30 de juny 2010

Obres del casc antic:

Un anterior comentari diu que s'han trobat restes d'ossos al voltant del temple parroquial quan es feien les obres al carrer, això demostraria que el cementiri no només ocupava la plaça, o que potser l'anterior capella tenia el cementiri mirant cap a un altre costat?
Molts dubtes, poc interès en ajuntar les obres de millora amb prospeccions que ens ajudarien a conèixer millor la nostra història, i això que ara seria la millor oportunitat. Per mi, el més gran error d'aquest projecte.

Un altre tema interessant és la "llegenda" que diu que Mn. Fèlix Paradeda va enterrar una ampolla amb documents de l'època a davant de casa seva. Es trobarà quan s'obri el carrer del Carme?

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Es van presentar al·legacions al projecte demanant intervenció arqueològica. Van ser denegades.

Anònim ha dit...

està referenciat en un escrit d'en Pepet Caralt, La Voz, que en fer el nou cementiri no es va fer el trasllat de l'antic. Allà per l'any 59-60 es van obrir uns sots, a la plaça de missa,per canalitzar alguna cosa... i d'allà sorgien esquelets que es marrecs s'ho prenien a joc... Llavors aquella plaça era lloc de trobada per jugar la mainada

Anònim ha dit...

D'aquesta colla de canalles no es pot esperar res de bo. Sabem i saben que l'única obsessió que tenen és la destrucció total del patrimoni municipal.
Espanta veure la destrucció total de les peixateries amb el pervers i amagat motiu d'evitar que el poble tingui un lloc de trobada i de relació social.
Aquestes actuacions es poden considerar com a terrorisme institucional d'alta magnitud.

Anònim ha dit...

Jo era un dels marrecs que hi jugava i puc confirmar-ho. Els sots varen fer-los per fixar la base dels bancs de pedra conglomerada que durant molts anys hem tingut.
Que voleu, els actuals manaires només miren pel futur, pel seu de futur, no pel passat de tots que no els hi comporta cap guany.
Que espereu d'aquesta gent anomenada socialistes sinó expoli, destrucció i miseria?

Anònim ha dit...

Del tema de Fèlix Paradeda és difícil de trobar, els carrers de Malgrat s'han anat enlairant... motiu: el nivell del mar. Un metre i mig almenys...
Ens manca l'Eudald Carbonell!

Anònim ha dit...

Un dubte... algú sap, rumor, si es van tornar les carpetes blaves del s.XVI que es va endur un antic arxiver de l'època ... diguem anterior?

Anònim ha dit...

comentaris dels veïns, diuent que tenien una gran presa en tapar quan sortien restes. Hi havien ordres de no fer comentaris

Anònim ha dit...

Que negre és tot plegat...
Per cert
qui és Eudald Carbonell?
quines carpetes blaves?

Anònim ha dit...

Paleoantropòleg autor del programa de TV3 "Sota terra".
http://blocs.tinet.cat/blog/el-bloc-deudald-carbonell

En quant a les carpetes, sembla ser que van desaparèixer fa uns vint anys documents municipals com ara la carta fundacional del poble. Tàctica socialista d'esborrar el passat. Si es perden els orígens es perd identitat.

Anònim ha dit...

Quanta iamginacio.. ossos, capetes blaves, ampolles, ordres de callar ,ufffffff
quan es va fer la plaça de l'esglesia amb el pitu mora en varen sortir a coves de ossos i es varen posar a l'ossera del cementiri municipal.
no recordeu que qui va arrangar la plaça primer i va fer el moviment de terres, va ser en mora ? ai! ai! que en sou de joves...

Anònim ha dit...

com es pot respondre amb tanta irreflexió:els osaris hi són de sempre, les carpetes blaves estan mistralment desades, els silencis alleugeren... i les sortides de polleguera, són pals de cec

Anònim ha dit...

Per recuperar-les cal un bon negociador, esglèsia i resar a Sam Pere

Anònim ha dit...

Jo ja ho havia sentit que en Sampera Ministral va agafar aquests documents, quan era "arxiver municipal".
Però el que no se es si es cert o no.

Anònim ha dit...

siii, però qui li posa el cascavell al gat?