27 d’abril 2010

08380: Cartes i fotos de Can Feliciano que m'han enviat:

Fotografies de Joaquim Bernadás d'abans de la purga d'arbres (Moltes gràcies!):





Fotografies de Neus Lloveras durant la purga (Moltes gràcies):






Comunicat de ERC de Malgrat.

Dijous, 22 d’abril de 2010

COMUNICAT
El PSC i el PP de Malgrat aconsegueixen talar els arbres de Can Feliciano

En el moment en què han destrossat l’arbreda no disposaven encara del permís de Patrimoni de la Generalitat


ERC de Malgrat lamenta profundament que l’equip de govern hagi tirat pel dret i finalment hagi talat els arbres de Can Feliciano. Desapareix, d’aquesta manera, un altre dels espais emblemàtics del poble i part del patrimoni natural de Malgrat.

ERC ha sabut que en el moment en què l’equip de govern ha donat ordres de talar els arbres, encara no es disposava del permís de Patrimoni de la Generalitat, necessari per començar l’obra. En aquest sentit, cal remarcar que els arbres anaven caient a sobre el canal, sense cap mena de cura. Teresa Verdaguer, portaveu d’ERC, ha preguntat al regidor de Governació, Valentín Rodríguez, present durant la tala, si disposaven d’aquest permís, i la resposta ha estat que “no fa falta”.

Els regidors del PSC i la regidora del PP no han esperat que es dictamini el recurs contenciós administratiu que està en curs, interposat per la plataforma i pels grups polítics municipals, i en el seu moment els 9 regidors van rebutjar el projecte alternatiu de l’ACA que permetia un tram de riera naturalitzat.

L’arbreda passarà al llistat de patrimoni malmès i arrabassat com la casa de can Feliciano, el Sindicat, la torre del Castell, la xemeneia i l’espai de la fàbrica de l’aigua, l’escorxador… Salvaguardar el patrimoni del poble malauradament mai ha estat una prioritat per l’equip de govern de Malgrat i l’alcaldessa que l’encapçala.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

El patrimoni arqueològic del canal de rec té afectació directa amb els arbres? Vull dir hi ha afectació dels arbres sobre al canal? o es podien talar els arbres a l'espera que patrimoni es pronunciés?

Anònim ha dit...

Si es tallen sense protegir-lo es pot malmetre.

Anònim ha dit...

Al facebook ja hi ha 300 amics de l'arbreda de can feliciano! en menys d'una setmana!

Anònim ha dit...

Però s'ha malmés després de la tal.la?

Anònim ha dit...

Acabo de passar pel que queda de can Feliciano i les màquines ho han arrebassat tot. El lloc del canal tambe

Anònim ha dit...

Increïble, però cert: l’equip de govern del nostre ajuntament ha decidit multar amb 900 euros a Malgrat Decideix per penjar uns cartells en unes faroles.

Anònim ha dit...

Gràcies Quim, per tant melancoliques i precioses imatges.
Tot un record que guardaré en el cor.