29 d’agost 2007

Carregar piles:

Arribo a casa i encara sento els timbalers dels diables de Malgrat, sempre que toquen (tan ells com els geganters) m’entra un èxtasi adrenalínic que m’impedeix de frenar i de deixar de pensar en el meu Poble. Espero que tots vosaltres també us ompliu d’aquest esperit perquè ens caldrà. La tàctica que han triat és la del desgast, però el que no saben és que ens queda molta energia, cada dia hi ha gent nova fent vetlles i molta més gent a les manifestacions. Estic segur que la riera dóna les gràcies a tot Malgrat pel seu aixecament contra l’autoritat incompetent.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo acabo d'arribar, i realment posa els pèls de punta veure tot un poble esbalotat. Bravo pels timbalers que són uns autèntics protagonistes!

Anònim ha dit...

Esti esgotat, porto moltes hores fent vigilància a la riera, però akstes jornades d'esperit de poble rebifen una brutalitat!

Anònim ha dit...

Avui a donar-li canya a la cosa! Tinc festa i no penso fer res més que estar-me en els arbres vigilant!
Sembla que no és gaire important, però aquesta tasca que estem duent a terme, d'aquí un temps ens enorgullirà i ens farà estar contents amb nosaltres mateixos.

Anònim ha dit...

Hola o tothom, i amb el permís del sentinella que guarda amb eficàcia les portes d'aquest blog hospitalari:

Com que alguna aportació es refereix al projecte contra els qual ens mobilitzem com l'únic possible. I com que simètricament, se'ns diu que defensem quelcom absurd i impossible, voldria explicar-vos, a tots favorables i contraris, que els concentrats, entre les accions pacífiques hi comptem també la recollida d'informacions tècniques per part d'experts de reputació externs a l'ACA --però alguns d'ells vinculats a la Generalitat: enginyers hidràulics, ambientòlegs, bio-enginyers, arboristes...Tots estan d'acord que hi ha alternatives. És això el que ens referma en la nostra convicció. No són alternatives que passin per la intervenció "només" en el tram afectat sinó que depenen d'una mirada més complexa, global i més moderna i acorde amb les noves normatives europees sobre aquest tema. Aquestes normatives per exemple desaconsellen l'us del caixó de formigó enm "U" que es vol fer a Malgrat; sostenen que això és convertir rieres en clavegueres obertes, en canals artificials i augmentar la velocitat de les vingudes d'aigua. En canvi recomanen una anàlisi general de la riera des de la capçalera al desgüas, la creació de basses intermèdies de laminació per evitar que el canal central suporti tanta pressió, evitar les construccions que encaixonin els cursos d'aigua...i sobretot recomanen criteris d'urbanisme que són lluny del que defensa l'alcaldessa, els del ciment i el formigó. Potser aquí hi ha la clau del seu "sostenella i no emmendalla". En fi, no se si us serviran aquestes dades...insisteixo: a partidaris i detractors (entre els quals compteu-m´'hi, al 100%)

Joan Bosch

Anònim ha dit...

Barbaroja, quina altre cosa podem fer aquí a Malgrat sinó defensar el que és nostre i ens pertany? Com tu, orgullós estic de la resposta i participació ciutadana del que de segur serà un revulsiu al model de poble que pretenen d'imposar-nos. El futur no és d'ells, pertany a la raó i a la voluntat popular clarament manifestada pels propis ciutadans.

Si no defallim,
i no ens adormim,
això està guanyat!

Anònim ha dit...

El poble torna a ser poble, a la reivindicació per preservar l'arboreda de Can Feliciano està participant persones de totes les edats del poble, em satisfà, però, hi ha una cosa que hem sap molt de greu, que em recorda d'altres temps i, és la nostra alcaldessa, encara no ha donat explicacions al poble, a la gent que des de dilluns a les set de la tarda es concentre davant de la casa de la vila i, em pregunto de qui és alcaldessa?