14 d’agost 2007

Modesta exposició per un gran llegat:

Demà s’inaugura l’exposició de fotografies seleccionades del llegat que Josep Bechdejú ens va deixar, des de la seva organització se’ns presenta l’acte de la següent manera:

“Del 15 al 31 d'agost es podrà visitar a la biblioteca la Cooperativa l''exposició "Josep Bechdejú: l'ombra del fotògraf. Exposició de fotografies de Malgrat i la seva gent (1925-1972)", que vol donar a conèixer el llegat fotogràfic de Josep Bechdejú i Bohigas (Malgrat, 1902-1999), format per prop de 8.000 imatges.
En algunes imatges hi apareix la seva ombra. Això ens ha servit de metàfora per a l’exposició. L’ombra ens indica la presència de fotògraf, que no sol sortir mai a la foto i del qual ens oblidem ben sovint. L’exposició pretén fer reconeixible el seu llegat i deixar constància de l'autoria d'unes imatges que formen part del nostre imaginari col•lectiu.
L’exposició reprodueix en format de 30x40 un centenar d’imatges i està format per sis grans plafons. El primer és de presentació. El segon, tercer i quart s’estructuren cronològicament i mostren fotografies agrupades per èpoques. El cinquè i el sisè són temàtics: l’un es titula “Homes, dones, infants. Josep Bechdejú, fotògraf de persones”; l’altra “Edificis, carrers, paisatges. Josep Bechdejú, fotògraf d’espais.”


No deixen gaire més a dir. Voldria que tothom n’agafés alguna idea i comentar-la en un debat que s’obrirà posteriorment en aquest blog.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi haurà canapés?

Anònim ha dit...

No ho ha dit, però la inauguració és a les set de la tarda.

Anònim ha dit...

ei, felicito a l'arxiver, que s'ho ha currat!!!
en general he notat que molta gent n'ha sortit satisfeta de l'exposició.
Jo crec que és un pas endavant tenir a l'abast unes imatges que són el testimoni del que va passar al nostre poble. Això farà possible avançar a qui vulgui fer recerca, sempre hi ha aquella fotografia que ens explica alguna cosa interessant.
Us animo a que les observeu amb tot detall, segur que hi descobrireu coses que no us pensàveu.

Anònim ha dit...

M'han agradat les fotos dels falangistes i dels somatens, haurien de tornar a rapar alguns caps mes.