31 de juliol 2007

Privilegis o enginyeria? (4)

M’envien aquesta imatge, gràcies!
Ara, quan veig que els entaulaments i trossos de la façana ja no hi són, només em queda preguntar: ho reconstruiran idènticament, o només han creat una farsa per tranquil•litzar-nos?

P.D.: Prometo que en breu penjaré alguna cosa positiva, jo sóc el primer en trobar estomacants aquesta classe de fets, però suposo que us interessa conèixer. Em sap greu.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

no s'havia de protegir també la coberta?

Anònim ha dit...

el cataleg diu : "la volumetria de l'edificació principal, que inclou façanes i cobertes. S'hauran de mantenir intactes les façanes, pel que fa referència a les obertures existents, els seus emmarcaments, motllures i materials d'acabat....

Anònim ha dit...

O sigui que queda clar, una vegada més...i van...que el nostra Ajuntament no actua segons les seves responsabilitats, que no compleix la seva pròpia normativa, que se'n fot dels seus ciutadans/nes --perquè la normativa aprovada ho és en nom dels ciutadans/nes que representa; en nom d'ells l'ajuntament l'ha d'aplicar i si vol derogar-la ho ha de proposar i seguir els tràmits legals !
Queda clar que la corporació municipal presidida per la sra Conxita Campoy no compleix les seves obligacions. El fet és indiscutible. Com deien els documents antics: que sigui a tothom manifest !

Joan.

Anònim ha dit...

l'important és no treure els coses de context per entendre-les, per tant, això de catalogar una façana, o una part d'un edifici no ho acabu d'entendre. Expliqueu-m'ho !!!!

Anònim ha dit...

El decorat, donzella, el decorat és el que importa, la interpretació també està molt ben pagada, defensar l'indefensable no té preu en aquest magnífic Ajuntament i tot l'elenc de titelles que se n'aprofiten.

Anònim ha dit...

donzella: la protecció d'un edifici, pel seu valor històric, artístic, cultural, etc. té nivells diferents. Pot ser total --com la que afectava a la torre de can Sala-- perquè es considera que el conjunt és preciós en tots els seus elements (alçats exteriors, materials, disseny i decoració d'interiors, jardins, etc) o bé pot ser pàrcial com en aquest cas que es considerava que els interiors no eren especialment remarcables i, en canvi, valia la pena mantenir l'organització d'aquella façana perquè donava personalitat al carrer, perquè tenia elements d'originalitat en el disseny, peruqè formava part de la memòria col·lectiva i volíem preservar-la etc. Quan un ajuntament fa una d'aquestes declaracions en el seu catàleg --aquest és el cas-- hi està compromés i n'és responsable . Ha de vetllar perquè els propietaris ho compleixin.
Com veus la corporació de la Campoy s'ha saltat la normativa i ha estat irresponsable en el sentit més literal del terme.
Val la pena de prendre nota que ara que els ciudadans confiàvem en el nostre ajuntament i l'hem deixat tranquil perquè apliqués la llei, ens ha defraudat incomplint-la. No vull pensar que hagués passat en el cas de la Torre de can Sala. Per sort i contra el que es queixava la Campoy, no vàrem parar fins que l'Ajuntament va fer front a la seva responsabilitat --tard !.

Joan

Anònim ha dit...

Tot es el mateix, quan interessa tot va en orris i no passa res. I quan no hi ha cap interés fan pudrir al propietari ..."no es pot tocar res, està catalogat!!! "

Anònim ha dit...

Aquí només i veig el diners darrera aquest gran muntatge de protecció.
sabeu que no hi haurà xamfrà?
si hi hagués xamfrà s'hi podrien fer 5 cases com m'han dit que fan?
a sobre és perd un espai públic com és el xamfrà que milloraria el carrers i la circulació

Anònim ha dit...

protegir també la coberta?
ja ho veieu...

"S'hauran de mantenir intactes les façanes"
temps al temps, algunes portes per força han d'esser finestres, no?
estan construint cases unifamiliars.

Anònim ha dit...

Quina vergonya feu! Sempre aneu igual, feu el favor de estudiar les vostres llegendes i patrimoni caramba!
Moltes cases protegides, però el poble no sap el perquè, quina gràcia no? vols dir que no és una espasa de doble tall? Protegir cases per a fotre els propietaris quan volguem o per fer-hi cases quan ens roti, aixì la gent veurà quina farsa és això del patrimoni. No veieu que els vostres polítics pensen així!
Miserables qui ho fa, i miserable qui ho deixa fer.

Anònim ha dit...

òndimes Joan, tú si que hi entens...Malgrat necesita gent com tu, que utilitzi els arguments , que defensi el seu poble! moltes gràcies, de debó. Ja seria hora que els entesos, els apassionats de l'art, de la història , de la cultura unissim els esforços. Però com?

Anònim ha dit...

Algú ha escoltat si Ràdio Malgrat s'ha fet ressó de la notícia d'aquesta il·legalitat ? Se sap si han dedicat algun espai especial a investigar perquè s'ha produït ? Es coneix la reacció de l'Ajuntament davant d'aquesta devastació i atac contra el patrimoni de tots ? El Som-hi en farà un especial ?

Joan.

Anònim ha dit...

Ràdio Malgrat o també anomenada Conxi-ràdio no dirà res, pensa que les obres les fa un amic seu, economicament parlant.
I el som-hi pobres, em sembla que van quedar ben escaldats.
Sentinella, no pateixis, no és culpa teva si les notícies sòn dolentes, gràcies per la feina que fas!

Anònim ha dit...

es curios, mira de comprende el que dieu, i nomes veig ignorancia per totes part, aquesta casa no te cap valor, jo crec que per ver-vos contents s'haurien de catalogar totes, que ningu pugui fet obres, nomes pinta , mare de deuuuuuuu, quin poble!quina poca feina que teniu!

Anònim ha dit...

es nota que no ets lectora d'aquest blog, llavors sabries que sí que el té de valor, que tu no el sàpigues captar és diferent, aleshores hauries de procurar culturitzar-te una mica, sempre i quan en el teu caparró hi càpiguen més coses de les que tens.
les cases catalogades tenen un perquè i en les mateixes fitxes ho posa, no ho són perquè l'amo li queia en gràcia al arquitecte que les va escriure.

Anònim ha dit...

anònim de les 14.57. Està bé que et retratis expresant aquesta opinió. Quadra amb el vellíssim principi que la ignorància és molt ardida. I no t'has de preocupar: això té es cura vitjant, llegint i obrint els ulls. Sobretot observa que no estem defensant una opinió "personal", de gust "particular", ens estem lamentant que un propietari sense escrúpuls --del teu nivell intel·lectual, si fa no fa-- i un ajuntament irresponsable hagin fet una il·legalitat --o l'hagin permès. Perquè no som nosaltres que diem que la casa tenia interès: és l'ajuntament que ho diu; no la cataloguem nosaltres, la cataloga l'Ajuntament. I per dir-ho com un spot carrincló: l'ajuntament també ets tú. Es clar que a tu et deu agradar Benidorm, els murs de ciment que ens impedeixen veure el mar, les urbanitzacions a la muntanya, la mala arquitectura...

Joan

Anònim ha dit...

Com la clavas! Li deixaria anar un discurs a aquest ignorant, però m'ha agradat tant el teu, Joan, que faig un "bis" i el repeteixo.