27 d’agost 2009

Camí cap al Castell 2:




Avui he tornat a pujar al Castell a agafar pinyons. Aquesta vegada per fer una mica de salsa pesto per sopar (uns grans d’all, una mica d’alfàbrega que tothom té per espantar els mosquits, i pinyons del Castell que són els que millor hi queden) (potser em plantejo i deixo aquest blog per començar un de gastronomia!). Teniu un parell de fotos de la pedra de la que us vaig parlar, podeu comprovar que algú ha anat aquesta tarda també a trencar-hi pinyons. Per sort veig que ha quedat fora de l'afectació de l'ascensor... uf!
He vist com ja estaven avançades les “obres” o “tasques preparatòries” de l’ascensor, si són tasques preparatòries ho estan deixant molt bé. M’he fixa’t que no aparegués el famós mur de pedra del que sempre parlava en Pepito Mora (un dels antics murs de la fortalesa que hi havia al turonet) i que deu restar encara enterrat per la zona, ja que no es va destruir. Us poso alguna imatge de com està.



12 comentaris:

Anònim ha dit...

Fotran tal trinxament de l'espai que el Castell no el reconeixerà ni en Mangó que hi va viure.

Malgrat és de Girona ha dit...

Hola company! no sé si sabies que hi han novetats sobre el tema de les vegueries... ens faran empassar Barcelona sense tenir-nos en compte...
Salutacions!

Anònim ha dit...

He llegit en un comentari de entrades avall que on ara hi va l'ascensor es coneixia com Cal Porré. Seria un bon nom, no?
Qué et sembla Sentinella? passem a anomenar-lo així?

Anònim ha dit...

Creia que de "pinyons" ja en tenieu prous a casa?

Anònim ha dit...

quan s'arribi a dalt del parc, que? els camins actuals no son accessibles per una cadira de rodes.

Rat Penat ha dit...

Se que no té res a veure amb el tema que aqui es tracta, però com que ningú es fa ressò i és una altra obra pública, m'agradaria que algú entés m'expliquès el per què d'una qüestió:
Recentment s'ha acabat d'enllestir una obra que consisteix en augmentar l'amplada de la vorera de l'entrada de l'escola Chanel i protegir-la amb una tanca i pivots. Em sembla perfecte. Però hi ha qulcom que no em queda clar:
Abans d'aquesta obra es va fer una similar a l'entrada de l'escola Fonlladosa; es pot constatar que són dos centres educatius privats.
LLavors m'agradaria saber si aquestes actuacions han estat sufragades per aquests centres o pel contrari és una despesa pública amb contribucions especials. També m'agradaria que algú m'informés per qué les mateixes actuacions no s'han fet a les escoles públiques Montserrat i Cubí o si està previst fer-les en un futur pròxim.

Rat Penat ha dit...

He oblidat que també es va protegir l'escola Vedruna de Camí del Pla amb pivots que tallen la circulació de vehicles quan entren o surten els nens de l'escola.
I si no m'equivoco, aquest centre també és privat.

Anònim ha dit...

No crec que tinguin previst fer-ho davant de les escoles públiques.
No et puc respondre qui ha pagat les obres, però, són obres a la via pública, la resposta l'hauria de donar algú de l'equip de govern, tot i que no crec que ho facin.
Respecte a que es facin properament a les altres escoles públiques (el manteniment de les quals és responsabilitat de l'Ajuntament) no ho deuen pas haver previst. L'equip de govern (8 d'ells socialistes, es suposa que haurien de vetllar per la igualtat de tots els nens i nenes de la població i, haurien de garantir l'ensenyament públic)no ha mostrat en els últims anys la seva prioritat envers les dues escoles públiques a què et refereixes.
T'has deixat un centre públic, l'institut, on no hi ha ni pas de vianants davant la sortida del centre, (via de dues direccions) hi ha un cedeix el pas que permet accedir a la rotonda i a diferència de tota la resta de centres escolars de la població no hi ha policies municipals que controlin el trànsit a les hores d'entrada i sortida dels alumnes (una part important són menors de 16 anys), això que exposo ho desconeixia fins que els meus fills no van anar a estudiar en aquest centre.

Anònim ha dit...

les escoles a malgrat no son privades, totes son concertades, es a dir : amb diner public

Anònim ha dit...

L'obra del carrer del Chanel ho fan per netejar la mala consciència que tenen de volguer fer passar tot el trànsit que entra al poble (previst a les obres del barri Antic) pel carrer Nou, davant de l'escola.

Anònim ha dit...

Tampoc és del tot cert, hi ha una escola en que l'ensenyament no obligatori és privat i discrepo quan equipares les concertades amb les públiques, ja que si aquestes segones també reben diners públics i ens volen fer creure que tenen els mateixos deures que les públiques no és cert, ja que actuen com si focin privades.

Anònim ha dit...

escoles amb ànim de lucre.