17 de març 2008

Privilegis o enginyeria? (7) (actualitzat 2)


Amb aquest títol: "2on.- Sol·licitud de bonificació de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres." es presentava el segon punt del ple passat.
En aquesta breu informació s’hi amaga el següent: pagar quasi 15.000 € al promotor de la reforma de Ca l’Àngels Prats, obra que fa temps que resseguim i només dóna disgustos, ara no és menys, com deia se li han donat (després de tant de temps se’n recorden ara de donar-ho) aquests diners per fer obres en una casa catalogada. Això es pot interpretar com una “promoció” per destruir béns catalogats? Potser no, però ho sembla. Jo no ho entenc.

Actualitzacions: He rebut dos e-mail (Gràcies per participar!). Un d'ells carregat amb la present fotografia on se'ns mostra l'edifici des de la part interior. En el altre ajuden a embolicar el fil ple de nusos que ja tenim, m'expliquen que en el projecte es parla de reformar l'edifici per convertir-lo en cinc habitatges (si es considera reforma no cal deixar xamfrà, però... és una reforma el que han fet? em sembla que es veu clar que no), a més:
Aquest constructor demana llicencia l'agost del 2006 i després de quasi dos anys recorda que fa unes obres en un finca que està catalogada en el POUM i que té dret a una bonificació del 75 % de l'Impost sobre Construccions, Instal.lacions i Obres., resultant un import de 14.850,60 € a concedir a Construcciones Quinta, S.A. (cal dir que aquesta bonificació es pot demanar si l'obra s'ha fet correctament, que no és el cas)

18 comentaris:

Anònim ha dit...

aquestes obres les fa o feia en quinta

Anònim ha dit...

Sigui qui sigui és una vergonya que se lo donin diners, el que s'hauria de fer és multar per haver-s'ho carregat!

Anònim ha dit...

Voleu dir que no passa de taca d'oli? Ja és una mica descarat.

MALGRATOT ha dit...

Aquí clarament es veu que el concepte d'enginyeria es circumscriu a la martingala que han realitzat el constructor Quinta, la padrina Campoy y el financer retirat Puignou per aconseguir quadrar el cercle, a primera vista impossible d'aconseguir, i a més fer-ho amb tota la "jeta" possible. A més té molt mèrit el haver aconseguit entaforar un cinquè pis en l'espai guanyat en concepte de xamfrà. Encara els hi donaran un premi d'arquitectura pel saber mostrat en la realització del nyap.
S'han cobert novament de glòria i...!

Anònim ha dit...

Home, si l'obra no està ben executada com dius has d'anar al jutjat i denunciar-ho. Jo penso que l'estàn executant d'acord amb el que poden fer. El que es troba al catàleg és part de la façana. Si es volia que es deixés xamfrà haver-ho previst al catàleg. Vaja una tonteria! la casa era una horterada i ara serà un bloc de pisos una mica original. I què?

Anònim ha dit...

Per quan les Candidatures d'Unitat Popular a Malgrat de Mar?. Ja n'hi ha prou de passarells!.

Anònim ha dit...

si és denuncia qui paga els gastos del jutjat?
pel que veig les denuncies que fa la Campoy a la gent de l'arbreda i al som-hi les paguem el poble.

anònim de les 20.28 aniràs tu al jutjat?
a Malgrat acabaries amb els teus estalvis

Anònim ha dit...

La fitxa del cataleg diu PROTECCIÓ TIPOLÒGICA :

La volumetria de l’edificació principal, que inclou façanes i cobertes.
S’hauran de mantenir intactes les façanes, pel que fa referència a
les obertures existents, els seus emmarcaments, així com en la
seva formalització, motllures, i materials d’acabat.
S’haurà mantenir el tipus de coberta existent a l’edificació principal.
Es permet l’ampliació de l’edificació en cantonada amb planta baixa i
dos, amb integració compositiva amb l’edificació principal existent. Si
l’ampliació conserva l’edificació en cantonada (zona ampliada), no
s’haurà de deixar xamfrà, que sí s’haurà de realitzar en cas
d’enderroc de la part existent i obra nova.

em pregunto com ho faran per mantenir el tipus ed coberta existent?, sembla que vulguin fer una mena d'altell amb obertura.... això d'entrada ja no ho han respectat.
i en quant a mantenir intactes les façanes pel que fa referència a obertures, com ho faran?, si fan 5 cases unifamiliars i només hi ha tres portes?

Anònim ha dit...

en aquesta casa hi havia un pati , una eixida, ara tampoc hi és.


ciment i ciment for Quinta president!

Anònim ha dit...

mirant la foto amb atenció, l'alçada és correcta, poden edificar tant. Mireu les xemeneies de les cases dels costats arriben al primer pis del bloc. Els veins hauran ed fer reformes?

Anònim ha dit...

és cert, on és el pati que hi havia a la casa?, no s'havia de respectar la planimetria de la finca?

Anònim ha dit...

m'agradaria veure com era el jardí que hi havia abans a la casa, algú té alguna foto?

Anònim ha dit...

Al pas que anem aviat els ciutadans de Corleone vindran a fer cursets d'enginyeria municipal per aprendre les noves tècniques inventades i desenvolupades en aquest bonic i pioner poble maresmenc. La Conxita com a representant turística-municipal els hi farà de guia general, les explicacions sobre el sistema financer a aplicar per obtenir amb mínimes inversions resultats espectaculars, aniran a càrrec del doctor Puignou i les explicacions a peu d'obra les impartirà el nostre representant local de matxambrats varis municipals, senyor Vinyoletti, conegut ja popularment com el megacrack de l'obra pública, i en Quinta els hi explicarà la fórmula científica d'evadir impostos consistent en residir en un altre poble i xiular si el seu nom es esmentat.
Companys, estigueu tranquils que anem els primers en el ranking d'alcaldades en tota la comarca. I es que en el fons i malgrat que ens costi reconèixer-ho, en el seu àmbit, aquestes gents son uns grans professionals.

Anònim ha dit...

Mai s'ha ofert un duro per edificis catalogats, i ara van amb 2 milions i mig de peles per un que s'ho carrega.
Ara queda més descarat que abans, ja es veu clar, i si encara considereu que es fa b... no sé què dir

Anònim ha dit...

Jo vinc de Corleone camarada!
El que ni jo puc entendre és com no s'enrecorda de demanar l'ajuda (com té collons de fer-ho, i com tenen pebrots de donar-li!) fins al cap de dos anys.
Cues de pansa, i mala llet!

Anònim ha dit...

l'Ordenança posa que la bonificació l'ha de demanar l'interessat en el moment de sol.licitar la llicència d'obres. No voleu dir que resulta extemporani retronar els diners corresponents a la bonificació ai la mateixa no es demanada en el temps que li correspon???

Anònim ha dit...

amiguisme?
favors?

Anònim ha dit...

Caradura!