10 de desembre 2008

08380: un jove emprenyat:

El regidor de joventut es sorprèn perquè només divuit persones van anar a veure el que anomena una pel·lícula manga a les 11 del matí. Dues coses, el terme pel·lícula manga no existeix, el cinema d’animació japonès s’anomena anime, el manga és un gènere de còmic, per tant una pel·lícula manga és força incongruent. I en segon lloc, encara pensen, com fa cinquanta anys, que el cinema d’animació és una cosa de nens petits que han de mirar la pel·lícula abans de dinar perquè després han de fer migdiada? Siusplau! Com volen que tingui èxit! Tindria èxit “Saber vivir” a les deu del vespre quan les velles dormen?

Per altra banda m’adono que sí que pensen amb força retrospecció crònica, fart d’anar a tornejos de consoles per tots els pobles veïns, i ser actes que remouen als joves, ara descobreixen a Malgrat la pólvora mullada. I des del principi que comencen, els tornejos de PlayStation ja fa molt que han quedat en segon lloc (no desapareguts, però si en segon lloc) en favor de novetats com la nova de Nintendo, la Wii. Una màquina que ofereix una sensació molt més dinàmica i social. Això sí, haurem d’esperar a que en altres pobles descobreixin alguna novetat superior a la Wii per a que aquesta arribi a Malgrat.

Aprofito el blog del Sentinella en vetlla per explicar això per a que veieu que no només en tema de patrimoni i cultura anem a remolc i a anys llum del que està establert.


J. M.


Gràcies per la carta J. M.!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be nio,i aixi es com auria de ser,el jovent s'hauria de fer sentir ja que de'ells es ul futur i dir prou de demagogia,mentides i manipulacio.

Anònim ha dit...

Entre el regidor de joventut disfressat de jove i el dinamitzador cultural amb disfressa de progre, està garantit que la participació dels joves en activitats segueixin igual que al segle passat. No tenen remei, on no ni ha, no en pot rajar.

Anònim ha dit...

Emprenyat tampoc és la paraula Sentinella!
Sí que caldria demanar més informació i opinió als joves, de ben segur que són els tècnics de la regidoria, els autèntics vull dir.

Anònim ha dit...

el dinamitzador hauria de començar per dinamitzar-se ell mateix.

Anònim ha dit...

Aquest film està a la biblioteca i és antic !

Anònim ha dit...

Sí que potser caldria que Malgrat aparegués algun dia com a poble innovador en alguna cosa i no com a paràsit d'idees exteriors.

Anònim ha dit...

Molt clamar i criticar l'aparença de la gent, pero cap proposta concreta. Ara hi ha la possibilitat de proposar el proper divendres amb la participació.

Anònim ha dit...

La Playstation 3 és millor que la wii, té el mateix i amb més qualitat tècnica i gràfica (és 57 vegades millor que la play2, i la play 2 és millor que la wii...)
Llàstima que sigui més cara no?

Anònim ha dit...

Però la wii té molta més relació en quant a activitat social. NO crec que importin els gràfics en aquest cas!