16 de gener 2009

08380: ERC, davant l’ARE de Malgrat

M'envien des de ERC:

El grup ha presentat al·legacions per reduir-ne la densitat edificatòria i per destinar l'increment de terreny públic cedit a la construcció d'un centre de dia per a gent gran

Les ARE (Àrea Residencial Estratègica) són un nou instrument de planificació urbanística en mans de la Generalitat per tal d'incidir en un dels principals problemes que té la ciutadania com és l'accés a l'habitatge. Des d'Esquerra som partidaris de la planificació territorial a través de la formulació dels Plans Directors Urbanístics sempre que aquests garanteixin la solidaritat intermunicipal en l'execució de polítiques d'habitatge assequible i de protecció pública i s'elaborin de manera consensuada amb els agents situats al territori, els ajuntaments.

Pel que fa a l'ARE de Malgrat (“Escultor Clarà”) es desenvolupa en una zona destinada ja al creixement urbanístic tal i com reflecteix el POUM. Aquest concedia una densitat edificatòria de 42 habitatges/ha. Ara, amb la nova planificació augmenta fins els 60,5 hab./ha. Cal recordar que ja en el seu moment ERC es va oposar als criteris "maximalistes" que s'aprovaren en l'esmentat pla parcial contemplat al POUM.

Amb el redactat actual de l'ARE, els aspectes fonamentals compartits per l'equip de govern (PSC i PP), es produeix un increment notable de la densitat edificatòria, amb els inconvenients que pot comportar al conjunt de la població, actual i futura.

Partint d'aquests criteris hem presentat al·legacions davant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques amb dos objectius:

  • Reduir la densitat edificatòria dels 60,5 hab./ha., que contempla l'ARE fins als 50 hab./ha. Entenem que d'aquesta manera es permet l'existència d'un bon nombre d'habitatge protegit (recordem que no tot s'ha de concentrar en aquesta zona del poble) i adequem el creixement a les necessitats de l'entorn d'una manera menys agressiva.

  • Destinar l'increment de terreny públic cedit a la construcció d'un centre de dia per a gent gran, essent la seva construcció costejada totalment o parcial amb els rendiments obtinguts de l'aprofitament urbanístic del sector.

A l'espera de la resposta de Política Territorial lamentem que l'equip de govern de l'Ajuntament de Malgrat no les hagi contemplat en el seu plec d’al·legacions.


10 comentaris:

Anònim ha dit...

llàstima que la conxita i la vega no escoltin altres opinions. hi guanyaria el poble!!!

Anònim ha dit...

Ho trobo al·lucinant.
Els partits locals atrapats pels compromisos de formar part del govern tripartits s'han d'empassar una de les aberracions urbanístiques més importants de les darreres dècades. Quan tots sabem i veiem, dia a dia, que, amb la crisi, és evident que no cal edificar més, que hi ha milers de pisos buits arreu de Catalunya, que el govern pot millorar l'oferta de pis protegir i a preu "digne" simplement per via d'adquisició en condicions favorables perquè el mercat s'enfonsa, PSC-PP, ERC i IpC ens venen la moto que el món i el sentit comú està equivocat i que cal augmentar la densitat de Malgrat i minvar la capacitat dels seus serveis. És una burla !

Anònim ha dit...

joan, que se't veu el llautó. ataques a tothom menys a ciu i a la segona línia ja apareix la paraula tripartit. el post va de l'opinió d'erc a nivell local. la seva posició em sembla del tot raonable. crec que s'hauria d'intentar reconduir el tema de l'are i començar per disminuir la densitat dels pisos que s'hi faran és una bona alternativa. però el psc i el pp de malgrat no ho van veure així. i pel que he llegit a un altre lloc, ciu enlloc de votar-hi en contra es va abstenir.

Anònim ha dit...

amic, en qüestió de metalls no vas gaire encaminat, no vaig d'aquest llautó; em preocupa que en un tema on resulta tan evident que no cal edificar més per obtenir vivenda social, els grups polítics lligats al tripartit s'empassin els arguments de les direccions respectives, i sobretot IC i ERC facin costat --crec que per disciplina de partit-- a una actuació sense sentit, sobretot ara que gràcies al govern tripartit estem descobrint que es pot ampliar el nombre de pisos de PO comprant-ne del mercat incapaç de vendre.
A veure si el que discrepa del dictat del govern de Barcelona ha de ser convergent ! --que és quelcom ben digne d'altra banda !

Anònim ha dit...

a veure si t'assebentes noi! que erc de malgrat no està d'acord amb l'are! que no llegeixes la premsa, que no escoltes els plens? no vull seguir aquest debat absurd amb una persona que només pensa en la crítica fàcil per atacar les persones que no pensen com ell. apa, bona nit joan.

Anònim ha dit...

no entenc com CiU de Malgrat no va votar-hi en contra.

Anònim ha dit...

anònim de les 21.07: llegeixo i rellegeixo el comunicat de ERC i enlloc no veig que hi digui que no volen l'ARE. Només hi veig que hi posen matisos i condicions. Però se l'empassen i no el posen en qüestió !

A veure si llegeixes bé, tu !

Anònim ha dit...

http://notciesdemalgrat.blogspot.com/2009/01/montilla-anuncia-matar-la-compra-de-500.html

Anònim ha dit...

joan, no t'enteres de la pel·lícula, erc de malgrat hi va votar en contra, i fa poc van fer un escrit al butlletí municipal on ho exposaven.
i per cert, PTOP depèn del psc no d'erc a la generalitat. no els carreguis més morts! que com deia un dia el periodista xavier bosch, sembla que contra erc tot s'hi val.

Anònim ha dit...

Al PP7, és a dir, a l'espai on s'ha de construir l'ARE ja és terreny edificable, tal i com reflecteix el POUM (Pla d'Ordenació Urbanística de Malgrat). POUM votat favorablement per PSC, CiU, PP i IC l'any 2006 (si no recordo malament)i el vot contrari d'ERC. Per tant en aquest espai ja hi anaven pisos... parlant en plata.