20 d’abril 2007

El pont de l'alcalde:

Joan Serra i Gastó va ser alcalde de l’Ajuntament de Malgrat del 1-1-1912 al 31-12-1915, i del 13-9-1929 al 15-2-1930. Va ser en el primer període quan es va construir el pont de la Riera de St. Genís del carrer Passada.
En aquest pont hi figures dues inscripcions, una a cada costat (en els frontals que ens trobem si hi anem des del interior del poble), i són les següents: Ayuntamiento de 1912 a 1915, siendo Alcalde D.Juan Serra i Gastó., i a l’altre costat, Inaugurado el 6 Diciembre por el Ayuntamiento de 1914.
En el llibre de Joaquim Colomé titulat Els alcaldes de Malgrat de Mar, 1898-1998, hi trobem dades curioses del personatge com per exemple que durant el seu mandat l’ajuntament va adquirir la primera màquina d’escriure, que formava part del Partit Conservador, i que va ser distingit amb el títol de Comendador de la Real y distinguida Orden de Isabel la Católica per Alfons XIII.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs, interessant apuntar-se a l'agenda la data del centenari, així d'aquí uns set anys, hi podem fer una festeta....què us sembla? arribarà als cent anys?

Anònim ha dit...

Home ja esta la cosa fotuda... l'han envoltat de vorera i si s'acaba tapant la riera quedaran dues baranes de pedra una mica estranyes allà mig...

Anònim ha dit...

Com és que aquest pont no consta en el catàleg de patrimoni municipal?
No interessa o no té valor patrimonial?

Anònim ha dit...

Esperem que no es tapi, sembla ser que la part que va des del carrer de Passada a l'Avinguda Costa Brava restarà descoberta, però canalitzada amb ciment!!! Mantindran l'entorn com està ara, és dels pocs o potser l'únic que encara no han modificat.
S'haurà d'estar alerta.
Mar i muntanya