16 d’abril 2007

Debat sobre el campanar:

Com ja varem comentar en una de les “preguntes d’examen”, l’església de Malgrat resta inacabada. Ara bé, si en les vostre mans estigués el futur d’aquesta peça, consideraríeu que s’hauria de cobrir el campanar o bé el deixaríeu tal com està?

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui em fa il.lusió contestar amb una pregunta.

Hi ha plànols del disseny que havia de tenir el campanar?

MC ha dit...

cada cop ens ho poses més difícil company...deixem pensar.

mmmmmm...em sembla que el deixaria tal i com està.

Sentinella en vetlla: ha dit...

Em sona que en Joan Bosch em va parlar sobre els plànols d'aquest edifici i que es conserven, es coneix l'arquitecte i tot. Ja li preguntaré, i fins i tot podria penjar-los aquí!
M'has donat una bona idea, m'agrada que participeu d'aquesta manera!

Anònim ha dit...

Ara acavar el campanar em sabria greu, prefereixo que continui amb el parallamps i aquesta forma que té...

Anònim ha dit...

Faria gràcia veure-la acabada... Seria molt maca, i destacaria més per sobre del poble. La meva opinió és que seria bo acabar-la.

Anònim ha dit...

Jo, sens dubte, amb o sense plànols crec que s'ha de deixar com està.

No voldria crear fals alarmisme, però una coneguda empresa de telecomunicacions ha fixat la seva vista en el campanar de Malgrat així com en els de Canet de Mar, Pineda, i d'altres del Maresme per instal·lar-hi uns repetidors de telefonia a canvi de diners. Cal seguir d'aprop el tema per si passen a l'acció.

Anònim ha dit...

jo la deixaria tal i com està, se'm faria extrany veure-la diferent despres de tants anys, no?
Estaria molt bé recuperar informació, molt bé sentinella en vetlla, m'agradaria saber qui és l'arquitecte i veure'n els plànols.

Anònim ha dit...

Crec que l'arquitecte va ser en Francesc Trillas.
Després de tants anys, és normal que hi hagi qui no vulgui acabar-lo.
De totes maneres, penso que si la primera idea de fer el campanar en la seva integritat no va ser possible, també m'agradaria que es pogués fer realitat algún dia, per que era el desig de les persones que van intervenir en la seva construcció i creació.
Per desgràcia , el campanar de la nostra vila ja no és visible desde les diferents entrades al poble.
No sé si recordeu alguna fotografia on desde els plataners que hi havia a l'Av.Tarragona, recordeu que ressaltava estupendament la seva figura. No fa tants anys d'això que us dic.

Anònim ha dit...

Al centre del poble no deixen aixecar les cases més de dos pisos per a fer resaltar l'església.
Tot i aixó, tens raó, no és comtradicionalment es tindria que veure, eren fetes per veure's des de les afores del poble i poder anar al centre sense perdre's.
M'has convençut, si per mi fos,cobria el campanar tal i com marquin els plànols!

Anònim ha dit...

Uiii! Donzella, uns quants anys si els fa oi? Mira, la imatge del poble que tenim ja l'hem assumit tots plegats i amb aquesta em quedo, ara bé, si que fora interessant en el cas d'existir els plànols del projecte primigeni, i en homenatge als seus autors, el fer una replica a escala del complement i coronar una de les moltes "girotontes" que s'han construït al poble en els últims anys i que en general fan pena pels elements que s'hi han incorporat com a motiu de decoració. Així és com ho veig jo, i així ho exposo.

__________________________________
Altre possibilitat que se m'acut és, reprenent la línia psicodèlica encetada pel Sentinella i a mode de cirereta del pastis, donat que la Torre del Castell ja està destrossada de forma irreversible, coronar-la amb la rèplica a escala del que estava destinat al campanar. D'aquesta manera l'homenatge a la memòria històrica fora doble i didàctica, un pels constructors i l'altre pels destructors del patrimoni Municipal. N'obtindríem el que passaria a ser el primer monument Internacional d'estil NeoGothic "CyberPark - Xita-Nyap" i els anhels de passar galdossament a la història de la Vila d'aquest personatge és veurien acomplerts. Fins i tot els Japonesos farien cua per veure-ho, potenciaríem el turisme i el centre del món passaria de Figueres a Malgrat de Mar. Tot un repte de futur.

Anònim ha dit...

Seria interessant que la Torre del Castell pugui recuperar la seva dignitat i grandesa, i aconseguir que dins la humilitat del que és, sigui més que quatre pedres (com algú l'ha titllat, de manera despectiva)
Dic grandesa, no pel volum que ocupa, sino per la seva pervivència al llarg dels anys.
S'ha resistit a desaparèixer, no podem oblidar-ho, és aquí, encara que no com ens agradaria que hi fós.

Qui pot justificar que els dos pisos que dieu només es poden fer per no tapar l'església?

I per acabar, al serf. No tants anys...sóc jove, d'edat i d'esperit.
Calcula quan es va fer el pavelló vell, i pots esbrinar de quan parlo. De fet, quan hi havia el camp de la figuera, potser encara es veia el campanar)?

Anònim ha dit...

Jo no donaria idees per rematar la torre... més que res per prudència, ja hem comprovat que pot fer qualsevol cosa!

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt la proposta de la "donzella", acabar el campanar seria un homenatge a aquells que així ho volien. La recolzo.
Gràcies Sentinella per tirar endavant aquest bloc!

Anònim ha dit...

A mi ja m'esta be com esta i no crec que tampoc s'hagues de fer el campanar simètric que demana la façana barroca.

Nomes hi faria una cosa... si us plau, refer de manera digna el rellotge. Els numeros que s'adequin a la façana i que no semblin un cataleg de tipus de lletra, que estiguin ben rotolats i ben distribuits i que el cercle sigui un cercle i no pas un ou kinder!

Mal per mal.. que el posin digital.. a mi almenys no em faria tan mal a la vista.

Anònim ha dit...

El govern va treure la paga a l'església, i ara es manté gràcies a las feligresos. Si vols et passem la cistella de donatius i podrem posar un rellotge digital amb làsers.
No està la cosa en condicions de fer gaires virgueries!

Anònim ha dit...

be, quan costaria pintar un rellotge ?
un parell de xarangues d'aquestes que lloga l'Ajuntament per les inauguracions? per mi, millor el rellotge que les xarangues, vos que dieu Sentinella? Fem una enquesta?

Sentinella en vetlla: ha dit...

Si així ho vols ho faig, ja sabeu que aquest blog és vostre.
Vols que proposi un debat sobre aquest tema?

Anònim ha dit...

Vinga Som-hi !
Endavant.