13 d’agost 2007

08380: Actes de la Festa Major:

M’envien una fotografia i un vídeo, “El serf” i “Montorium” respectivament. Ambdues d’actes culturals del nostre Poble, la primera en fa una nota irònica i l’altre només vol mostrar-nos un fragment del que podria ser un dels actes més multitudinaris i sorprenents de la Festa Major d’aquest any.
Gràcies a tots dos i a tots aquells que feu créixer el blog!


www.youtube.com/unblocaire

24 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé si el primer comentari amb la fotografia és irònic, del segon (no es pot obrir el vídeo), segur que no és irònic? dir que és un dels actes més multitudinaris de la festa major?
Visc als voltants d'aquest barri i ja fa uns cinc anys em va sorprendre molt veure un processó "laica"? amb l'alcaldessa i alguns regidors de l'Ajuntament al davant i molt poca gent acompanyant la imatge d'una verge que m'agradaria que algú m'expliques d'on ha sortit, pel que sé és la "Virgen de la Paloma" és una adaptació del nom del barri? en quin país vivim? ja ja no sé si visc a Catalunya. Hem sento estrangera al meu país, si parlo en català, la meva llengua i, per tant de les poques coses que em queden de la meva identitat, moltes vegades hem miren malament, visc en un poble on les persones que treballen a l'Ajuntament d'entrada em parlen en castellà, perquè?

Anònim ha dit...

Una processó amb quatre beates en edat de ser-ho més una vintena de "costaleros dopats" traginant un ídol pagà i amb timbals a tota hostia presidit tot per les màximes autoritats del poble, amb l'ajut dels municipals tallant el trànsit, conformen un espectacle cultural espaterrant i esperpèntic de primer ordre digne d'atorgar un bon grapat de vots de desubicats i petanqueros professionals.

Quina llarga processo la dels Malgratencs per aguantar tanta comèdia miserable i perversa.

Anònim ha dit...

Con cabesa y corason vamos a conseguir la reeleccion!

Que grans que sou els fans del PPOE.

Anònim ha dit...

Què te a veure una processo de la mare de Dèu amb un cartell del PSC?
Crec que aquesta foto manipulada es un acte de burla.
I el comentari de les 19:20 em sembla repugnant digne de ser borrat.

Anònim ha dit...

- Què te que veure la professó amb la cultura?
- Aquesta imatge té els papers en regla per a ser venerada o és una burda falsificació?
- Els nostres representants municipals els paguem per assistir a mascarades esquizofrèniques delirants?
- Muntar un carnaval en plena Festa Major no és delictiu?
- Fer servir la policia municipal per a diversió de la penya "Yo no me olvido" està entre les atribucions de l'alcaldessa?

- De veritat pretenen que quatre desintegrats ens integrem a uns rituals carpetovetonics i desubicats en el temps i en la realitat social de la població i a sobre ho trobem divertit i ho assimilem com a nostre?

Quina vergonya, quina vergonya de poble!!!!!!!

Anònim ha dit...

El més intel.ligent, l'Enric, el rector, que no hi ha volgut saber mai res, i no hi té res a perdre-hi

Anònim ha dit...

De lo que le toca preocuparse al sr.cura no te preocupes ni te metas, seguro que no es tu guerra, si quieres Hablar de las obligaciones i no obligaciones del sr. Enric, agamoslo en otro post, pero no aqui, ademas las obligaciones que tenia el sr.Enric en lo que se refiere a procesiones no son motivo de preocupacion, porque ya la gente de Malgrat lo a eliminado, me refiero a las procesiones de Sant Antonio, de Semana Santa etc. que con el tiempo el pueblo no a sabido conservar por su falta de fe i vocacion, el progresismo no abarca tradiciones ni costumbres, las aniquila. sin embargo la gente que emigro aqui, se llevo consigo sus costumbres religiosas como es el caso de la preocesion de la Blanca Paloma, que mas de uno por aqui considera simbolo pagano o imagen sin licencia para venerar (Cuanta ignomia). Aunque hablando claro, es mejor que las procesiones no se hagan cuando las llevan a cabo gentes vacias de fe, que solo se acuerdan de su madre un dia al año.
En Malgrat i en muchos pueblos hay un problema i es que las generaciones no saben traspasar ni fe, ni tradicion, ni amor a la tierra, los padres de hoy en dia son peores que los hijos.

Lamentablemente, cuando un pueblo pierde sus raices, ese pueblo esta muerto i sepultado, Hablare muy claro, Malgrat esta muerto, porque a perdido sus costumbres, hoy Malgrat es un trozo de tierra con casas i pisos, muchos pisos, hoteles i 2 o tres pinos, pero no un pueblo, porque no se a conservado su cultura, es una lastima.

Anònim ha dit...

Aquest tema de la Virgen de la Paloma, dóna per una extensa discussió. Es podria analitzar desde diferents angles i és un tema molt complexe, potser més del que ens pot semblar.
Fa molt de temps que hi penso, però tampoc he volgut entrar-hi massa , en certa part, per desconeixement dels seus orígens.
El que sí puc dir ara mateix, és que aquesta festa que han organitzat al voltant d'una Verge que no té cap tipus de relació amb el nostre poble, serveix per distanciar encara més la gent que l'organitza amb la gent del poble.
La meva deducció es basa en la nul.la assistència de la gent que no és d'aquest barri els dies de la processó.
Encara hi ha , després de 10 anys? (rectifiqueu-me si m'equivoco) gent que viu en el Barri i DESCONEIX el per què, el com, d'on i altres incògnites, al voltant d'aquesta imatge.
Potser algun erudit local en podria fer una breu explicació, que seria de bon agraïr.

Anònim ha dit...

Quanta raó tens, i tot això ha estat possible gracies a l'inestimable col·laboració de milers de seguidors de la secta PPOE (postfranquistes nostalgics)que com tu mateix, i l'us que en feu de l'español, heu anat diluint fins a extingint la realitat autòctona. Quina falta de respecte, quin "senyorio" el de canviar de País i no adaptar-se ni a la llengua nativa ni a cap dels trets idiosincràtics locals.

Anònim ha dit...

A mi també m'agradaria saber d'on ha sorgit aquesta verge (com ja vaig escriure en aquest fil), visc al barri, sóc de Malgrat i, encara que us sembli estrany aquella zona és un altre món.
Donzella no crec que hi hagi ningú que expliqui d'on ha sorgit, quina tradició té (crec que cap), però si que et puc dir que aquest any també li han dedicat "saetes", la sensació era estar a una altre terra en plena Setmana Santa (amb tot el respecte per la cultura d'aquella terra però crec que no és la nostre).

Respecte a l'anònim de les 17:44 que suposo és el mateix que ja ha escrit a altres fils d'aquest blog i que tracta molt malament a tots els que no pensen com ell, que sembla que tingui nostàlgia dels anys de la dictadura en què tothom havia de pensar i opinar el que ell pensa m'agradaria recordar-li que ja s'ha acabat aquell temps, estem en democràcia, podem pensar i opinar en llibertat encara que li dolgui, no és que s'hagi perdut la fe, no s'han perdut les tradicions, la diferència és que ara ningú està obligat a seguir-les, qui ets per dir que la gent no estima la seva terra?, jo et puc dir que si me l'estimo, però, que estimar no necessàriament significa anar-ho pregonant a cada moment.
La nostra nació Catalunya (tu en dius poble) no ha perdut les seves arrels, ja t'agradaria, ni les perdrà, no cal que us esforceu en realitzar actes que no pertanyen a aquesta terra, si no varen aconseguir anul.lar aquest país durant la dictadura, tampoc ho aconseguireu ara en democràcia.

Anònim ha dit...

Perdon, pero es la segunda vez que escribo en este blog, lo digo para que nadie se confunda.

no se si es que sois cortos o lo haceis ver,
la Virgen de la Blanca paloma es el mote que tiene la Virgen del rocio, i en el Barrio de can palomeras hay una imagen en su honor, es tan dificil comprenderlo? Quantas imagenes de la Moreneta hay repartidas por el mundo? Esque solo tiene validez la imagen de montserrat? Lo que habeis demostrado es vuestro RACISMO anti-español, basicamente preferis a los negros i a los moros antes que a los andaluces, vuestro presidente (Cordobes) se llena la boca de decir que el catalan es quien vive, trabaja en catalunya y habla catalan, pues es lo que teneis en ese barrio, no os mola el rollo multicultural tolerancia, igualdad etc..? pues tomad, I este pais no lo van a undir 4 andaluces haciendo una procesion ,amiga, lo van a undir miles de musulmanes imponiendo su cultura, tan catalanes que sois,,, me gustaria ver un mercenario almogavar por aqui, joder pobre: -Sarrains! Sarrains! Sarrains! que neu fet de la terra?
Creo que se cortaria el cuello el mismo por no ver todo esto, i dejate de dictaduras de antaño porque tienes una delante de los morros, una democracia donde no gana el partido mas botado si no los partidos minoritarios que se en-mafian antes, Por cierto, Quien a elegido democracia? Quando se ha botado si queremos democracia o no? porque se hacen referendums si el presidente luego decide a su antojo? Con Franco se hacia lo que a el le salia de los huevos, i con Zapatero se hace lo que a el le sale de los huevos, Que diferencia hay? vivimos en una dictadura igualque la de hace 70 años.

Anònim ha dit...

Que jo sàpiga, el nostre país és un país obert a tots i axò no em molesta. Una cosa diferent és que per ser acollidor et facin fora de casa teva.
Això és molt fàcil d'entendre si un ho vol entendre: quan jo obro la porta de casa meva i hi entra algú, és normal que li ensenyi com és la meva casa, com visc i el que hi tinc i perque ho tinc. Evidentment hi haurà molts records dels meus familiars, o objectes heredats amb el pas del temps. Hi haurà la manera de ser i de fer pròpia de la cultura de la qual provinc.Molt diferent és que el que vingui em faci posar dins de casa meva les coses que ell vulgui, fent-me renunciar al que és meu i poseeixo.
Això és el que crec que no hauria de ser. Anar a viure a un lloc i integrar-se-hi vol dir entrar dins la cultura del poble on vas, fer segons les costums que hi ha i viure a la manera pròpia de cada lloc.
El que passa quan volem "importar" una cultura aliena, és que es "descontextualitza", surt de l'entorn on és propi, i llavors perd la identitat. Llavors ens trobem que es perd la identitat per dues bandes, i és quan existeix el conflicte perque la festa perd el sentit. Ni pels autòctons ni per els nous vinguts, no acaba de quallar.
La festa ha de ser un punt d'unió d'una comunitat.

Anònim ha dit...

Els musulmans venen, fan mesquites, fan gúetos, s'enduen les ajudes del govern i no s'adapten, es normal ells no han vingut aqui a treballar ni molt menys, ells han vingut aqui en plan marxa verda: "Europa sera conquerida per el ventre de les nostres dones", pero ningù s'en dona conta d'aquest gran problema.
Andalusus o moros, mès igual, o adaptacio o aire, Aixo es catalunya no la ONU, en Pujol va dir que el mestisatje seria el final de Catalunya, i no li faltava raó.

Anònim ha dit...

Si es vol saber l'origen d'aquest enrenou podeu llegir el llibret que va editar l'Associació de Veins del Barri de Can Palomeres (tot i que a la seva bústia hi diu literalment "Asociación de Vecinos...") l'any 2004 o 2005. En ell fan referència a un vei (segona residència??) que vivia a l'Hospitalet de Llobregat i tenia la imatge de la "Virgen" o quelcom per l'estil. S'ha de dir que aquests llibrets de les festes d'aquest barri son impagables, per molts motius...
Em fa l'efecte però, que en el fons del debat predomina un substrat "sociocultural" amb connotacions polítiques -bé més que polítiques, partidistes- i de favoritismes electorals (només cal llegir el llibret en questió). I aquest tema si que és tabú.
Jo em considero creient i penso que s'ha de separar el tema religiós de les identitats col.lectives. Per exemple, acabo de veure el seguici de les autoritats municipals fins l'esglèsia de Sant Nicolau, precedits pels geganters (quan deixareu de ser titelles???) i em reafermo en la idea que s'hauria de suprimir.

Anònim ha dit...

Aquest fenomen paranormal de la processó, circumscrita inicialment al barri de "Can Palomeras", i tal com és veu en la foto, traspassa l'àmbit del seu propi barri i penetra amb clara intenció colonitzadora de costums i tradicions alienes a la nostra realitat local, el que és el barri Malgrat sud, això si, amb el vistiplau de les autoritats locals i col·laboració de la Policia Municipal.

Quina estultícia la d'aquesta gent, l'any vinent pretendran allargar la rua fins arribar a Malgrat nord i d'aquesta manera aconseguir més suport popular.

Qui ha d'aturar tanta bojeria???

Anònim ha dit...

aixo em pregunto jo; qui a de aturar tante bogeria de comentaris , adreçats amb clara intencio a la culpabilitzacio de l'ajuntament. una noia ho diu clar , avui gegants, ahir proceso, abans d'ahir balls a la plaça de sant joan i sant pau. una cosa es participar en les iniciatives i l'altre que l'ajuntament sigui l'ideari de tot aixo. es normal que tots els blogs vagin cap una sola direccio, ara , l'ultim contra la fira... mare de deu de la paloma, quines ments .meny mal que el de la fira al igual que els altres tenen poc reso. i al festa major plena a tope a tot arreu.

Anònim ha dit...

Jo només em dec a Sant Roc, no sóc practicant però aquesta imatge i tot el que mou en aquest poble em fa dipositar-li una estimació especial. És estrany el que sento, però m'incita a la seva devoció. Només ell, el Coix.
Per tant, no discutirè cap mena de culte del que no en se res ni m'importa gaire. Abans li reso a Santa Rita!

Anònim ha dit...

A l'anonim 16/08/2007 14:03:00

Aquesta processó ha estat, no organitzada però si fomentada, patrocinada i, el més greu, presidida per els nostres representants municipals a canvi de treure'n un grapat de vots. Aquesta és l'autèntica historia d'un acte sorgit de la perversa recerca de suports electorals i el que afirmi el contrari menteix miserablement si no és capaç de demostrar-ho amb meridiana claredat.

Anònim ha dit...

Em sembla vergonyós l'espectacle d'anticatalanisme que hi ha en aquest poble, i en la societat en general, estic farta de sentir criticar a Catalunya i als catalans, estic farta de sentir desprecis al meu país, i estic avergonyida de que els meus "no representants " del meu oble recolzin aquestes iniciatives, i d'altres culturals que es vulguin fer, no s'acceptin, però la Conxita i els seus "secuaços" saben d'on venen els vots sociates, d'aquest barri, i dels pentanqueros del poble, que més de la meitat no ho són.
Així funciona, així que catalans possem-nos en marxa, per imposar-nos, sino em veig aviat, anant obligada a la processó.
Quina pena de poble!!
Quina pena que molts regidors, no siguin catalans, ni estiguin integrats amb Catalunya!!!
Quina pena de Montilla!!
Quina vegonya senyora Campoy!!

Anònim ha dit...

Benvolguda amiga, aquí la pregunta a fer a l'elenc d'aquest partit i que tindrien que respondre d'una manera clara i precisa els Srs./res.: Campoy, Mérida, Aubanell, Rodríguez, Viñolas, Puignou, Raja, Romero, és: Què entenen vostès per SOCIALISME, OBRERISME i CATALUNYA?
La traducció al català d'aquests tres termes no és, com poden pensar, "Viva la Pepa" saben?

Algú dels mencionats té prous dallonses per donar la cara i respondre a la pregunta o és confirma la sospita que molts ciutadans tenim al respecte de vostès i del seu partit?

Anònim ha dit...

No tot s'acaba amb Catalunya. La justícia social, abarca un camp extraterritorial. La igualtat social abarca dins i fora de Catalunya. Cal tenir en compte que a Catalunya hi ha gent nata fora de Catalunya però en part també se'n senten de catalans. No seria així si vosté visqués a Reikyavik?. En els temps que vivim qui té por de predre la identitat. Avui en dia en el món que vivim les tradicions es mantenen, tot comença pels propis ciutadants i amb l'estreta col.laboració de l'administració qui amb la seva Conselleria de Cultura ha de procurar tenir-ne cura. Existeix diversos patronats i fundacions com la Ramon Llull, que també tenen aquesta tasca de mantenir viva la flama de la cultura catalana. Li sembla poc? I tenim un Estatut aprovat de fa poc que manté i protegeix la llengua catalana com l'idioma oficial. Fa quinze anys era inimaginable que la justícia catalana utilitzés el català, ara és una realitat.

Anònim ha dit...

Que buenos son los padres del gobierno,
que buenos son nos quieren un montón!

Va home va, ves a pastar fang!!!

Anònim ha dit...

que os deen por el culo a todos,preferies a los moros,que son casi todos una panda de chorizos y violadores,que a los andaluces,a cascarla pandilla de cabrones

Anònim ha dit...

Qui es guanya el pa en aquesta terra és català,encar que ell no se´n adoni.
Penso que així l´hauríem de considerar tots i fer el possible perquè sentís la nostra cultura com part de la seva vivència.
Crec que tot el demés és envolicar la troca.
A l´últim post:
Hi ha molts homosexuals,magribins,xinesos i subsaharians que em mereixen més estimació que tu.
Llegeix algun llibre,et farà be.