28 de gener 2008

Decor i utilitat (sí, junts):

Al no guanyar per segona vegada el concurs de Barris, amb la candidatura de Castell-Verneda, se’ns va atorgar una petita subvenció (premi de consolació) que es va dedicar a arreglar les escales del carrer d’Onyar, situat en l’encreuament del carrer Montagut i del carrer del Ter. Per situar-nos millor, el que queda davant de l’entrada amb caire medieval del parc F. Macià.
El resultat m’és gratificant (cadascú hi dirà la seva) es tracta d’una simulació on el riu agafa la idea de les escales i els marges assoleixen volums amb forma de muntanya. Suposo que per relacionar-ho amb el nom del carrer: tots els carrers paral•lels en aquesta zona tenen noms de rius i muntanyes. De manera ben trobada es va posar a aquest carrer el nom del gironí riu Onyar, i el carrer d’on prové se’l va anomenar Ter (l’Onyar és un afluent del Ter).
D’aquesta manera la reforma assoleix un alt grau d’adequació, decor, estètica, i a l’hora (perquè es pot fer tot plegat) una gran utilitat pràctica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Algú sap si als veïns els hi han regalat un casc per utilitzar l'escala? Està qualificat com esport d'alt risc el fer-ne us?

Anònim ha dit...

vols dir que han pensat tant?