13 de març 2007

Els malgratencs opinem:

M’han proposat que enceti un debat que ja va obrir el company de "Malgratconfidencial", i l’he cregut molt convenient per a aquest espai on parlem del nostre patrimoni. Una d’aquelles coses que ens preocupen als que veiem un poble on desapareixen les coses que ens recorden el passat és saber on van a parar o el perquè les han destruït, són dues incògnites que moltes vegades desconeixem o no podem accedir a la seva resposta. Participant en aquest debat no aconseguirem que la restaurin (per aconseguir això heu de utilitzar altres medis) però sí que demostrarem que era un element que ens importava i que trobem a faltar.
Aquí disparo la pregunta: Calia canviar, i per tant treure, la font del carrer Girona?

11 comentaris:

Anònim ha dit...

no calia. només s'havia de restaurar i posar de nou. Que no costa tant.

què se n'ha fet de la font original que va fotografiar en Serrano? aquest és el meu dubte. I perquè la van treure?

una altra rabieta?

Anònim ha dit...

Fontaner! veig que t'hi entens en fonts!
Opino com tu i em faig exactament les mateixes preguntes. Alguna persona ens les pot contestar?

Anònim ha dit...

Jo també opino que no calia treure-la, ni tan sols tocar-la. I m'he sentit ofesa quan la van col·locar torçada.
Voldria que el responsable d'aquest canvi tant absurd em donés alguna explicació coherent si és que la té!!
A qui li tinc que preguntar?

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb vosaltres, no calia treure la font original del carrer Girona, i encara menys col·locar-la torta a la plaça de la pujada del castell, crec que està fet amb segones de canvi!, No hi ha dret!

Anònim ha dit...

Jo també crec que hi ha gat amagat. Als altres pobles també hi ha aquesta mania anti-passat? Que s'aconsegueix amb aixo?

Jordi Mercader ha dit...

Mania anti-passat? Potser exagerem, no? No crec que sigui qüestió de manies, i encara menys de males intencions amagades, com algú apunta.

Quan es fa un projecte nou i públic, suposo que sempre hi ha la possibilitat de proposar modificacions abans no s'aprovi definitivament. Si un detall no és contemplat per l'enginyer del projecte, sempre es pot suggerir la millora.

Per tant, entenc que si desapareix un element antic és responsabilitat tant de qui ha redactat el projecte, com de tothom que l'ha revisat i ha passat per alt la seva desaparició, com dels que no s'han molestat a revisar-lo.

Si és que realment l'han tret (reconec que no m'he acostat a comprovar-ho) ningú se'n va adonar abans que la treien?

Anònim ha dit...

Realment creus que la culpa és del poble per no revisar? a mi ningú m'ha passat un paper fent un referèndum sobre aquesta font, i obviament tinc altra feina que passar-me el dia al seu davant, per saber què en volen fer o en volen deixar de fer!
No em considero responsable d'aquest fet, sino que són les persones que ho han consentit les que s'haurien de sentir culpables.

Jordi Mercader ha dit...

No parlo de culpes, sinó de responsabilitat compartida entre tots.

Darrera cada obra, sigui ben o mal feta, hi ha la feina de professionals, que s'entén que estan suficientment capacitats per exercir-la. Si algú sospita que són perillosament incompetents, potser caldria seguir-los de prop, no? I mirar amb lupa tot el que toquen...

Sobre la font... si és que l'han tret, penso que seria bonic que la tornessin a col·locar, si no hi ha cap raó que en justifiqui la seva retirada.

Anònim ha dit...

Les empresses subministradores de mobiliari urbà, han declarat fa pocs dies que l'any que hi ha eleccions municipals, l'increment de vendes als Ajuntaments es d'un 30%. Malgrat de Mar n'és l'excepció, oi?
Deu ser un virus desconegut que s'apropia de voluntats induint als malalts a un consum irreprimible de mobiliari urbà.

El serf de la gleva.

Anònim ha dit...

Entenc la seva posició prudent sr.Mercader i l'elogio perquè de prudència s'en veu poca pel món, avui dia.
El problema no és una font, el problema són un seguit de accions que han provocat el recel dels malgratencs a voler protegir les peces que els identifiquen com a poble i que veuen com es tiren a terra o s'insulten.
Per tant, jo entenc molt bé que per una simple font (per mi, per altre gent pot ser molt important i amb raó) es generi un enrenou. I també entenc que per posar-ne una de nova tampoc calia treure-la.

Anònim ha dit...

A vere, la font ja hi era abans que tots nosaltres, si s'ha de treure per fer les obres, es treu i es torna a posar. Creieu que és molt complicat o difícil d'entendre i executar-ho?
"la manca de cura ens perjudica més que la manca de ciència" B.Franklin