25 de desembre 2007

Invasió promoguda:

Em sumo a la proposta de la Mosca: eliminació de Pares Noel.

És força ridícul saber que es promouen actes grandiloqüents amb aquesta figura tant poc nostre i tant escampada arreu del món. No s’hauria de vetllar per potenciar primer les nostres tradicions? Veig que sou molts els que us ho pregunteu.

Això deu ser (imagino jo) tirar diners a un pou, vindria a ser com gastar-los per importar la festa del Dia de la Independència dels E.U.A. Una cosa molt ridícula, molt, però que per a les campanyes de màrketing funciona fantàsticament. Per què? Perquè som fàcilment manipulables. Motiu? No tenim prou saviesa respecte a lo nostre com per rebutjar lo forani. Qui té la culpa? Qui ens educa, ens ensenya, ens organitza els actes culturals, etc.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

He llegit notícies de que a Alemania promouen campanyes per retirar aquesta figura malèfica d'arrel nord-americana (amb perdò dels canadencs, sempre penso amb ells quan utilitzo aquesta expressió), Àustria s'hi ha apuntat. I lo millor és que la gent ho accepta i funciona.
I mentre a Europa es fa això, què passa a la bonica vila de Malgrat?
Doncs el de sempre, que mentre terra endins mengen pollastre, aquí ens atipem de pardals. Com sempre, ens fan anar retrasats tot i que no ho vulguem. Gràcies equip de govern! Ni per Nadal us en salveu!

Anònim ha dit...

boicot als comerciants de Malgrat, que són els qui el porten cada any en quad. quina pena.

Anònim ha dit...

em sembla penós el vostre boicot. en un temps en que es predica la convivència i respecte entre diferents cultures sembla una broma de mal gust. el problema potser és que els comerciants farien més bons reis que la merda de cabalgada anual que fa un senyor amb padrina i que cobra per fer-ho. Com pot ser que al segle XXI els reis de Malgrat siguin tan cutres.

Anònim ha dit...

I cada any fan el mateix discurs! Ja m'el sé de memòria!
I prou caramels de vidre!! Fan mal a la boca! Volem caramels de qualitat!

És veritat que el P.Noel a la seva cavalcata en va tirar de bons? M'ho han dit però no m'ho crec.

Anònim ha dit...

Crec que la família també té bona part en de culpa en l'arrelament d'aquesta tradició forània.

Anònim ha dit...

Teniu raó, és patètic que el seguici del pare noel a proporció faci més goig que la trista cavalcada de reis de cada any. Evidentment que no caldria que vingués el pare noel, no pq no acceptem altres cultures com deia algú, sinó pq aquest pare noel no és el sant nicolau (q per cert anava de color verd)que portava regals als nens dels països nòrdics, els EUA ... és el redisenyat pare noel vestit de vermell per la coca cola que intenta exportar a tot el món el capitalisme consumista compulsiu, un sistema que afavoreix a uns pocs i condemna a la gran majoria a la pobresa. Perdoneu però això no és una festa que adoptem d'una altra cultura q ja estaria bé, és q mitjançant la publicitat ens volen imposar un model poc sostenible q s'està carregant el planeta.