07 d’agost 2007

Privilegis o enginyeria? (5)

Fonts fiables m’han fet saber que el projecte de la casa de l’Àngels Prats des del principi es consolidava com a una estructura que conservés la part inferior actual i el segon pis i part superior restituir-les per unes de noves. Recordo que la fitxa demana la protecció de TOTA la façana i de TOTA la coberta, ara sabem que es conservarà el que veiem i que el que ja no hi és s’ha tirat a consciència fent-nos creure a tots que les estructures metàl•liques demostraven un interès per conservar el elements que així ho mereixen. Em sap greu, em vaig equivocar.
Actuarà l’Ajuntament, o altre vegada haurem d’enviar-li una crítica (que m’és desagradable i tot) de la que en passarà olímpicament?
També em resulta trist veure com hi ha gent que pensa com un dels últims comentaris que es van penjar en el anterior post sobre aquest tema. Aquesta casa, com molt bé li contesten, no es conserva per caprici, sinó perquè forma un conjunt amb altres construccions d’igual estil al poble, i per ella mateixa també marca una bellesa i racionalitat que no tenen altres edificis. Tinc fe en que algun dia es farà un recorregut documentat i es posaran plaques informatives en les poques cases singulars que quedin al nostre poble.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

ja saps que aquí el constructor és en quinta?

Anònim ha dit...

Tranki, si no ho sapiguèssim ho deduiriem!
The conxi's friend es titula la pel·lícula, es tracta d'un drama a l'estil Benny Hill.

Anònim ha dit...

Heu preguntat previament si tècnicament era viable conservar-ho TOT, ho hi havia greus deficiències? És molt fàcil parlar sense coneixament de causa.

Anònim ha dit...

No ho crec, mira com estava la torre de la vidua sala i mira aquesta, aquesta tenia les parets trencades i mig enrunades, i la humitat havia ensorat part del sostre, en canvi ca la vidua sala estava perfectament conservada, per això es pot restaurar. Ah! m'oblidava! i tots som tontos i ens ho creiem.
Per cert, i el xamfrà que s'ha de deixar a qualsevol construcció? el sentinella ho anomena privilegis, permeteu-me anomenar-ho caradura i corrupció.

Anònim ha dit...

Però es pot deixar xamfrà si no es pot tirar a terra la façana?

Anònim ha dit...

tal com mostra la fotografia del post , només està catalogada aquesta part de façana , la resta no calia i es podia deixar xamfrà.
dinerssssssssssssssssss

Anònim ha dit...

no és el primer cop, però em sento estafat pel meu ajuntament

Anònim ha dit...

Si us sentiu estafats denuncieu-lo. Esteu en el vostre dret de fer-ho com a ciutadants.

Anònim ha dit...

no tindran valor de denunciar, perque saben que menteixen expresament per demostrar encara no se sap que. aquesta es la feina dels blogs

Sentinella en vetlla: ha dit...

Des del principi he parlat de l'evolució d'aquestes obres sense tancar la inognita de com s'acabarien. Mai he assegurat res, però aquesta vegada parlo de fonts fiables que coneixen com es desenvolupen les feines en aquesta casa, i aquestes persones sí que saben el que diuen.
I la font més fiable de totes, la de veure-ho amb els propis ulls, no enganya quasi mai.