30 d’abril 2010

Comunicat dels professors de l'IES:

Extret de: Pàgina web de l'institut de Malgrat


COMUNICAT DEL CLAUSTRE DE PROFESSORS DE L’IES RAMON TURRÓ I DARDER DE MALGRAT DE MAR

El proppassat dijous, 22 d’abril de 2010, diversos alumnes que cursen estudis de Batxillerat al centre van fer explícita la seva disconformitat amb la tala d’arbres que s’estava produint a la riera de Can Feliciano. Les accions reivindicatives es van esdevenir a partir de les 11h15’, un cop iniciada l’estona d’esbarjo que els permet, amb l’autorització familiar formalitzada a l’inici de curs, accedir a l’exterior del centre.

La Sra. Conxita Campoy, Alcaldessa de Malgrat de Mar, en les seves declaracions al diari digital Malgrat Confidencial i a l’emissora municipal Radio Malgrat, va afirmar que els alumnes van decidir fer accions reivindicatives manipulats per professorat del centre. Són declaracions que pressuposen que els alumnes de Batxillerat no són capaços de construir la seva pròpia visió de la realitat i que són fàcilment manipulables. Nosaltres, que els coneixem bé, afirmem que no és així i que les accions que van emprendre van ser decidides amb total autonomia i coneixement de causa. En aquest context, manifestem que la institució IES Ramon Turró i Darder no ha programat ni ha realitzat cap tipus d’activitat amb els seus alumnes que qüestioni les polítiques municipals i, en particular, les relacionades amb el tram de la riera de Can Feliciano.

El fet de comentar notícies d’actualitat, ja siguin d’abast municipal, o d’àmbit superior, forma part fonamental del fet educatiu. En aquest sentit, el disseny de la competència social i ciutadana (Decret d’ordenació de l’Educació Secundària Obligatòria) preveu com a punt de partida que “la comprensió de la realitat social en que es viu és un procés gradual en el qual els joves, aprenent a cooperar, a conviure, a participar i a prendre decisions, es capaciten per a l’exercici de la ciutadania democràtica i el compromís actiu amb la millora de la societat”.

Les declaracions efectuades han malmès la imatge del centre i dels professionals que hi treballen, en un moment particularment delicat com és el període de preinscripció. Lamentablement s’ha confós la institució amb les activitats de caràcter social i ciutadà de persones que hi treballen. S’ha fet, a més, sense prendre una mesura elemental de prudència com és posar-se en contacte amb els responsables del centre abans de fer declaracions de premsa.

La Direcció del centre ha obert un expedient intern informatiu per esbrinar quina base tenen les declaracions de l’Alcaldia que es resoldrà, com correspon, en l’àmbit intern.

Tanmateix, la premsa no és el mitjà adequat per dirimir aquest tipus de qüestions. Resulta evident que no es pot acceptar una frase com que “l’IES només serveix per inflar el cap dels alumnes” en un context que afecta tot el col·lectiu o que es traslladi una queixa directament a la Direcció del Serveis Territorials sense consulta prèvia a la Direcció del centre. No són ni les declaracions ni el procediment més adequat a emprar entre dues institucions locals.

El centre ha tingut sempre la voluntat de col·laborar amb l’Ajuntament, participant i, en ocasions, encapçalant projectes relacionats amb l’àmbit educatiu, com són l’aula oberta “La Pilona”, el Consell Escolar Municipal o el document de detecció de necessitats formatives de formació professional a Malgrat de Mar que va servir de base per a la sol·licitud de nous Cicles Formatius i programes de formació contínua i ocupacional. Cal considerar, a més, la cessió d’ús d’instal·lacions del centre en ocasió de la realització de cursos de llengua catalana, escola d’adults, dipòsit de la grua municipal, cursos de formació dels serveis d’ordre públic etc., en la major part dels casos de forma desinteressada.

El centre no es posiciona en qüestions de política municipal però continuarà defensant el seu punt de vista en totes aquelles que tinguin a veure amb l’àmbit educatiu com són l’oferta formativa i les necessitats que el centre consideri com a pròpies per poder realitzar l’activitat docent amb garanties de qualitat.

Tanmateix, i en bé de les dues institucions, expressem la voluntat de reconduir la situació actual.

El Claustre de Professors de l’IES Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar

26 comentaris:

Anònim ha dit...

indignant, a què juga l'alcaldessa, és ella qui ha de potenciar l'escola pública?, com s'atreveix a manipular d'aquesta manera als ciutadans malgratencs? i és ella la que parla de manipulació?. Ella n'és sens cap mena de dubte la millor, la mestra. Això és respon amb una resposta contundent, querella per calumnies, injuries

Anònim ha dit...

està clar que per a ella manipular és veure les coses diferents a com ella les veu

Anònim ha dit...

Fora bo seguir l'exemple de l'IES i intentar, entre tots, no empitjorar les coses. En qualsevol societat, la malgratenca p.e, cal diàleg i respecte per construir. Per desgràcia amb una mica de mala baba pots anorrear la feina de molts anys. L'autora de les greus desqüalificacions hauria de rectificar i demanar disculpes o bé demostrar amb fets irrefutables allò que diu... En tot cas sigui quin sigui el final d'aquesta història s'ha demostrat la total inoperància i manca de lideratge de la regidora d'educació. Carme si et plau... plega.

Anònim ha dit...

http://www.arbreda.blogspot.com/
si voleu escolatr les declaracions

Anònim ha dit...

Fa força angúnia l'actuació de l'alcaldessa i la passivitat dels seus acòlits de l'ajuntament i del PSC local. Sembla esclavitzada per una idea obsessiva del control municipal:
1. Denúncies al Som-hi
2. Denúncies contra els manifestants
3. Difamació dels professors de IES
4. Us partidista dels mitjans de comunicació local....
Recordeu algun alcalde que hagi arribat a aquests extrems ?. Sembla lluitar en una croada "estalinista" contra les llibertats d'expressió i de participació.

Anònim ha dit...

Gràcies per publicar-ho, El bloc del malgrat Confidencial suavitza molt el comunicat

Anònim ha dit...

Es deplorable la versió-interpretació que d'aquest comunicat en va fer el Serrano a MC.
http://www.malgratconfidencial.com/2010/04/lies-ramon-turro-vol-aprofitar-els-fets.html
Li hauria de caure la cara de vergonya. Es pensa potser, que els malgratencs no tenim el nivell per entendre'l i necessitem de la seva explicació. Només llegir el títol ja mostra la clara tendenciositat i al servei de qui fa els comentaris següents.

Anònim ha dit...

Així doncs que és el que es pretén, fer més aspre el comunicat o suavitzar el tema?

Anònim ha dit...

"L’IES Ramon Turró vol aprofitar els fets de Can Feliciano per reconduir les relacions amb l’Ajuntament"

És l'IES el que ha creat el conflicte i ha de reconduir-lo?

Tan costava penjar el comunicat i punt?

Anònim ha dit...

D'acord plenament amb els comentaris anteriors, en primer lloc indignació per les actuacions de la tirana, en segon lloc al·lucinant amb l'escrit de Malgrat Confidencial, està clar que és un altre mitjà que ha comprat!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

surt un article al punt diari http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/164925-el-professorat-de-lies-de-malgrat-nega-que-shagi-manipulat-mai-lalumnat.html
se suposa que és el comunicat que ha fet el claustre de professors, no?, veig que al igual que al Malgrat confidencial està retallat, sort que en aquest mitjà apareix sencer, gràcies des del castell, per deixar-nos-ho llegir

Anònim ha dit...

En aquesta adreça es pot llegir, íntegre, el comunicat sencer emes pel Claustre de Professors de l’IES Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar.

http://agora.xtec.cat/iesmalgrat/moodle/

Anònim ha dit...

Cap persona de l'anomenada oposició a l'actual status polític municipal és capaç d'escriure en uns termes tan ofensius com ho fa l'anònim "dissabte, maig 01, 2010". Això és un clar exemple de provocació realitzat pels mateixos i exemplars demòcrates malgratencs de sempre.

Borra això sentinella, clarament busquen el tancament del blog per via judicial.

Sentinella en vetlla: ha dit...

Com ja sabeu,no s'admeten comentaris del tipus insultant i de tant baix nivell com el que he hagut d'esborrar.
Des d'aquí demano disculpes a la persona afectada pels comentaris. Tant bon punt ho he vist ho he esborrat, també gràcies a la gent que m'ho ha fet saber.

Anònim ha dit...

Dono tot el meu suport als professors de l'IES Ramon Turró per la seva bona tasca. Es mereixen respecte per part de tots.
Aprofito per preguntar: Malgrat, fins quan hauràs d'aguantar aquesta llosa que t'esclafa?

Aloc

Anònim ha dit...

Els professors han de dedicar-se a la seva tasca, la pedagògica. Crec que la gran majoria d'escoles de la població ho tenen clar. Per a les qüestions de caire municipal ja tenim els partits polítics.

Un pare emprenyat.

Anònim ha dit...

Això qui t'ho ha dit, que els docents no actuïn amb professionalitat: l'Alcaldessa?

Un pare que sap de que parla.

Anònim ha dit...

Qui es creu que els pares disconformes de la tasca docent de l'IES s'hagin anat a queixar a l'Ajuntament?? no té cap sentit.
Si algú ha de dir quelcom, haver-se adreçat a la direcció de l'IES, no ho veieu més lògic?

Anònim ha dit...

Ningú posa en dubte la professionalitat dels docents. Però sí que és cert que alguna cosa passa quan un grup d'alumnes dins l'horari escolar - encara que sigui l'esbarjo - fan una pancarta.
De qui és responsabilitat? De ningú? D'altra banda, és evident que l'actitud de l'alcaldia és censurable: els fets es resolen parlant amb la direcció del centre!!

Anònim ha dit...

És la forma de ser de l'alcaldessa, i que donada la seva limitada educació no pot evitar de manifestar amb més freqüència del que li caldria. De primer s'excita i parla i després pensa i calla. És mol curiós que el passat dijous i saltant-se la norma aplicada durant anys de dedicar-se mensualment una hora a la ràdio per parlar d'ella mateixa, no hi assistís sense donar cap explicació.

Anònim ha dit...

De l'alcaldessa ni en parlo, no val la pena. És una persona d'una altra època, que no sap què és la democràcia. S'ha après un munt de termes polítics que els fa servir en el seu discurs confús i ridícul.
Em preocupa més que en un centre docent puguin passar coses com aquestes!!

Anònim ha dit...

Ja es va escoltar al Ple quina alcaldessa tenim, la democràcia agonitza.

Anònim ha dit...

Tot el que ha succeit no ha fet me´s que pujar el prestigi de l'institut.

I si per ser alcalde demanessin tenir el batxillerat, no tindriem els problemes que tenim amb l'alcaldessa, no?

Anònim ha dit...

Ni amb l'alcaldessa ni amb quatre brivalls més del seu equip que només tenen el diploma d'anís del mono per lluir.

Anònim ha dit...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]online casino[/url] check the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casino bonus[/url] free no set aside hand-out at the chief [url=http://www.baywatchcasino.com/]redeem casino
[/url].