27 de setembre 2007

Avís: possible desbordament (de gent) a la riera:

En Pakyto, un dels portaveus de la Plataforma per la salvaguarda de l’Arbreda de Can Feliciano em fa saber que l’assemblea que s’havia de celebrar el dia 30 de setembre es passa al 7 d’octubre. El canvi es deu a problemes de logística i a la data en que el conferenciant pot assistir. Les activitats que es realitzaran són: descoberta de la Riera de Sant Genís, Conferencia, assemblea i Vermouth.

Tot i així avisa de que faran cartells informatius amb els nous horaris.

Queda dit. Esperem la vostre assistència!

32 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs s'hi haurà d'anar!

Anònim ha dit...

Qui farà la xerrada?

Anònim ha dit...

fa dies que no sé res del tema de l'arbreda.
que ha passat amb les denuncies? hi han novetats? que en pensen els portaveus?

Anònim ha dit...

m'agradaria llegir alguna denúncia. com és que ningú l'ha penjat a cap blog ni s'ha fet públic?

Sentinella en vetlla: ha dit...

En vaig penjar un resum, considerant que posar-les completes al blog era tocar la intimitat dels herois-denunciats.
Molts van ser els comentaris de suport.

Anònim ha dit...

i per què no les fan públiques en algun mitjà de comunicació? (punt, ràdio marina, etc.) ràdio malgrat, no cal dir res...

Montse ha dit...

Com sempre, gràcies per informar-nos del que passa sentinella!!

Anònim ha dit...

S'ha fet alguna assamblea per decidir el que es farà el dia 7? és que no me n'he enterat. Per què no es fa pública la denúncia? algú ho sap?

Anònim ha dit...

els fotereu enlaire l'aplec als de la sardanista. ho feu a cosa feta? ja imagino que no us importa gaire la sardana, però hi ha un munt de gent que treballa tot l'any. hi podrieu pensar, no?

Anònim ha dit...

Ja és l'estil dels portaveus autoproclamats: no preguntar, no informar..fets consumats !, estil conxiteru

Anònim ha dit...

Els autoproclamats representants de la plataforma van al seu aire, quina pena, però, malgratencs i malgratenques no os desanimeu, penseu que el poble no està mort, que les persones son importants, que les persones poden pensar i fer canviar el que decideixen sense escoltar-nos, els que ens governen, votats per nosaltres, han d'aprendre que són els nostres representants, que no poden decidir unilateralment, ens han d'escoltar.
Respecte al tema de l'arbreda no és mort, es segueix treballant. Respecte a l'assemblea jo tampoc en sé rés, no sé qui ho ha decidit, però, aquest dies hi ha diverses activitats: aplec de la sardana i corre llengua.

Anònim ha dit...

Jo sí que conec el contingut de la denúncia, en quan a les persones denunciades penso que ho han de dir elles mateixes. Ens varem reunir juntament amb els denunciats i en tot moment crec que va quedar clar el fet de que encara que només hi constin 7 persones encartades, són moltes més les que es trobaven al lloc, per tan hom per aquest fet pot considerar-se denunciat (des d’un punt de vista merament informal i personal) ja que les persones citades són aquestes 7 i no més, i tampoc pel fet de reafirmar-se dient “que jo també hi era” no farà que hi hagi més persones com a denunciades. Penso, com molts de vosaltres, que el que s’ha volgut denunciar és la manifestació espontània d'un grup de persones.
Sobre el contingut en aquest bloc ja s’ha fet un resum prou clarificador, els termes de la denúncia són en general (sense que es determini cap a cap persona de les 7 en concret):agressius, desobedients, que s’agafava instrumentació o similars per a l’autodefensa, que es posa en perill la seguretat i que també es posa en perill la seguretat dels treballadors de l’obra, el tema del nadó als braços per fer-lo servir d’escut (es dirigeix a una persona en concret).
Per tan, des d’un punt de vista jurídic crec que la denúncia tergiversa el principi de veracitat que ha d’acompanyar a qualsevol document públic (com és el cas d’una denúncia) i més si aquesta està redactada per un funcionari públic. Alhora no individualitza les accions punibles (principi fonamental del dret penal, un respon penalment pel què fa -accions-): qui és agressiu? I quan?, qui desobeeix? I quan?, qui, quan i com es posa en perill la seguretat? I la integritat dels treballadors?,... I això a la denúncia no apareix, és a dir, parla en general, sense concretar a excepció del fet puntual “del nadó”.
Personalment crec que hi ha extrems de la denúncia que són falsos i d’altres irreals, extremadament subjectiva i valorativa, és adir, des de les filmacions que guarden han vist el que volien escriure i en tot cas has d’escriure el que veus.
El que hi haurà és un judici de faltes, això vol dir que la condemna és una multa (no massa elevada) depenent del número de faltes que presumptament s’hagin comés (parlo en el supòsit de condemna). Un judici de faltes (no requereix de l’assistència d’un advocat) amb això vull dir que la seva celebració no és massa complicada i evidentment no és el mateix qualificar el fet de “delicte” que de “falta” on la gravetat és molt menor. En el mateix acte de judici s’aporten les proves que es consideren convenients per a defensar-se, podent ser admissibles o no pel Jutge.
L’Empresa adjudicatària també denúncia el fet d’invadir l’espai i cap treballador denúncia “el perill a la integritat o seguretat”, resulta estrany, doncs, la policia sí que ho fa. En quan a la responsabilitat civil per la denúncia presentada per l’empresa crec, en un primer nivell, que no és assumible per cap dels encartats, tot considerant que és una qüestió administrativa, mai ningú va ordenar el desallotjament del lloc, per tan les pèrdues que se’n puguin generar no l’han de pagar els encartats, ara que, com tot, s’ha de mirar a fons i comptant amb totes les excepcions i posicions.
Bé, ho deixo aquí, penso que la ciutadania té dret a saber-ho ja que també es senten i ens sentim atacats frontalment per aquesta denúncia. He intentat fer un breu resum i de manera general amb la salvetat que s’ha de mirar més i amb més temps.
Suposo que a nivell popular s’haurà d’engegar alguna acció (això ja es veurà com es canalitza, personalment crec que tothom té dret a dir-ne el que pensa i fer les accions conjuntes que s’estimin convenients, però les accions conjuntes s’hauran de canalitzar i aquí potser els encartats hi tenen alguna cosa a dir, suposo que en un moment o altre es pronunciaran, però entenc que si l’acció conjunta no fa mal a ningú ni posa en perill el resultat del futurible judici, no tenen perquè no realitzar-se).

Ara sí, ho deixo aquí.

Salut,

Núria Casajuana

Anònim ha dit...

em sembla poc correcta com s´està gestionant la denúncia i la plataforma. resulta evident que des d´erc es vol monopolitzar. ja us ho fareu, però amb mi no compteu per cap més acció. jo no estic d´acord en polititzar el tema. allà hi havia molta gent. no ereu sols

Anònim ha dit...

Ei, no t'equivoquis, de debó t'ho dic, no es monopolitza per cap partit i menys d'ERC. Parla amb en Pakyto, en Mares o en Robert i potser entedràs com funcionen són ells mateixos els que han decidit no dir res encara, són ells, la Núria va venir en una reunió per assessorar, com ara vindran d'altres advocats per fer també el mateix. T'agrairia que no parlèssis de polititzar pq no tens raó, insisteixo els denuncits són els que han decidit què fer i quan, ningú més, a més són prou grans per decidir, no més faltaria que a aquesta edat es deixèssin manipular!. Et demanaria doncs que no enganyèssis, i si no vols venir doncs, cap problema, gràcies per haver vingut fins ara.

Anònim ha dit...

a l'anònim de les 9.36h
com sempre, algú que aprofita per atacar ERC. per què no parles amb els portaveus de la plataforma per informar-te?

els d'erc fan el que han de fer, política. i dins de fer política hi ha el fet d'escoltar la gent. t'has parat a pensar que són dels pocs que ho fan?

Anònim ha dit...

Tampoc desaprofiteu l'ocasió pels altres grups que també vàren participar en la moguda eh

Anònim ha dit...

Llegint alguns dels darrers missatges em fal'efecte que hi ha persones que s'atavalen, no sé perquè. No ho entenc perquè els fets dels que parlem són transparents. I em sap greu perquè em sembla mesquí acusar a qui sigui --persones o partits-- de "monopolitzar" el tema. Com si a qui s'hi troba li agradés estar denunciat, trobar-se davant d'un tribunal --recordeu que hi ha un representant democràtic i elegit a l'Ajuntament denunciat...Qui ho hagi escrit hauria de mirar de posar-se en el seu lloc abans de dir aquesta mena de coses. Tampoc no crec que sigui el moment de fer un debat sobre com els portaveus han fet la seva tasca. Pot agradar-nos més o menys però --això és l'important-- el seu compromís ha estat absolut i els està comportant una situació indesitjable.
Finalment, sobretot lamento aquesta mena de comentaris perquè ens distreuen d'allò essencial: que estem davant d'un acte de caciquisme sense precedents al Malgrat democràtic; davant d'una actuació impresentable de l'equip de govern i una greu irresponsabilitat de la policia contra ciutadans i ciutadanes que protestaven cívicament, sense cap agressivitat, i defensaven una proposta que finalment va ser legitimada (1) pel ple democràtic de l'ajuntament (2) per la mateixa ACA que ara explora un projecte basat en les idees defensades per la plataforma.
La clau de tot, en allò que els malgratencs i malgratenques hem de pensar --en allò que han de opensar regidors de l'equip de govern-Campoy, militants socialistes de Malgrat, i tothom-- és en l'arbitrari acte de poder que l'equip de govern i la policia han dirigit contra persones que pacíficament defensaven quelcom que els fets han acreditat com una causa lloable i justa !.
Crec que desencadenar una denúncia com aquesta, basada en tantes deformacions i falsetats, és una acció autoritària i impresentable.

Joan Bosch

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, s'ha de mantenir la calma perquè, efectivament, els fets d'aquells dies són del tot transparents i estan ben documentats, i aixó és garantia de que el temps posarà a cadascú al seu lloc. Tots els que hi vam ser-hi sabem que la protesta va ser exemplar. La denúncia és el dret a la rebequeria dels que ostenten el poder, alhora que fan ús i abús de la única via que els queda per intentar escarmentar els caps visibles de la protesta... pixant encara més fora de test. I parlant de poders, atesa l'actuació de la policia municipal, queda clar que la "tria politica" a Malgrat no va funcionar com hauria estat necessari. L'inspector en cap també s'ho trobarà, allò que deia de que el temps posa a tothom al seu lloc...

Anònim ha dit...

Acabo de passar per la riera, el tram que s'havia d'executar ja hi estan posant ciment.... crec que el fet d'executar l'obra per trams ens portarà problemes, això imposibilitarà que en el tram de la riera la llera es faci més profunda i per tante ns diran que la única opció és fer-la més ampla......
Com acabarà?
Alsina

Anònim ha dit...

no entenc com podeu pensar que s'està polititzant....tots els grups de l'oposició estan treballant i això és el que compta.
Espero que us treieu aquestes teranyines que teniu al cap i deixeu de pensar en fantasmes.

Anònim ha dit...

L'ACA ens acaba de dir que el tram que ja s'està executant ve condicionat pels trams posteriors, els trams que ja fa temps tenim coberts, que la pendent de la riera ve marcada per aquests trams que ja tenim coberts i que si que es cert que això imposibilita algunes accions per l'arbreda, no es pot contemplar la opció de fer més fonda la llera i no més ampla.... per tant s'han de buscar "altres sol.lucions"...
quines poden ser?
jo entenc que si no poden aixemplar (conservar l'arbreda) haurien d'aprofundir (però tampoc es pot... hi ah el ciment al següent tram)
Què es farà?

Anònim ha dit...

al final es fara el que ella vulgui com sempre, ja perque esta encimentant l altre tram o per un altre cosa, pero ha arribat un moment que si que es politica, pero no pels grups de l oposicio que estan amb la gent del poble, si no per ella. tant de poder li hem de deixar a una persona a la qual no la votat ni una quarta part del poble, que s ha pensat, si al final es tallan els arbres i es surt amb la seva, es per canviar de poble i tot, aquest poble no existeix la democracia i aixo es molt fort

Anònim ha dit...

El problema que tenim actualment és degut a l'actuació que s'ha fet a la riera, que es va plantejar l'any 1992, quan es creia que el millor per les rieres del Maresme era que anessin cobertes, per seguretat, actualment sembla que ni l'ACA té molt clar que sigui el millor i, a països europeus s'estan descobrint rieres que s'havien cobert. Crec que no s'ha plantejat l'acondicionament de la riera en la seva totalitat, s'ha començat pel tram baix (bé no tot, ja que els aproximadament 100 metres finals, estan igual) i, ara que passa? la resta està condicionada per l'obra ja feta.
El projecta d'aquest tram va ser aprovat definitivament l'any 2006, algú em podria dir si compleix la normativa europea de l'any 2006? On es pot trobar aquesta informació?
Ja hauríem d'estar acostumats a que les coses es facin malament, però, sabeu, jo no m'hi acostumo, ja n'hi ha prou, hem de dir prou a que amb diners públics, vinguin d'on vinguin, es facin les coses mal fetes, perquè, els nostres representants, sembla que només els importi el creixement desmesurat, sense preveure les conseqüències que comporta, sense preveure infraestructures, sense preveure serveis, etc... i que a més quan se'ls planteja els problemes ocasionats per diem mala gestió? et tractin d'incompetent, de que no saps de que parles, ells saben de què parlen? Els recordo que estan en el càrrec perquè els hem votat, que es deuen a nosaltres i, si no tenen clar això que pleguin, seria el més honest.

Anònim ha dit...

Definitivament ho tinc clar!
Amb l'excusa que es reben subvencions s'ha anat munyint la mamella a costa del que sigui.
Tapar la riera (la primera part, o sigui el que està fet ara) ha sigut la trampa on ens hem enganxat els dits, el futur i la riera.
Mai hauríem d'haver-ho permès.
Ara, cada tram més amunt va condicionat l'un per l'altre, efecte dominó...
No tinc esperança que això s'aturi.

Anònim ha dit...

Ja estem buscant disculpes per no assumir errors? Dir que els altres trams de la riera condicionen el tram de Can Feliciano és anar preparant al personal per quan els hagueu d'explicar que els arbres s'han de tallar. Així igualment podreu explicar que la culpa és de la Conxi... i així quedareu la mar de bé. La culpa sempre és dels altres...

Anònim ha dit...

Anònim de les 13:50, no s'estan buscant disculpes, els trams executats després de la zona de l'arbreda de Can Feliciano i el que s'ha d'executar abans, sí, condicionaran aquest tram. Busca informació. Un riu o una riera, com és el cas que ens afecte, són un tot, i s'hauria d'haver plantejat la seva rehabilitació des de la capçalera fins a la desembocadura i, pel que sé no s'ha fet. Podríem fer un símil amb la construcció d'un habitatge de planta baixa i dos pisos, segur que a ningú tindria la pensada de començar la construcció pel segon pis (tram final riera), després, construir la planta baixa i finalment fer el pis que resta.

Anònim ha dit...

En resposta a l'anònim de les 14:29, entenc que vols dir. Però això ja ho sabíeu abans de les mobilitzacions. I ningú no ho va explicar a la gent. Continuo pensant que tot són excuses.

Anònim ha dit...

Prò tu penses o PSOEnces de com fer exhaustius els abocaments de ciment?

Anònim ha dit...

Saps que et dic que no ho sabia, suposo que tu si, fins fa poc confiava en l'equip de govern, que feien el millor pel poble, però, ara ja no ho crec, és difícil aconseguir informació, encara no he pogut veure el projecte, perquè per poder-ho fer ha de ser al matí i treballo, potser, tu, que pel que sembla estàs tan ben informat/da ho podries explicar. Et dono les gràcies, per endavant, de la informació que ens donaràs, en nom de tots/es els que ens vam i seguim mobilitzats per defensar la preservació d'aquest espai i de la resta que encara recorda el que va ser el poble.

Anònim ha dit...

La informació aquesta , de l'efecte dominó dels trams de la riera, va ser facilitada per algun expert en el tema que va venir a donar la seva visió durant les mobilitzacions.Està clar que s'ha amagat molta informació, i que molta més encara resta guardadeta en algun lloc perque no sigui de fàcil accés. Ja veuràs quan comencin a formigonar i formigonar riera amunt, quedareu tots amb un pam de nas. I els qui ho estan gestionant, us faran pam i pipa.Serà tan divertit que tots plorarem d'alegria,ja veuràs.

Anònim ha dit...

Anònim de les 0:12, que trist dir que ploraràs d'alegria quan posin ciment a la riera. Creus que la gent d'aquest poble és ignorant, doncs no, en aquest poble, encara que als governants os sàpiga greu, hi ha moltes persones a les que no se'ls pot prendre el pel i, el temps ho dirà. El temps posa a tothom al seu lloc i a vosaltres també.

Anònim ha dit...

a l'últim anònim: no ho has entès bé.