23 d’agost 2007

11ª pregunta de l'exàmen de coneixements malgratencs:

Quina és aquesta fruita? M'agrada que penseu que això no té res a veure amb el patrimoni del nostre Poble, aixì us sorprendreu quan sapigueu el que han fet aquestes fruites per els malgratencs d'abans, després i soretot durant, la Guerra Civil.
Pista 1: Qui treballa se les guanya.
Pista 2:
Pista 3:

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Son garrofes.

Anònim ha dit...

Això son garrofes.Es el fruit del garrofer,qu´es un arbre que dona fruits en llegum .La garrofa té forma de beina i és de color marró fosc i al seu interior té llavors de consistència dura i de sabor molt dolç similar al de la xocolata .S'utilitza en la fabricació de pinsos de remugants: cavalls, vaques i ovelles, i la seva llavor, en la indústria de transformació: alimentació, farmàcia o cosmètica.I es clar,abans a Malgrat ,la pegesia,les terres de conreu,els cavalls.

Anònim ha dit...

Sempre havia sentir dir a casa, que això eren garrofes, que eren de gust dolç, que les donaven als cavalls.De color fosc i amb una beina gruixida ,molt dura i seca, semblants a una fusta més que a un fruit d'arbre. Deia el pare que tenien gust de xocolata.

Anònim ha dit...

Si no estic mal fixat, jo diria que queda un garrofer al costat de la riera, davant la policia municipal metro més metro menys. Sí, en aquella zona que no es tocarà, sembla.

Anònim ha dit...

Que la garrofa te gust de xocolata es una llegenda urbana, quan es verda te un gust aspre com la mare que la va parir, i com es seca te gust a algú que et tipa, per aixo es menjava tant abans, perque tipava i no hi havia altre cosa . Per poguer-ne menjar sense que et donguin arcades i as d'estar molt acostumat, Encara a can Palomeres, Montagut, etc. Hi han molts de garrofers pero son d'aquells de fulla i bejota petita.

Quantes families durant la guerra civil van poguer sobreviure gracies a les garrofes, aglans o figues de moro!?

MC ha dit...

garrofes? de veritat? semblen mongetes.

Anònim ha dit...

Garrofes, garrofes... Son garrofes!

Anònim ha dit...

Semblen mongetes passades!

jordi tenkaichi ha dit...

que bien, otra pregunta facilita. son garrofes. no las he provado pero por lo que me han dicho saben a chocolate...O_o

Anònim ha dit...

son garrofes, a casa sempre que perlaban dels anys de la guerra deian que sort en varent tenir de elles em sembla que ni havian per allá a can kuffer, hi que un any va glesar hi es van morir tots els gerrofers...

Anònim ha dit...

Si que semblen garrofes, en vaig veure de petita i ja no les recordo gaire.

Anònim ha dit...

Quant temps passarà per que tornem a menjar garrofes com els burros?

Anònim ha dit...

Garrofes!!!