03 d’abril 2007

Privilegis o enginyeria?

Passejant per Malgrat és fàcil trobar aberracions i paradoxes. La última que he descobert es troba al Carrer Alsina, concretament al Nº 1, a la casa anomenada Ca l’Angels Prats. Es tracta d’un edifici de dolç estic neoclàssic, que es caracteritza per la racionalitat amb que l’arquitecte (Francisco Portillo Quintana) va disposar tots els elements que conformen la façana, en destacaríem el conjunt de la balconada. No cal que expliqui més, podeu veure-la en directe o a la fitxa número quinze del catàleg de l’ajuntament: http://www.ajmalgrat.es/ajuntament/campanyes_projectes/poum/cataleg/FITXA15.pdf
Ara bé, si podeu veure-la en directe (adjuntaria una fotografia però m’acusarien de propagandista) trobareu que en una de les finestres en penja una pancarta. El missatge d’aquesta el coneixeu tots perquè visqueu on sigui segur que n’hi ha alguna a prop: “Propera promoció d’habitatges”.
Tot seria normal i monòton si no fos perquè aquesta casa, com podeu veure a la fitxa, està protegida. Voldria saber si el constructor serà capaç de fer el que hi vol fer sense tocar les cobertes ni la façana, que és el que està protegit; seria tota una obra d’enginyeria!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Es fàcil que pugui caure sol.....com va passar a la Torre dela Vídua Sala, que ningú va controlar ni protegir res. Aquí pot passar exactamentigual, un cop comencin les obres...si es malmet....llavors ja estarà fet, i tal dia farà un any!

Anònim ha dit...

Sí, però ara encara hi som a temps! Tenim un "centinella" que vigila!
Compta amb mi per vetllar tamb, sí veig cap moviment t'ho faig saber!

Anònim ha dit...

NO ENTENC PER QUÈ SERVEIX EN AQUEST POBLE POTREGIR EL PATRIMONI!
Si aquesta casa va a terra veurem altre cop el que es considera patrimoni en aquest poble. Potser els responsables no saben ni el que és el patrimoni...
JO EM DESESPERO!

Anònim ha dit...

jo també em desespero!!!!
caldrà que el poble es torni a mobilitzar, no?
A mi un altre cosa que també em va sorpendre del catàleg de patrimoni protegit del poble, és el molí de la sal... aquest edifici està catalogat i el més curiós de tot és que el propietari és l'ajuntament.... per tant és el mateix ajuntament el que cataloga un edifici i no en té cap cura!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

el molí de la sal, o molí d'en Valeri com apareix al catàleg 8fitxa 38), molí fariner del segle XIX.
El mateix catàleg diu que ara la protecció és nul.la i que l'ajuntament el té arrendat!!!!!!!
Sugereix també que seria convenient un equipament públic.
I tot això amb un edifici que no s'ha de comprar... que ja és de l'Ajuntament!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

i les restes romanes que apreixen al catàleg?.
segons aquests papers a Santa Rita hi havia restes d'una vil.la romana, ara que estan edificant si trobem alguna resta què en faran?

Anònim ha dit...

i Can Palomeres no era també una àrea d'expectativa arqueològica, no hi havia restes ibèriques?

Anònim ha dit...

És el que fa la ignorància, una mica de cultura no va malament, i si has de ocupar algun carrec en la direcció d'un poble, hauries de saber la historia d'aquest almenys!

Anònim ha dit...

En els pressupostos generals es destina alguna cosa a patrimoni? I si es destina, on va a parar?
Odio la ignorància! I estimo el llegat que els meus avantpassats em van deixar! Visca Malgrat!
Uf, quina eufòria...

Anònim ha dit...

potser hi ha qui es pensa que la cadira de l'alcaldia, és l'única cosa digna de conservar. No sé si té molta antiguitat la cadira en qüestió...ai, no pas! ara que recordo, la van refer per que estava molt, com es diu? una mica emmatxucada de sentar-s'hi gent de pès.

Anònim ha dit...

Crec que s'ha de tenir un pès social important per governar. Per això és també important conèixer tot en general, fins l'últim detall, i tenir sensibilitat.

Anònim ha dit...

és difícil procurar per un poble del que no en saps res del passat, sensiblitat, tens tota la raó del món

Anònim ha dit...

Els que poden no volen i els que volen i poden governar, no en saben.
Realment tenim un problema greu, bíblic diria.
Dosis massives i permanents de CULTURA podrien ajudar?

Anònim ha dit...

El Freddy Krugger de jardins ha dut totes les eines de tall a ca l'esmolet per enfocar l'adequació a la modernitat del biòtop Bosc de Ribera de Can Feliciano. Caldrà estar en vetlla, aviso! El patrimoni natural també cal preservar-lo.

El serf de la gleva!

Anònim ha dit...

Parlant de Can Feliciano, hi trobo a faltar la caseta que van tirar a terra. Ara en el seu lloc hi queda un buit. Llàstima, no hi feia cap mal,allà hi donava un toc de gràcia al pont de la riera.

Anònim ha dit...

Estic amb el serf, no val la pena posar-se melancònic! Cal actuar amb quatre ulls, tots som sentinelles i tots hem d'estalbiar disgustos i plats romputs!
Si veig algun moviment estrany ho faig saber, espero que feu el mateix.