25 de març 2007

Perquè hi ha espigons?

Encara alguns recorden les tempestes que els dies 22 i 23 d’abril de 1971 van colpir el nostre poble. Les aigües embravides del mar van inundar la carretera de la Pomareda i àmplies zones costaneres. És una de les pitjors tempestes que ha patit el nostre poble, i és conseqüència d’aquesta que la platja de Malgrat estigui preparada amb espigons, per no ensopegar amb la mateixa pedra altre cop. Va se Jaume Pica qui va proposar la construcció d’aquests elements protectors.
Jaume Pica i Gibert, president de l’Hermandat Sindical de Labradores y Ganaderos de Malgrat i president de la Comissió local de Rases i Carreteres Rurals de l’Ajuntament, en nom dels agricultors del Pla de Grau va demanar mesures prudencials a l’alcalde. Molts camps van quedar inundats i erms per culpa de les aigües salades.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

pero no son tots els espigons que hi havien... i que un dels que queda el van retallar... i que ... aix... un dia us explicaré coses de la platja de Malgrat que crec que convé saber... tant de bó algún dia l'ajuntament deixi d'estar d'esquena al mar. PMSA.

Sentinella en vetlla: ha dit...

Quan vulguis!