05 de setembre 2007

Hi havia una vegada:

El dilluns 27 d’agost començava com un dia tranquil i monòton, però no va ser gaire més tard del començament del dia que els mòbils de mig Malgrat van començar a sonar per convocar a la gent a l’arbreda acabada de batejar com a “Arbreda de Can Feliciano” (curiós veure com a on va a parar la Plataforma es canvia de nom a l’indret o es bateja), però aquesta vegada no només van aparèixer els membres de la Plataforma Salvem la Casa de la Vídua Sala, sinó que molts més malgratencs van acudir a l’arbreda, tants que si Malgrat fos un vaixell ja hauria bolcat per contrapès. Tots units varem enfortir-nos, i tots ens consideràvem custodiants dels arbres i custodiats per les autoritats polítiques i policials.
Ha estat una setmana dura, fatigosa, plena de germanor i esperit de poble unit. Tothom donava suport i col•laborava com podia. Grans amb experiència i petits amb ganes de tenir-ne s’ajuntaven a l’ombra de les acàcies, que de depredadores no ho poden ser gaire a on es troben, per plantar cara a qui no els feia cas però que cobra per fer-ho. Semblava fins i tot que l’orgull de ser de Malgrat s’escampés i arribés a llocs desconeguts, això sí, sense poder accedir a la paret de formigó que protegeix i aïlla el govern del nostre poble.
Moltes activitats, xerrades de gent experta, sensibilitzacions, converses, descobriments, i un llarg etcètera de fets que ens han convertit en millors persones, i tot per assolit un objectiu igualment gratificant: salvar un espai verd.
Era difícil saber com acabaria la cosa, ja que estava en mans de polítics convençuts, sense convèncer i sense definir (vaja, de tots colors). I per molt que el poble s’alci ells tenien la última paraula. Doncs ja l’han dit, ahir al ple, on n’hi van haver que van quedar malament, i d’altres se’ls va elogiar fins a fer mal les mans de tant aplaudir, es va decidir que aquest projecte s’atura fins a buscar-ne un altre. Per desgràcia la nostre alcaldessa va deixar anar algunes paraules ofensives i ignorants: depreciant als que estàvem manifestant-nos al carrer, elogiant els que la seguien per la seva ràdio, donant dades falses i contradictòries sense parar (la nostre riera es desborda cada 15-20 anys? estem tots parlant de la mateixa riera?), etc. Un espectacle impresionant.
El més important és que ho hem tornat a aconseguir, el Poble ha tornat a vèncer. L’alegria es desbordava en forma de llàgrimes i cava, els petards i els tambors informaven a tothom de la victòria, i les abraçades mostraven els llaços que existeixen en aquest Poble on tots tenim almenys una cosa en comú: SOM DE MALGRAT!

17 comentaris:

Anònim ha dit...

De les 5000 firmes quantes són de Malgrat de Mar? Quantes no són repetides? Quantes són de majors d'edat? Quantes són de gent que ha estat informades per ambdues parts? I quantes no tenen carnet polític?
resultat menys de dues mil firmes en total. Una minoria.

Anònim ha dit...

je, je, je, je, comentari de les 14.07, duele? eh? duele?.

Si escrius això es que estàs molt dolgut, això és la democràcia, de moment la millor formula que tenim.
Es possible que algunes firmes siguin de persones que treballen a Malgrat o hi tenen la família, o han nascut al poble i ara viuen a pobles veïns, ò que alguna pugui ser algún cas dels que dius però reconeix que de cap manera es una minoria.

Anònim ha dit...

anònim de les 14:07, ha guanyat el poble. més de 5.000 signatures!!! no t'enganyis!!! on està la minoria? sí, és probable que potser hi hagi gent que no visqui a malgrat, però hi faci vida. de veritat no penses que és molta gent??? la veu del poble ha parlat i alguns partits ho han sabut escoltar. no és el cas del psc, com era d'esperar.

Anònim ha dit...

Algú sap que passa amb malgrat confidencial. No puc accedir i la pàgina que surt diu que només accepta lectors convidats. ????

Anònim ha dit...

M'estas parlant anònim 05/09/2007 14:07:00 de que s'ha fet servir el ja reconegut i famós "per se" "mètode Vinyoles" de recollida de signatures?

Demana hora a l'oculista que tens un problema greu de visió.

Anònim ha dit...

Anònim 14:07, tant et costa acceptar la decisió pressa ahir en ple extraordinari a l'Ajuntament de Malgrat de Mar? Per què qüestiones les signatures o firmes? et recorda a algú?
Estic orgullosa de ser malgratenca, estic orgullosa per que els nostres representants (exceptuant als regidors dels PSC-PSOE?) hagin actuat en conseqüència, hagin escoltat als seus electors.
Jo he recollit signatures i sempre he informat a les persones a les qual demanava el suport de tot i no he coaccionat a ningú, tu sembla ser que les comprovat totes (coneixes a totes les persones del municipi?)tasca difícil, has comprovat cadascuna d'elles, si són persones del poble, si són majors d'edat, que gratuït és fer afirmacions com la teva.
Sembla que et costa acceptar que les persones que viuen a Malgrat no totes són manipilables.

Anònim ha dit...

Jo tinc carnet d'un partit polític. M'he afiliat de manera lliure i sense pressions. Molta gent ha lluitat durant anys per aconseguir aquest dret -entre molts d'altres- ... em fa això sospitós d'alguna cosa? No fotem.

Anònim ha dit...

Varies coses:
Què vol dir que dues mil firmes és una minoria? minoria respecte a qué?
Creus que algú anava botiga per botiga (gràcies comerciants pel vostre suport) firmant com a boicoteix? series tu!
Què passa si venen de lliçà de munt o hostalric a firmar perquè s'han enterat del que passa? un orgull convocar gent de fora malgrat per la causa!
I si han firmat menors de edat (desconec si no son vàlides) també és motiu d'orgull, proba tu amb aquests arguments teus de fer cremar dins el pit d'un infant la flama de l'amor per la seva historia!
Per dir pallasades posa't a la font de colors de la plaça de misa, estaras millor contextualitzada que en aquest blog seriós!

Anònim ha dit...

Anònim 16:36:
Què vol dir "manipilable"? És una manifestació que es pot apilar, molt adequada per a pobles petits? És un club de Mani Pilis?
Pel que fa a la resta del que dius, ho entenem tot i hi estem d'acord.

Anònim ha dit...

collonera collonera
Per cert, felicito al sentinella per haver tingut la vista de fer una fotografia de l'arbreda abans de ser tal·lada. Convido a tothom que encara no ho hagi vist al fabulós anunci de sabó (ironia de deixar una cosa neta, molt ben trobat també) que hi ha uns posts més avall.
Aixó és estar en el moment que cal!

Anònim ha dit...

Carles es diu -si no m´erro- el tècnic d´ahir al plé, en el que tenía tant d´interés l´Alcaldesa,a fer-li prendre la paraula.
Voldria transmetre-li al Sr. Carles, que no es pensi que els malgratencs som una colla d´arreplegats i maleducats sense interés per la seva tasca professional, en rebutjar la seva intervenció. Al contrari.
Com molt bé se´n deu haver adonat, la seva presència formava part d´una estratègia manipuladora "d´una servidora", que va saber abortar contundentment i enraonada, l´oposició.
Sr. Carles, algú volia utilitzar el seu prestigi professional, per a benefici polític propi.
Li´n demano disculpes en nóm dels malgratencs.

Anònim ha dit...

Aneu en compte que corren gossos rabiosos deboradors de firmes!
Si us voleu refugiar aneu a zones verdes, diuen que en aquests llocs no s'hi acosten!

Anònim ha dit...

corre la brama que hi havia polis de paisà gravant a la gent de l'arbreda i els d'ahir davant la'juntament.

Empestats ha dit...

Visca Malgrat!! no m'hagués pensat mai que cridaria això, però el poble s'ha unificat d'una manera que feia temps que no es veia. Per cert molt bo el comentari de la Conxi sobre la gent que s'escolta:
"Jo només escolto als oients de ràdio malgrat" perquè serà? ràdio manipulada? no ho sé però és la única que no ha vingut a donar la noticia des de l'altre punt de vista, el del poble

Empestats ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Quantes infraccions que han comés polítics i policies (incloent mossos d'esquadra que van impedir-nos que passesim per aturar les serres que tallaven els arbres il·legalment).
Fot mitja por sortir al carrer i dir el que penses.

Anònim ha dit...

Felicitats Malgrat.

Jo tampoc puc accedir a Malgrat confidencial, per que?