20 de setembre 2007

Notícies fresques?:



Carta de l’A.C.A. a l’ajuntament, on especifica les seves intencions i actuacions. Gràcies a qui me l’ha enviat!

P.D.: Si posen un col•lector soterrat, què passarà amb les possibles pedres de rentar que resten enterrades? No seria millor realitzar una excavació per destapar el conducte que es veu a mitges i comprovar si encara hi ha les pedres?

18 comentaris:

Sentinella en vetlla: ha dit...

Està retallat perquè al encapçalament hi ha les dades de l’empresa i segells que no crec que ens interessi. No penseu que amago informació.

Anònim ha dit...

Però els de l'ACA stan a favor nostre? no són els que van fer les denúncies?
quin kakao

Anònim ha dit...

Els de l'ACA no van fer les denúncies. Vans ser les empresses a les quals l'ACA va adjudicar les obres i l'alcaldessa de Malgrat.

Anònim ha dit...

les empreses ho an fer per poder cobrar una compensació econòmica, i l'Ajuntament, per què ho va fer?

Anònim ha dit...

Perquè és guai! tenim un ajuntament guai que denuncia els seus ciutadans que el mantenen i li inflen el greix.
A la guait quan les màquines foredin pel tub, poden fer malbé les pedres de fregar la roba!

Anònim ha dit...

Us faig arribar un tros d-un text extret de :

http://salvemlariera.bloc.cat/

Aigua furiosa
salvemlariera | 02 Octubre, 2006 23:35
article extret de www.sostenible.es
Aigua furiosa (per Ramon Folch)
23/09/2006
Ramon Folch
Doctor en biologia, socioecòleg. Director científic de Sostenible, director general d'ERF, president del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya


les rieres no són una nosa, sinó un fenomen. Un fenomen que cal comprendre i gestionar adequadament 'pro domo', en comptes de voler-lo insensatament abolir. Per això, alguns dels actuals projectes locals en curs, mancats d'una visió global coherent i d'un objectiu estratègic potent, deixen fora de la matriu projectativa diversos paràmetres decisius i, d'aquesta manera, no resolen res. Per contra, si es disposés prèviament d'aquesta visió global i d'aquest objectiu estratègic, es podrien proposar projectes pertinents i sumables, com ara: injeccions i recanalitzacions en zones d'hivernacles o de gran superfície de teulades per a recuperar la capacitat laminadora de la conca; construcció de col·lectors-interceptors a la capçalera de les poblacions per a garantir entrades a la travessia urbana de cabals màxims raonables en qualsevol circumstància; construcció de dipòsits i emissaris per a laminar i conduir al mar les aigües interceptades i els sediments que traginen (manteniment de la dinàmica costanera) i/o per a rescatar aigua dolça per a reg (decantadors associats als dipòsits laminadors); redacció de projectes específics de cobriment justidimensionat de les travessies urbanes de les rieres prèviament regulades o de manteniment del curs a cel obert i enjardinat; eliminació de lliscat en les lleres per a afavorir la infiltració; etc., etc.


Amb projectes mediocres i mancats de nord sistèmic no anirem enlloc. Ens sobra rigidesa administrativa i ens falta rigor tecnocientífic. El bon govern passa per escoltar la gent per tal de saber què necessita, no pas per fer el que demana sense saber què vol. Una mala decisió no es compensa amb un bon projecte, però s'agreuja encara més amb un projecte dolent. Necessitem bons projectes per a fer possibles bones decisions basades en la comprensió global del sistema territorial i en l'interès general. D'això, alguns en diem construir una societat més sostenible.

Anònim ha dit...

El nostre és un govern super sostenible, je, je, je!, ja porta setze anys i com si re.

Sentinella, el tema sostenibilitat i Ajuntament dona per un super fil al blog.

Sentinella en vetlla: ha dit...

Si ho consideres oportú envia’m un text per penjar que inici un debat cap aquesta banda.
Gràcies per la idea.

Anònim ha dit...

Anònim de les 8:40 està molt bé haver penjat aquest tros sobre les rieres escrit per Ramon Folch i recomano que aneu a l'adreça i el llegiu és molt entenedor del que està passant al Maresme. Tenim des de fa anys "governs" que sembla ser no gestionen pensant en el present i en el futur i no tenen en compte el passat, que desconeixen i sembla ser que'ls és igual, l'entorn on viuen, governs formats per persones que sembla ser no s'assessoren o s'envolten de tècnics que fan els que ells dicten. Potser ja és hora de dir prou, ja és hora de dir no a més destrucció, ja és hora de aconseguir un poble on es pugui viure, ja és hora de demanar la sostenibilitat real, no l'enganyifa que pretenen la setmana vinent.

Anònim ha dit...

Si l'Ajuntament ha denunciat, es perqué en cas que passés alguna desgràcia, l'Ajuntament hauria de ser responsable subsidiari de les desgràcies. En aquest cas, ha sigut una violació d'una obra adjudicada, i l'Ajuntament ho fa saber al jutge a través de les denúncies.

Anònim ha dit...

es penós com la bona gent es creu totes les "paparruches" que els explica una dona que no té punyetera idea de que és una denúncia, ni de responsabilitats subsidiàries ni res per l'estil. cap alcalde amb sentit comú hagués posat una denúncia amb noms i cognoms. el que es fa normalment es el que ha fet l'empresa, denunciar els fets i prou. S'ha de tenir molt mala llet per identificar a només alguns dels implicats i posar la denúncia. són veins del poble, i cap alcalde amb seny ho faria. A veure si la gent comença a obrir els ulls.

Anònim ha dit...

porta dies buscant al Codi Penal el "delicte de violació d'obra adjudicada" i no el trobo. em podeu ajudar? quina bestiesa!

Mosca Collonera ha dit...

"Paparruches": gran paraula, sí senyor. Felicitats, anònim dijo. Veiem que ets molt assidu a aquest i algun altre blog. Segueix així! Ànims, anònim dijo!

Anònim ha dit...

Tots aquests últims anònims, opineu desde el vostre punt de vista, però heu d'entendre que qui té responsabilitats ha d'assumir-les sempre i quan siguin per la seva acció, no les responsabilitats que s'esdevenen perqué set "manifestants" hagin entrat a dins d'una zona vallada d'accés restringit i parat una obra a la força i fent pressió (trucades a diputats comarcals) inicialment.

Anònim ha dit...

Noi, dues coses (1) assumir la responsabilitat que en dius tu, també significa no mentir, no manipular els fets. Des d'aquest punt de vista ja tens una prova cristal·lina que l'equip de govern i la policia municipal no han estat a l'alçada de les seves responsabilitats. Podien fer la denúncia dient que una mobilització cívica havia aturat les obres, i amb això n'hi havia prou per fer els tràmits legals que necessitàven empresses i ajuntament. De fet, les empresses han seguit aquest protocol !. En canvi l'equip de govern i la policia s'han extralimitat perquè han volgut falsejar la realitat, manipular-la en favor propi. I això en política és imperdonable i immoral. i (2) quan a l'arbreda ens trobem que s'estan talant els arbres, tots, indiscriminadament, i que un acord del ple de l'ajuntament de Malgrat aprovat per majoria, amb el vot de la sra Conxita Campoy, deia que la intervenció havia de ser respectuosa amb els arbres...que faries ?, et quedaries quiet lamentant-te mentre els arbres cauen ?, o miraries d'impedir-ho pacíficament ?. Fixeu-vos que els que us creieu les falsificacions de l'equip de govern esteu dins d'un parany: segons el seu criteri la protesta pública seria impossible, una vaga una cosa inadmissible, una acció popular intolerable. És una bona manera d'explicar a tothom que és un pensament polític reaccionari: el del PSC de Malgrat.

Joan Bosch

Anònim ha dit...

És molt trist que 7 persones del nostre municipi estiguin encartades i tinguin pendent un judici de faltes per defensar un patrimoni que és de tots.
La mateixa ACA ens ha acabat donant la raó, s'està estudiant un nou projecte per la riera amb tècniques de bioenginyeria intentant respectar al màxim els arbres i la llera de sorra, sense formigó.
I jo em pregunto com pot ser que aquestes 7 persones tinguin un possible judici per faltes, com pot ser que potser hagin de pagar uns diners per "envair" un espai públic.?.. com pot ser que enlloc de agrair-los el fet , els acabin sancionant, com és que han triat aquest 7 i no altres?
i el nostre equip de govern i la nostra alcaldessa on eren? com és que es va arribar aquest punt? ella no va estar en cap moment a l'alçada del que esperava el poble.
Sabem que un grup de persones van intentar parlar amb ella per aturar el projecte i no els va escotar.Sabem que un grup de persones van presentar una denúncia contra l'Ajuntament, doncs s'estava executant un projecte que no era del tot el que s'havia aprovat....
Com podíem aturar l'acció si ella no ens va escoltar en cap moment si no era d'aquesta manera, "envaint" l'arbreda d'una manera "totalment pacífica".... si ella i el seu equip de govern realment representessin el poble on haguessin estat? què era el que tenien que haver fet?.... és ella la que hauria de pagar la multa econòmica i moral... no ens ha representat en cap moment. Quan assumiran les responsabilitats que els hi toca?
Crec que nosaltres els hauríem de denunciar a ells, no ens escolten, no ens han escoltat i encara no ho fan....

Anònim ha dit...

Gent no canteu victòria que encara no s'ha acabat el tema. Espereu-vos 20 dies, fins que es pronunciïn.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, no és pot cantar victòria, s'ha d'estar alerta, però, tinc esperança, no podem tirar la tovallola, hem de tenir esperança en què la voluntat d'una part important del poble (encara hi ha persones que volen minimitzar aquest fet, era d'esperar) aconsegueixi parar una nova destrossa, un nou atemptat a l'entorn.
No hem de defallir, no hem de permetre que ens cremin, ho estant intentant, subtilment, de diferents maneres, hem de seguir defensant el poc espai natural que ens queda (algú sap si a Malgrat de Mar s'ha declarat algun espia natural protegit?) seria interessant saber-ho, ja que diu molt de l'Equip de Govern d'un poble.