18 de setembre 2007

08380: Tele-novel·la de l'ajuntament:

M'envien un resum de la entrevista d'avui:

Avui, dimarts venia el director de l'ACA a reunir-se amb els politics de Malgrat.


Era una reunió previa per crear comissions de treball

El Director de l'ACA sembla que ha manifesta la voluntat d'arribar a acords i trobar una sol.lució menys agresiva pel tram de la riera de Can Feliciano sembla que parlava de dues vies que s'havien començat a moure :

Posar-se en contacte amb l'empresa NATURALEA , empresa de bioingenyeria capdavantera a nivell Europeu

Demanar a l'empresa que tenia la concessió del projecte que revises els càlculs hidràulics.

Creu que amb 20 dies pot presentar ja un dibuix preparatori del nou projecte.

S'ha dit també que el col·lector que havia de passar per sota la llera de la riera passarà igualment, que ja començaran a col·locar-lo ara, independentment del projecte final.

El projecte tindrà una Comissió de seguiment formada per l'ACA (ell mateix se'n farà responsable) i depenent del tema a tractar enginyers hidràulics o bioenginyers de la mateixa ACA. L'Equip de Govern , els portaveus dels diferents grups municipals i els tècnics municipals necessari, no valoren positivament la participació de membres de la plataforma ciutadana a aquesta comissió el Director de l'ACA diu que els representants polítics han de ser els que transmetin al poble els avenços i l'estat del projecte.

Quan el Director de l'ACA diu que es convocarà per participar a les comissions la Sr. Alcaldessa afirma que ella no vol participar a cap comissió i que cap dels representats del PSC hi anirà. Pacientment el director de l'ACA li contesta conti fins a 10 i ella diu he contat fins a 2000 i no hi aniré. El Director de l'ACA respon: “però jo et convocaré” al que contesta només faltaria que no em convoquessis.

Demana un esforç de consens a tots els grups polítics i una solució harmònica, diu que possiblement algun arbre quedi afectat però que la voluntat serà sempre de preservar l'espai el màxim possible.

Una vegada fet el nou projecte ha de passar pel Ple Municipal .

En quant al tema de les denuncies que s'han cursat el Director de l'ACA diu que ell no hi entra, que la denuncia que fa l'empresa es normal, l'empresa voldrà compensació econòmica i per tant cal formular aquesta denuncia. El que no sembla tant clar és que pretén l'Ajuntament amb les denuncies que ha presentat....

Més encara:

http://elblocdelaneus.bloc.cat/post/8290/187103

19 comentaris:

Montse ha dit...

Com sempre l'equip de govern tant dialogant!!
Quina vergonya de no voler arriva a una solució justa, i mantenir aquesta postura tant prepotent.
Amics, a la lluita!!!

Anònim ha dit...

quina cartera té? participació ciutadana? ah! va bé de saber-ho.....

Anònim ha dit...

La Pajara té 2000 collons més que l'ingenier representant de l'ACA. Senyor, Senyor, quin nivell d'elegància, des de temps de Petronio no s'havia sentit una gosadia igual. De coneixements més val no parlar-ne, ja va sentenciar-ho un gran autor de Best-sellers: "Por sus obras los conoceréis".
Santa ignorància s'anomena a la que hom pateix i alhora ignora.

Aquesta dona va de Creu gamada de Sant Jordi.

Anònim ha dit...

Em sembla que la lectura que esteu fent és equivocada. Si que és cert que l'alcaldessa no vulgui participar i és respectable la seva decisió, com també ho és demanar una suspensió després d'haver-se aprovat el projecte pel ple. Ara bé, la resta de regidors del PSC no han dit que no vulguin participar en aquesta comissió. Això per un costat. Per altra banda, també va dir el Director de l'ACA que era legítim que l'ajuntament denunciés (com també ho fes el contractista de l'obra)a les persones que van entrar a dins de l'obra.
També va afirmar que reformar tindria un cost i que probablement també tingui que demanar danys i perjudicis el contractista de l'obra a algú. Això no ho heu dit tampoc.
Quedi clar per endavant.

Anònim ha dit...

Una cosa és que sigui legítim posar una denúncia i una altra és que sigui just i ètic fer-ho. La que posa l'Ajuntament, és una vergonya moral, delata la baixa categoria política de l'equip de govern i la poca independència i professionalitat de la policia municipal :
*perquè va contra una mobilització ciutadana avalada per un sector molt important del poble i adreçada a un objectiu que el ple de l'Ajuntament va compartir i va fer seu !;
*pèrquè va contra una acció que, tothom ho sap, va sedr cívica i pacífica. Només hi va haver consignes d'evitar qualsevol agressivitat, qualsevol insult, qualsevol provocació;
*perquè pretén intimidar els ciutadans que vulguin protestar en el futur, com ho va pretrendre fer amb el som-hi. Ja veiem quin és l'ideal de premsa de l'equip de govern: Ràdio Malgrat, quina cobertura !, quin rigor !, quina independència !.
*i sobretot perquè es basa en una manipulació dels fets reals !, en falsetats. I això, com deia fa un moment, ja no té res a veure amb la legitimitat legal, sinó amb quelcom infinitament més important i sagrat: l'alçada moral i les conviccions democràtiques. D'això l'equip de govern ara demostra que no va sobrat. S'han fet una fotografia ben galdosa fent costat a actuacions d'aquesta baixesa democràtica i cívica. Un ajuntament actuant contra una mobilització pacífica de ciutadans !!!!. Algú recorda un insult, una agressió?; algú pot assegurar que algú va estar en perill ?, que hi va haver alguna amenaça ?; algú pot assegurar que hi va haver algún risc allí per persones i béns ?. Que jo recordi els únics riscos apreciables van ser (1) perquè els operaris de l'empresa van deixar la llera plena de troncs i branques, que nosaltres ! varem enretirar i netejar; (2) perquè varen maltallar un arbre que cauria dies dies després

D'altra banda: aquesta història ens ha ensenyat moltes coses. Entre elles que cal relativitzar molt --i de vegades posar en qüestió- les declaracions del`polítics. Aquest director de l'ACA al qual ara volem fer tant de cas, és el mateix que ens digué que cap altre projecte que el seu podria servir per a canalitzar la riera assegurant els paràmatres de seguretat !. Ahir ja admetia el contrari. Nosaltres fa temps que sabíem que hi havia alternatives !

Joan Bosch

Anònim ha dit...

Dons Sr.Bosch perqué no van presentar-les amb la moció que van presentar els grups polítics?. Perqué no vau presentar-ho davant del director de l'ACA el passat 29 d'agost quan es van reunir, abans d'aixecar-se de la taula?
Realment encara la tenen la proposta de com fer-ho sense tal.lar cap arbre?

Anònim ha dit...

Sr/Sra anònim (és incòmode parlar amb algú no identificat): les hi varem comentar, cara a cara i les va desacreditar, dient, és literal "que no trabareu cap enginyer que les avali" --mentre l'alcaldessa l'escoltava satisfeta i confiada . Ara sembla que ell mateix ja no les troba malament. L'empresa que ell proposa és la que ens va assessorar a nosaltres.

Sentinella en vetlla: ha dit...

Ja he arreglatl'error del text, gràcies per avisar. L'error rau en que "no" valoren positivament la participació ciutadana,i hi constava el contrari.

Toni Hernàndez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Toni Hernàndez ha dit...

I mentre succeeix tot això (reunió amb l'ACA, denúncies), sabeu quina és l'última notícia al web de l'ajuntament?
"S'allarga el plaç d'inscripció pels cursos de català"
Gran notícia, sí senyors!

Per cert, m'afegeixo a la proposta d'en Joan Bosch en un comentari a un post anterior:

Com aquells set, jo també hi era. Sóc culpable, senyor cap de la polícia local. Em vaig manifestar i vaig protestar cívicament. No sé perquè només en denuncien set:
JO TAMBÉ HI ERA
Toni Hernàndez Tresserras
DNI 77608621C
C. Emili 22 2n
Malgrat de Mar

Anònim ha dit...

Anònim de les 11:58, a l'igual que l'anònim de les 12:06 penso que és molt incòmode contestar a algú que no s'identifica, però et contestaré, un projecte no és pot fer en un, dos o tres dies, és necessita més temps, però per la informació que s'ha aconseguit, gràcies a l'assessorament desinteressat d'ingeniers, llicenciats en Ciències Ambientals i Biòlegs, crec que és possible un projecte alternatiu, més respectuós amb l'entorn.
Sembla que no t'has assabentat de la reunió d'ahir a l'Ajuntament o és que no t'interessa? Abans d'opinar ens hem d'informar. Perdona que com tu no m'identifiqui.

Anònim ha dit...

Per cert, m'afegeixo a la proposta d'en Joan Bosch en un comentari a un post anterior i a la d'en Toni:

Com aquells set, jo també hi era. Sóc culpable, senyor cap de la polícia local. Em vaig manifestar i vaig protestar cívicament. No sé perquè només en denuncien set:
JO TAMBÉ HI ERA
Montserrat Giol Fernández
DNI 36503254T
Av. Tarragona 47, 3r, 2ona
Malgrat de Mar

Anònim ha dit...

Jo també m'afegeixo a la proposta d'en Joan, d'en Toni i de la Montse :

Com aquells set, jo també hi era. Sóc culpable, senyor cap de la polícia local. Em vaig manifestar i vaig protestar cívicament. No sé perquè només en denuncien set:
JO TAMBÉ HI ERA
Amparo Tudela Galbis
DNI 22693208M
C. Salvador Espriu 34, 1r, 1a
Malgrat de Mar

Anònim ha dit...

Això esta molt bè però si demà arribes a casa vostre una carta del jutjat, farieru cara de "oso yoghi".

Posar les vostres dades aquí només os pot portar mal, aqui entra molta gentussa i s'ha de vigilar.
Siguem més intel.ligents que ella.

Anònim ha dit...

Això de fer mal ja està desfassat en aquest poble, fa un mes més o menys que ens hem unit tots, jo ja no tinc por, i en tenia de la comandanta!
Ara visc segur, tinc un poble que m'apreta per totes bandes donant suport. Gràcies Malgrat de Mar!

Anònim ha dit...

Jo també m'afegeixo a la proposta d'en Joan, d'en Toni de l amparo i de la Montse :

Com aquells set, jo també hi era. Sóc culpable, senyor cap de la polícia local. Em vaig manifestar i vaig protestar cívicament. No sé perquè només en denuncien set:
JO TAMBÉ HI ERA

Amèlia Casajuana Mora
D.N.I. 77614703 F
C/ Mallorca 29
Malgrat de Mar

Anònim ha dit...

Jo també vaig anar a l'arbreda. I ho vaig fer, sovint, acompanyada dels meus fills de 7 i 11 anys. Estic convençuda que aquella setmana van aprendre que quan no s'està d'acord amb alguna cosa es pot protestar de manera pacífica i respectuosa. També van aprendre que els arbres, els indrets, els pobles, tenen un valor més enllà dels diners. No em van caldre moltes paraules. Tot això es respirava a l'arbreda cada dia.
Com els explico ara que s'ha denunciat a alguns dels que eren allà? Com els explico que l'alcaldessa no vol participar en el nou projecte?
Algú pensarà que no cal explicar tot això als nens, potser m'equivoco. Però quan siguin grans preferiré que pugin dalt d'un arbre per defensar-lo a que es quedin a casa enganxats a una consola o pensant només en fer diners.
Per si el que he fet és molt greu (els he fet servir d'escut humà?) deixo també meu dni:
Assumpta Mercader
77602887J

Anònim ha dit...

Fabulosa reflexió.

Anònim ha dit...

l'aca té la voluntat d'escoltar a l'oposició, demana consens. he vist la carta que va enviar el director de l'ACA a la conxita després que s'aprovés la moció. està penjada a la web d'ERC.