29 d’octubre 2009

Línies estratègiques:

Aquí deixo el que serien per mi les línies d'actuació en matèria cultural de Malgrat. Només és un exercici per incitar a la reflexió, o sigui que sou lliures de treure o posar el que cregueu convenient!

1- Crear al poble uns continguts culturals basats en la creació i en la indústria cultural, i basar-los en la difusió i una bona gestió que els porti cap a l’eficàcia i l’eficiència.

2- Projectar Malgrat com una plataforma de promoció comarcal, provincial i fins i tot nacional.

3- Donar suport als artistes, investigadors, i col·laboradors en activitats culturals, de Malgrat o vinculats a aquest municipi.

4- Exposar i dinamitzar el patrimoni cultural tangible com a entitat diferenciadora i enriquidora alhora. Presentar-lo al públic no local i donar-lo a conèixer a tots els malgratencs. A més de vetllar per la seva conservació i restauració, ja que són aquests els emblemes del poble.

5- Apostar pels corrents digitals via web, i impulsar els existents. Alhora, desenvolupar els mitjans de comunicació com una eina entre l’administració pública i el conjunt global del poble per d’aquesta manera assolir el màxim ressò i captació d’opinions.

6- Convertir les manifestacions culturals en un element clau de cohesió social i integració, a més de record d’un passat històric. Seguint la línia, recuperar festes tradicionals, i si cal actualitzar-les (sense que perdin el seu sentit originari encara que ara es presenti només com a simbòlic), per involucrar tots els habitants de Malgrat i un possible públic no local.

7- Incentivar les jornades de participació ciutadana com a eina d’enriquiment i de opinió, fins a convertir-les en imprescindibles abans d’engegar qualsevol projecte que afecti al patrimoni cultural malgratenc.


7 comentaris:

El serf ha dit...

Alerta Centinella!:
Amb aquests objectius l'únic que pot passar és que et tanquin a la presó en aplicació de la llei antiterrorista!
Cuidadin, cuidadin, el germà gran està aspectant,

Anònim ha dit...

No entenc el que diu el serf...

És clar que a Malgrat la gent ansia cultura i només se'ls hi dóna petites exposicions i actes de cartró-pedra. La gent vol més i no se'la hi ofereix.
Aquestes línies que presentes són les de un poble on tot està per fer... quina llàstima!

Anònim ha dit...

Cultura per tothom, és com dir l'intel·ligència al poder.

Què en farem del PPOE?

Anònim ha dit...

Per aconseguir algun d'aquests punts faria falta un "reset" a la regidoria de cultura, i un canvi de "xip" brutal potser llavors...


aloc

Anònim ha dit...

Recolzo tots, però sobretot el de comunicació i transparència.
Potser afegiria alguna cosa més material i directe com fer un museu o centre d'estudis, o les dues coses!

Anònim ha dit...

Un museu, sala d'exposicions a la torre de la Vídua, per començar, estaria molt bé.

Anònim ha dit...

El punt 1 i 4 fan referència a lo del museu, no? exposar i difondre...
Tant és on però malgrat necessita un lloc on plasmar el seu esperit de poble, i el govern que ho porti a terme serà recordat.
No en canvi el que fa una casa de la petanca...