20 de juliol 2007

Un pas endavant, dos enrere...

Només he assistit a algun dels plens municipals, actes públics en que “els de dalt” es comuniquen amb la prole i permeten a aquests comentar problemes o realitzar comentaris que després seran ignorats (el que s’anomenen actes simbòlics, ja que tenen poca funció més). Doncs bé, la dinàmica dels nostres plens municipals s’estava convertint en un concurs de “bufonades” (com bé va dir un del públic en el seu torn de paraula ja fa uns mesos), però el que encara no sé diferenciar és qui eren els principals bufons, si els de l’altre banda dels micròfons o els de la meva. La gresca, la xauxa, la ignorància i la burla eren la llei.
Doncs veient la poca transcendència que aquests actes polítics causaven a la opinió popular no entenc com cada vegada s’intenten evadir més. Riure’s de la gent i contestar malament és un primer pas de tota una passejada que no sé on vol arribar. Algun problema que tampoc es va comunicar va portar a canviar el dia de celebració dels plens, ja no es farien el primer dijous de cada més sinó quan vingués bé (teníem que refiar-nos de la pissarra de la porta de l’Ajuntament o de la pàgina web, i no podíem seguir la rutina).
Aquests actes s’emeten per ràdio, perquè tot Malgrat conegui els problemes del nostre Poble, juntament amb tots els problemes interiors dels que seuen a la taula dels micròfons, i caracteritzo aquesta taula parlant d’ella com la dels micròfons perquè ningú del públic disposava d’aparell: tampoc cal! un cop acaben de parlar els polítics s’atura l’emissió per la ràdio i comencen a posar música (com si la gent enganyada no notés el canvi), suposo que als que manen no els interessa que els que no han pogut assistir al ple coneguin els greus problemes del nostre Poble, problemes que només assistint-hi pots conèixer, i molts d’ells esfereïdors. Tan esfereïdor com veure el cas que en fan els receptors de les paraules de la “gent de a peu” els dirigeixen. I pel teu bé, no siguis reincidents (parlo com si es tractés de delinqüents, ja que molts cops sembla que els ho faci sentir) perquè aleshores és difícil que et deixi acabar o ni tant sols et dirigeixi la mirada (parlo en singular però no és just, m’hauria de referir a un grup, Poc Social i Comprensiu, però un grup).
Ara aquest problema s’ha resolt, tard, però ja podem escoltar per la ràdio el ple sencer.
Ara bé, n’hem guanyat un altre, ara ja no es celebraran a les nou del vespre, ni a les vuit com a altres pobles, no pas! A les set de la tarda! Perquè a tothom li vagi millor van contestar (entenem aquest “tothom” si coneixem la filosofia que demostra el nostre govern municipal), doncs ja ho sabeu: botiguers, treballadors, etc, ja no sou “tothom”, ara ho són només els funcionaris de l’Ajuntament que tenen la sort d’un horari compatible.
I per rematar la feina, la pàgina web de l’Ajuntament va entrar en una prolongada letargia just els dies abans del ple, no es va publicar cap notícia curiosament (tampoc es va anunciar el ple), tret, és clar, del mercat on tots els malgratencs havíem de sentir-nos identificats amb el passat mariner que mai s’ha protegit, estudiat o interessat per part dels que poden fer-ho, altre cop, els de la Casa Gran.
Hem començat amb mal peu o hem d’esperar que la tempesta s’estabilitzi?

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Trist, però sòc testimoni de que és real...

Anònim ha dit...

és cert que ara tot el ple sencer es podrà escoltar per radio Malgrat? fins i tot les intervencions de la gent?. Jo això no ho vaig entendre en l'últim ple, l'únic que vaig sentir es que canviava l'hora .
Si és així me'n alegro.

Anònim ha dit...

És cert que lúltim ple sembava una farsa, tot estava fet, dat i beneit. Només els calia uns espectadors per representar la còmedia.

Anònim ha dit...

Ei! que em traumattizo, m'esteu dient que a Malgrat la política és un muntatge per guanyar diners i prou? qui ho diria...

Anònim ha dit...

Algú sap quina bandera és, verda i blanca, i que hi fa al costat de la senyera a la sala de plens de l'ajuntament?

Anònim ha dit...

Aquests de Malgrat sempre us pasen coses rares. Ara l'alcalde s'enriu de la gent, no? Això seria bo de veure-ho.
Encara vindrè a un dels vostres plens...
És cert tot això que expliques? I no us apaga l'aire acondicionat perquè marxeu abans? (riure) I els que aneu mal vestits no us deixa entrar? (riure)

Anònim ha dit...

"I per rematar la feina, la pàgina web de l’Ajuntament va entrar en una prolongada letargia just els dies abans del ple, no es va publicar cap notícia curiosament (tampoc es va anunciar el ple), tret, és clar, del mercat on tots els malgratencs havíem de sentir-nos identificats amb el passat mariner que mai s’ha protegit, estudiat o interessat per part dels que poden fer-ho, altre cop, els de la Casa Gran."

Molt important aquesta observació que fas i d'on se'n desprèn l'alt grau de perversió d'aquesta gent de la casa gran. El Mercat del Mar tenia que ser un èxit a tota costa i costes el que costes, sense reparar en esforços humans tan durs com el d'incloure la noticia de promoció del mercat a la Web municipal (dita també, l'Optimista de Malgrat de Mar), les valoracions fetes un cop celebrat el mercat han estat clarament satisfactòries, com no podia ser d'altre manera, la pròpia web va parlar de gran èxit per l'afluència de públic, local i forani, al mercat del mar, un mercat que més que de mar era de riera comercial i de la patilla bandolera pel que s'hi va poder veure. Quant ha costat a cada malgratenc l'organització del tant exitos certamen, algú ho sap?

Els de la "Barra gran" avui ja dormen tranquils, han triomfat!

Anònim ha dit...

Sempre amb els teus comentaris tant perspicaços!
Doncs jo no sabia que la cosa política fos tant oscura a Malgrat...
ja ho dieu amb coneixement de causa tot això?

Anònim ha dit...

Heu vist que estan enderrocant la Torre que hi ha al carrer Abat Oliva? Algú sap perque no esta protegida?

Anònim ha dit...

Perque no està catalogada probablement com interés especial? I ningú ha dit res?