31 d’agost 2007

Per ara, el definitiu:


Segon Manifest dels ciutadans i ciutadanes mobilitzats en defensa de l’arbreda de Can Feliciano
En primer lloc volem expressar la nostra satisfacció per la resposta que ha obtingut entre molts malgratencs l’acció cívica col•lectiva organitzada per moltíssims ciutadans i les ciutadanes de Malgrat. Ara mateix el nombre de signatures aplegades enforteix la nostra reivindicació. Us demanem que no baixeu els braços: convé mantenir la mobilització fins a la retirada de l’actual projecte d’urbanització de la riera. Ara sabem que una important majoria del poble de Malgrat ens fa costat i és favorable a l’objectiu que perseguim: la preservació de l’àmbit natural de l’arbreda de Can Feliciano.

Segonament, formularem qualsevol reivindicació i protesta de forma pacífica i dialogant. Estem defensant una reivindicació de manera amical: dialoguem entre malgratencs i estem segurs que tots estimem per igual el nostre poble. Fins i tot aquells que en aquesta qüestió no pensen com nosaltres. Lamentem que l’equip de govern no hagi estat a l’alçada del civisme dels malgratencs. L’equip de govern només ha jugat amb la manipulació, la intimidació, la mentida i l’us de la força. Mentre ells parlaven de conflicte i imaginaven el debat com una batalla a guanyar, nosaltres hem invocat el diàleg i la reivindicació tranquil•la, amical entre veins.

Tercer i més important: la nostra mobilització demana la retirada de l’actual projecte d’urbanització de la riera perquè es tracta d’un projecte massa agressiu amb el paratge natural de l’arbreda. Demanem que es plantegi i es dissenyi una nova proposta que tingui entre els seus objectius prioritaris la preservació d’aquesta valuosa arbreda. La riera ha de sanejar-se, ha de protegir-nos d’inundacions sobtades, ha d’estar neta, és clar. Però també ha d’integrar aquest valuós paratge natural que podria pensar-se com a punt de partida d’un preciós camí de ronda concebut com nou espai d’esbarjo dels pobles de Malgrat, Palafolls i Sant Genís. Estem segurs que hi ha mitjans tècnics per fer-ho, que els enginyers són capaços de dissenyar una riera ben funcional que no n’alteri els valors naturals. Estem segurs que demanem quelcom que és ben raonable a les portes del segle XXI; quelcom que a qualsevol país de Europa semblaria ben evident: un bon projecte per aquesta riera que passi per preservar-ne el valor natural. Per una vegada demanem que la natura venci al ciment. Si defensem els espais naturals, no n’haurem d’inventar d’artificials.