que en el futur haurem de millorar la comunicació entre tots, que haurem de procurar que la informació corri més fluïda, que haurem de saber moure processos realment assamblearis i participatius, que caldrà mantenir al dia a tots els malgratencs/ques perquè ningú se senti apartat de les decisions, que haurem d'evitar personalismesetc. Però tothom està molt compromés i cal ser comprensiu pensant que tenim un sol objectiu i que alguns dels que eren allà (7) duen aquests dies una càrrega molt pesant.
En segon lloc: estic segur que també els malanomenats polítics --jo crec que eren allà ciutadans/nes com qualsevol-- eren allà per salvar la riera. . Mai no vaig veure que cap d'ells --i vaig parlar amb molts i continuament-- volgués aprofitar la mobilització o penses aprofitar-la per cap altra cosa que per l'objectiu de tots, mai no vaig tenir la impressió que eren allà per a laminar l'alcaldessa o erosionar l'equip de govern. Jo crec que no tenien cap estratègia partidista. Potser sóc ingenu, però crec que els vaig conèixer bé a tots i posaria la ma al foc. A més, això és Malgrat de Mar i no un terreny d'alta política i sofisticades estratègies maquiavèliques (perdoneu-me la deformació). Penso que a Malgrat, any 2007 podem estalviar-nos paranoies sobre la separació de polítics i ciutadans --les podem deixar per instàncies superiors. Al nostre poble molts d'ells, són ciutadans/nes que pràctiquen la política a través d'estructures organitzades. Però són ciutadans !, no éssers estranys o rars, que conspiren tot el dia ves a saber conrta qui !. Aviat pensarem com una que jo sé, que veu a tot arreu enemics i batalles.
Em sembla que tot plegat és ben clar en aquest cas que hem aprés que tots junts, els ciutadans mobilitzats i els polítics amb els seus contactes i estructures, ho vàrem aconseguir. Ell sols no se'n hagueren sortit --de fet la riera ja pensava d'un fil perquè es va badar quan es va prendre l'acord que va donar pas a les obres. Però nosaltres tampoc. No haguéssim trobat cap sortida que quedar-nos allà, amb els arbres, "heroïcament", fins que els mossos ens n'haguessin fet fora. El joc polític ens va mostrar una sortida --però nosaltres la vàrem exigir, els vàrem pressionar !.
En fi, concentrem-nos en vetllar perquè és faci un projecte que ens agradi per la riera, fem tanta pressió com puguem perquè la denúncia no prosperi : exigim que es cumpleixi la sol·licitud d'un pla democràtic on se'n demana la retirada !; i mirem-nos tots amb l'estimació que estem units en la mateixa causa.

em sap greu haver-me allargat

Joan Bosch

Anònim ha dit...

Joan, et pots allargar el que vulguis perque les teves reflexions son sempre oportunes.
Deixant de banda picabaralles "partidistes", que no tenen res a veure amb la POLITICA i ho escric en majúscula, no per escridassar ningú, sino perque crec en la valua d'aquesta, ens hem de fixar l'objectiu de treballar amb la màxima unitat possible i en una sola direcció.Aquest és el principal compromís que hem d'adquirir plegats (entitats, associacions, partits, gent a títol individual...) i crec que ara per ara és en perill.

Jordi B.

Anònim ha dit...

Una cosa tinc molt clara, l'oposició està treballant, i com sempre, uns més que altres, però heu de tenir confiança en ells.
El que no tinc clar és que fa l'equip de govern, perque potser em malfio i penso que ho tenen tot massa calculat i premeditat.Haurem fet salat? mai s'hauria d'haver permès tocar la riera. Temps al temps, ja ho veureu.
Malgrat tot , tinc l'esperança que poguem conservar l'arbreda que ens ha vist créixer.

Anònim ha dit...

Tu mateix m'ho confirmes, "l'oposició està treballant". Perqué no podem fer les reivindicacions sense els polítics? Ells tenen un altre pla on treballar, ara mateix és la comissió de seguiment. D'aquesta manera es veu polititzat.

Anònim ha dit...

Pregunta't que estant fent ara mateix els portanveus de la plataforma. I compara-ho amb totes les gestions que estan fent aquells que dieu que estan polititzats. Estaríem apanyats si ens haguéssim de refiar de la inactivitat dels portaveus: encara no han parlat amb la persona que ha de ser la veu de la nostra reivindicació a la comissió de l'ACA !. Em sembla que n'hi tant sols l'han convidat a l'assemblea del dia 7, això si duran un catedràtic d'ecologia que no coneix el tema de la riera ! --i ja veurem si vindrà.

Anònim ha dit...

ai, ai....... no hi a politica..... ai, aiiiiiiiiii

Anònim ha dit...

Pero la comissió mixta no és entre l'ACA i l'Ajuntament de Malgrat de Mar? Vaig entendre que a la comissió no hi hauria la Plataforma. En tot cas els polítics (CiU, ERC i IC EUA) informaria dels avenços.

Anònim ha dit...

Anònim de les 14:39, a la comissió mixta no hi ha representants de la plataforma, la reunió que hi va haver amb l'ACA encara no era la de la comissió.

Anònim ha dit...

Però els grups i la plataforma estem d'acord en el tècnic que ens ha d'assessorar i en traslladar qualsevol informació, dubte o acord a tothom. Crec que estava clar que des d'ara confiaríem en els grups presents a les reunions i que ells sempre ens mantindrien al corrent i ens consultarien qualsevol determinació, si s'hagués de prendre.