18 de setembre 2007

Els hem agafat abans que a un coix:

Un cop vistes les denúncies on els pobres denunciants ploren molt i pobrets quina pena que fan, m’adono de com funcionen les coses. Les mentides van a punta pala, tant en els escrits de la policia com en les al•legacions de les empreses afectades. I una em sorprèn molt, a tots llocs es parla de la intenció de tallar els arbres i de que ja estava previst (fins es parla del que es farà quan els tinguin tallats!); a tots els llocs menys en el projecte, on consta que els arbres es trasplantaven (absurditat) o no es tocaven: qui és doncs el delinqüent?
Afegeixo unes quantes frases tretes de les denúncies, algunes escrites literalment, altres resumides amb les meves paraules. Al tractar-se de documents personals considero que com a respecte als afectats no els haig de publicar, us demano que confieu en el que dic i que no m’ho invento. Suposo que amb el tastet ja tindreu prou per saber de què va.

El nostre comportament: Estat d’agressivitat notòria. No volíem entrar en raó. Actitud agressiva. Actitud bel•ligerant.
En Michael Jackson: Un dels manifestants “es va presentar al lloc amb un nadó als braços amb clares intencions de fer-lo servir com escut per tal d’aconseguir els seus propòsits”.
Les varem apilonar! i les branques les varem treure de la riera!: Llençar les tanques metàl•liques. Que les branques van quedar a la llera de la riera formant un tap que bloquejava l’aigua si hagués plogut.
I una merda!: Que els del Marimurtra van ser contractats per fer un informe imparcial. Empresa especialitzada en la tala d’arbres la que va realitzar la tala.
Es pot dir “simple plataforma” i hamaques: Construeixen cases de fusta als arbres. Col•locació de lones als arbres per fer servir com a llits suspesos.
Estratègies militars: Munten “estris amb clara simptomatologia” per defensar-se.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que tothom ha d'estar tranquil esperant qualsevol estratègia que ajudi als nostres amics. Farem el que ens diguin i no farem res que pugui perjudicar els nostres amics inculpats. Hem de fer tot el que puguem perquè la denúncia sigui retirada o desestimada. Però cap acció o activitat que pugui agreujar les coses (ja veieu de quin peu calça l'equip de govern !)

Limitem-nos expressar la nostra vergonya respecte de qui ens governa per la indignitat d'aquesta denúncia contra una mobilització --tothom ho sap i n'és testimoni-- espontània, pacífica i cívica.

Joan Bosch

Anònim ha dit...

Això sí; quant tot això s'acabi, em demano "prime !!!" la càmara de filmar d'aquesta policia local que tant i tant vetalla per nosaltres. M'agradaria posar-la al carrer lllibertat, a filmar els motoristes que dia a dia des de fa anys, sense que ningú els denuncii, alteren el son dels meus veins i meu, grans i petits. Se salten la normativa de sorolls i el codi de circulació. Perquè no la posen a can Mercader la càmara ? Porfa !

Anònim ha dit...

Ja ho saben els policies que no es poden dir mentides?

Anònim ha dit...

rita, sembla que no, però, la seva paraula val més que la nostra.

Anònim ha dit...

Molt bo això dels menors d'edat, amb la pila que n'hi havia per allà! i els van gravar? no saben que està prohibit? home... no fotem... els haurè de denunciar? em sap greu...

Anònim ha dit...

En quan a l’últim punt tot te una explicació:

Un policia aquell dia va veure unes pel•lícules, les va anar a llogar eren:
.Rambo III (acorralado)
.Corazones de Hierro
.Commando
.Mac Giver y sus viejos trucos.
Desprès de veure-les va haver d'anar a treballar, i quan va passar per l'arbreda l'hi va entrar el síndrome post-guerra. Ell no veia arbreda, veia jungla.
Ell no veia tendes, veia aldea Vietcong.
Ell no veia pals, veia peligrosas trampas vietcong.
Ell no veia gent, veia Charlis!!! Dios mio! son charlis!
desprès va fugir cap a la comissaria, perdó, campamento de los USA, i es va refugiar, desprès amb l'ajuda dels serveis d’intel•ligència va captar informació sobre set perillosos elements enemics, alts càrrecs vietcongs.

Anònim ha dit...

Empresa especialitzada en tallar arbres... Amb perdô:

Eren 10 Cherokees o apaches (no ho sé bè) amb motoserra. No havien tallat un arbre en la seva vida, perque un arbre va quedar penjat i va caure un diumenge el matí, Aixo els passa als professionals?


Ajuntament o policia, sigu qui sigui, deixeu el mundo fantastico de los sueños i mireu la realitat , qui es posa el poble en contre ja a llepat.

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb en Juan Bosch. És vergonyós actuar d'aquesta manera amb una mobilització modèlica pel civisme demostrat i per la reivindicació legítima dels que no volem perdre més identitat. Ara que l’Educació per a la Ciutadania estarà present a l’escola, seria bo que exemples com el de la mobilització de Can Feliciano figuressin en els llibres de text com a positiu i actituds, com la demostrada per l'equip de govern de l'Ajuntament, com a exemple del que no s'ha de fer. Per salut democràtica.

Anònim ha dit...

Una cosa és que sigui legítim posar una denúncia i una altra és que sigui just i ètic fer-ho. La que posa l'Ajuntament, és una vergonya moral, delata la baixa categoria política de l'equip de govern i la poca independència i professionalitat de la policia municipal :
*perquè va contra una mobilització ciutadana avalada per un sector molt important del poble i adreçada a un objectiu que el ple de l'Ajuntament va compartir i va fer seu !;
*pèrquè va contra una acció que, tothom ho sap, va sedr cívica i pacífica. Només hi va haver consignes d'evitar qualsevol agressivitat, qualsevol insult, qualsevol provocació;
*perquè pretén intimidar els ciutadans que vulguin protestar en el futur, com ho va pretrendre fer amb el som-hi. Ja veiem quin és l'ideal de premsa de l'equip de govern: Ràdio Malgrat, quina cobertura !, quin rigor !, quina independència !.
*i sobretot perquè es basa en una manipulació dels fets reals !, en falsetats. I això, com deia fa un moment, ja no té res a veure amb la legitimitat legal, sinó amb quelcom infinitament més important i sagrat: l'alçada moral i les conviccions democràtiques. D'això l'equip de govern ara demostra que no va sobrat. S'han fet una fotografia ben galdosa fent costat a actuacions d'aquesta baixesa democràtica i cívica. Un ajuntament actuant contra una mobilització pacífica de ciutadans !!!!. Algú recorda un insult, una agressió?; algú pot assegurar que algú va estar en perill ?, que hi va haver alguna amenaça ?; algú pot assegurar que hi va haver algún risc allí per persones i béns ?. Que jo recordi els únics riscos apreciables van ser (1) perquè els operaris de l'empresa van deixar la llera plena de troncs i branques, que nosaltres ! varem enretirar i netejar; (2) perquè varen maltallar un arbre que cauria dies dies després

D'altra banda: aquesta història ens ha ensenyat moltes coses. Entre elles que cal relativitzar molt --i de vegades posar en qüestió- les declaracions del`polítics. Aquest director de l'ACA al qual ara volem fer tant de cas, és el mateix que ens digué que cap altre projecte que el seu podria servir per a canalitzar la riera assegurant els paràmatres de seguretat !. Ahir ja admetia el contrari. Nosaltres fa temps que sabíem que hi havia alternatives !

Joan Bosch

Anònim ha dit...

no parleu així de la policia. han de fer la feina com els manen els seus caps, en aquest cas l'alcaldessa. un policia no actúa segons el seu criteri, hi ha coses que potser no faria i les ha de fer perquè rep ordres. són treballadors i no és just que els tracteu així, perquè els desacrediteu i desautoritzeu. el que és criticable és que un governant col.loqui als seus policies en aquesta situació, al punt de mira de tothom. és a qui mana que se li ha de demanar explicacions de com utilitza en benefici propi els agents de policia.

Anònim ha dit...

que els hi van dictar l'informe?

Mosca Collonera ha dit...

Almogàver: estem admirats davant la teva clarividència. Et convidem a fer col·laboracions en el nostre blog (http://campassolifeliciano.blogspot.com).
I per una vegada, i sense que serveixi de precedent, va de sèrio: totalment d'acord amb tu, Joan Bosch. I felicitats, Sentinella! Segueix alerta!

Anònim ha dit...

al de les 11:51

Si la gent parla malament de la policia no es d'extranyar, estic d'acord en que son manats, però no esclaus, si n'ho t'agrada el que et fan fer t'envas, que jo sepiga ningú es policia a la força. Si et fan actuar contra el poble, contra la teva gent, plega. La policia es necessaria i els d'aqui Malgrat en general són bona gent, pero que no els manipulin com ninots.
Ordre i llei de veritat.

Anònim ha dit...

Molt bo l'almogàver, potser van veure la Jungla 4.0.? que és més nova.