11 d’agost 2008

Aplec a Roca-Rossa:

Benvolguts amics:

Una salutació molt cordial del Cercle d’Història de Tordera. Us escrivim aquestes ratlles per informar-vos de la situació del conjunt medieval de Roca-rossa. Com sabeu, ja fa uns mesos varem recollir unes signatures i varem demanar hora per a entregar-les al Sr. Alcalde. Doncs bé, encara no ens l’han donat, de manera que les signatures segueixen en el nostre poder.
La Junta de la nostra entitat va decidir llavors fer una col·lecta entre la població per tal de recollir diners i contactar amb un escultor d’Olot, que ens fes una còpia de la marededéu de Roca-rossa - la original es troba al Museu Diocesà de Solsona-. Així es va fer i fa aproximadament dues setmanes ja tenim la imatge.
És un gran goig per a nosaltres convidar-vos a l’Aplec que farem la setmana vinent, el proper dia 15 d’agost, festivitat de Santa Maria, al monestir de Roca-rossa. Allà portarem a terme tot un seguit d’actes, i entre ells destaca la benedicció de la imatge i cantada dels goigs que hem fet fer en el seu honor. Us enviem una informació on consten les activitats, per si decidiu venir.

Rebeu una afectuosa salutació

Cercle d’Història de Tordera




PRIMER APLEC DE LA MAREDEDÉU DE ROCA-ROSSA TORDERA, 15 D’AGOST DEL 2008
PROGRAMA D’ACTES

De les 11 a les 13 hores: Ofrena floral a la Marededéu de Roca-rossa, situada al davant de la font del Camí Ral de Roca-rossa.
A les 11 hores : visita guiada pel conjunt romànic de Roca-rossa, a càrrec del Cercle d’Història de Tordera. Al finalitzar, s’obsequiarà amb un petit refrigeri.
A les 12 hores, a l’ absis del monestir, Acte de Presentació del 1er. Aplec de Roca-rossa.: presentació de la publicació Santa Maria de Roca-rossa, per part del Cercle d’Història de Tordera. Intervindran també l’escultor de la talla policromada, els autors de la música i lletra dels goigs dedicats a la Marededéu i tots aquells qui han fet possible aquesta festa.
A les 13’30 hores: processó de la marededéu de Roca-rossa des de la font del Camí Ral fins a l’absis del monestir, on es beneirà seguidament la imatge, tindrà lloc la celebració de la missa per Mn. Josep Gispert i Molinas, rector de la parròquia de Sant Esteve de Tordera i cant dels goigs per part de la Coral Parroquial, la qual acompanyarà amb cants la celebració litúrgica.
A partir de les 14’30 h. hi haurà unes barbacoes a disposició per qui porti el menjar de casa. L’organització disposarà de taules, cadires i servei de bar. Per encàrrecs de dinars de càtering adreçar-se al telèfon 619013250 (Can Manel) Menú: Amanida / arrossada popular/ gelat /pa, vi i aigua/ 12’50 euros.
Tarda a les 17 hores: jocs infantils diversos, acte organitzat per l’Associació de Veïns de Roca-rossa.