07 d’abril 2007

Murs estranys:


Si teniu el plaer de anar a fer una passejada pel turonet de Can Palomeres, descobrireu troballes interessants com el mas enrunat, construccions que no se’n sap la funció que van exercir o que exerceixen, fonts assecades que guarden encara una aura salvatge i feréstega, les boques de les mines, etc. D’aquest últim element, les boques de les mines, us pot sorprendre veure uns murs de maó que sembla que a un parell de metres de l’entrada les tapiïn, es troben a les curtes mines 1 i 2, i no tapen l’entrada, només la bloquegen directament ja que si guaitem per un lateral veiem com es pot passar. Aquests murs servien per protegir les municions que durant la Guerra Civil s’hi guardaven a les mines, i per protegir de la metralla de les explosions o de les ones expansives d’aquestes.
Això ho podeu trobar en el llibre exhaurit que es va fer de les Mines de Can Palomeres, i que podeu descarregar-vos en la web de l’Ajuntament.
Cliqueu la imatge per ampliar-la.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

jo hi vaig anar l'altre dia, em va sorpendre com aquestes mines estaven d'abandonades, penso que s'hauria d'obligar d'alguna manera l propietari a tancar-les (bé , no amb ciment.... com és habitual a Malgrat), els nens podrien fer-s'hi mal.
És també una llàstima que tot això no formi part del patrimoni de Malgrat, qu no es pugui visitar, que no hi hagi un museu, que no 'habiliti el mas per fer-ne un museu...
estaria molt bé, no creieu?

Anònim ha dit...

en un Ple municipal es va dir que un senyor havia caigut en un pou de la zona ,i es preguntava: com era que no estaven protegits i senyalitzats.
La regidora de medi ambient va contestar que no sabia que hi haguessin pous a Can Palomeras, i que si n'hi havien com que eren propietat privada l'Ajuntament no en tenia cap responsabilitat.
Com se'n poden rentar les mans d'aquesta manera?

Anònim ha dit...

La regidora de medi ambient no sabia que hi ha pous a Can Plumeres?
No fotis!
Jo estic amb tu, aquest mas es dels primers de malgrat, caldria fer-hi alguna cosa (però amb lo difícil que ho van tenir els que volien conservar la casa del carrer de mar... em faig creus del que els hi pot costar que arreglin aquesta...)

Anònim ha dit...

Quina passada! Això fot mita por!

Anònim ha dit...

No us preocupeu, la propera intervenció Municipal, en cas de repetir mandat, i sota el lema, "Cap paleta a l'atur" serà omplir tots els pous i galeries de les mines amb formigó, com a primer pas per urbanitzar el Turó d'en Serra i així poder competir amb Santa Sussana, que de destrossar turons en saben molt.
Quin futur de meravelles ens espera!

Anònim ha dit...

Molt bo, realment molt bo!
Ara molta ironia, però de la manera que estan les mines (abandonades, un altre poble ja hi hauria fet una ruta exscursionista o un centre d'estudi) no seria d'estranyar que per una revelació es comencés a edificar.
M'ha agradat molt aquest sarcasme! Molt ben trobat!

Anònim ha dit...

fa anys el GEM era capdavanter en temes de patrimoni, fins i tot jo vaig anar a una manifestació per salvar uns plataners.
a on es aquella gent?