11 de desembre 2009

Formigó i centres comercials:

Ahir parlava amb un geògraf sobre els hàbits mal imposats de Nadal (pares noels, ninots de neu, nadales angleses, etc) la conversa va anar evolucionant fins a comentar-me que molts altres hàbits sobretot americans se'ns imposen, però que a la llarga acabaran desapareguent per no formar part del nostre costum ni adaptar-se bé al nostre medi.


Van ser dos els que més em van sorprendre: el primer, el formigó, material amb el que ara s'arrangen molts carrers i es pavimenten places, el problema recau en que no s'adapta bé al nostre clima, ja que gaudim de temperatures agradables durant tot l'any i, aquest material, fa incrementar la temperatura ambient, no l’absorbeix sinó que la rebota (augmenta la calor a l'estiu i desprèn fred a l'hivern), i com aconseguir que no augmenti l'escalfor global de la ciutat? doncs amb els tradicionals panots que sempre s'han utilitzat als nostres pobles: els panots sempre es mantenen a una mateixa temperatura, ja que són millors conductors. L'altre element són els centres comercials, aquestes grans monstruositats que prenen el negoci a les botigues locals; són una solució a les ciutats nordamericanes per conciliar la vida social de la gent, és el lloc de trobada, com ho són aquí les places i les mateixes botigues, la nostra tradició és la de caminar pel poble, saludar, parlar, i passejar, no la de tancar-nos i carregar.


Suposo que ara haig de deixar anar aquella famosa frase: El temps posarà les coses al seu lloc... No creieu?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Les CUP han impugnat tot el pla director urbanístic del Maresme, que inclou les ARE d’ Argentona, Tordera, Malgrat i Pineda. Prou formigó!!!

Anònim ha dit...

crec que això que t'agradaria ja és imparable, els efectes de la globalització ens duran a una eterna confrontació del tipus que sigui, tan material com immaterial

aloc

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt que la nova caserna de la policia local de Malgrat de Mar, estigui decorada amb fotografies de Malgrat de Mar d'inicis de segle. També que a l'entrada hi hagi fotografies del Malgrat actual. Excel.lent idea qui l'hagi ideat.

Anònim ha dit...

Sempre remetrem al passat, aquell temps en que la gent pensava les coses i les feia amb seny i utilitat. Si els carrers es panotaven era per algun motiu. Crec com tu Sentinella, tot es tornarà al seu lloc.