01 de novembre 2007

Record d'un "massa tard":

He vist cartells pel Poble on s’anuncia una exposició de material dels templers a la Capella de l’Antic Hospital. Pensava trobar més informació a la web de l’Ajuntament, però no és així.
Últimament hi ha notícies interessants sobre els templers. Sobretot arrel de la troballa d’un pergamí a l’Arxiu Vaticà (l’anomenat foli Chinon) que restava ocult des de fa set segles. En aquest pergamí, el Papa Climent V rehabilitava l’ordre dels templers que havia deixat en hibernació arrel de les pressions que la corona francesa feia cap al papat. Van ser un ordre molt ric i poderós, cosa que feia por al rei francès (aleshores Felip IV, que els hi devia una gran suma de diners), i van establir el primer sistema financer internacional conegut. El seu objectiu era protegir els peregrins que viatjaven a Terra Santa, i degut al seu poder militar duien a terme campanyes de conquesta com per exemple a Xipre.
La pressió de la corona francesa va obligar a declarar-los heretges, i van ser perseguits i condemnats, fent una gran matança un divendres tretze (d’aquí la superstició, ja que un cop puja al patíbul l’últim Gran Mestre del Temple, Jacques de Molay (amic de Ramon Llull), explica la llegenda que va maleir al Papa, el Rei i la monarquia francesa “fins a la tretzena generació”, doncs Climent V va morir al cap d’un mes, Felip IV als tres mesos i la monarquia francesa es va extingir al cap de 13 generacions. Casualitat?)
Conclusió, que si algú es vol agrupar en l’orde dels Templers, ja ho pot fer, ara ja no està penat.

3 comentaris:

Montse ha dit...

Només es fa propaganda del que interessa en aquest poble, els templers formen part de la nostra història com tú dius sentinella, i gràcies a l'esforç de l'Antoine Nolla,es fan aquestes activitats, i sí voleu saber alguna cosa més aneu, i parleu amb ell ja que ha escrit i escriu sobre els templers.

Anònim ha dit...

T´imaginas que vingui radio Cabrera, radio Mataró, radio Sant Pol, Radio Arenys de Mar, radio litoral, el Punt i la revista fes corre la veu. I no vingui Radio Malgrat....raro raro raroooo. no?

Anònim ha dit...

si no son bandes de música que esperas?