24 de maig 2007

Privilegis o enginyeria? (2)


En aquests moments no estic a Malgrat, però les últimes notícies que he rebut no eren gaire positives. A Ca l’Angels Prats es comencen les obres. Ja vaig parlar d’aquesta casa quan vaig veure que hi penjava un cartell de “construcció de nous habitatges”. Sembla que l’han envoltat de protecció i comencen a preparar per demolir. Si ho consulteu en el catàleg municipal, veureu que té les cobertes i la façana protegida. Com ho faran? Hi construiran sense tocar la façana i els entaulaments? L’han descatalogat? La tiraran a terra sense importar si està protegida o no? Això si que és una bona campanya electoral, enlloc de tants cartells veiem la plasmació de les doctrines polítiques en viu. Acompanyo l’escrit amb una fotografia que em va passar l’amic Albert Serrano, on podeu veure de quina casa es tracta. Algú em podria fer arribar una de com es troba ara l’edifici?

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Han fet forats a la façana, i tenen un bon xafarancho montat!
Visca el govern del nostre poble i tots els responsables de la conservació d'aquests elements! Visca!

Anònim ha dit...

Sembla que l'enderroc es fa, però conservant la façana que està catalogada, bé, només una part.
Per dur a terme l'enderroc, s'ha d'apuntalar la façana i preservar-la.
Es veu que això serà cosa d'alguna empresa que s'hi dedica...
Després, ja no sé que més passarà.
Ja ens ho trobarem.

Anònim ha dit...

Però això no és massa descarat?
Quan els malgratencs coneixerem el nostre patrimoni!?!!??!
Tantes campanyes per donar a conèixer la deixalleria i res de res per donar a conèixer el patrimoni, bé suposos que tampoc els interessa donar-lo a saber.

Anònim ha dit...

Heu vist que la nostra alcaldessa en cap moment de la seva "magacampanaya" ha parlat del patrimoni històric de Malgrat. A excepció de la torre de la vídua de can Sala no reivindica res més....
i jo em pregunto i el molí de la sal que ja és propietat municipa, què se'n farà?

Anònim ha dit...

És l'únic partit que no parla del valor historic de malgrat. Normal, si el potenciessin la gent s'adonaria de totes les barrabassades que han fet i els seria contraproduent. D'això se'n diu manipular la societat.

Anònim ha dit...

Ahir vaig sentir per ràdio Malgrat a l'alcaldessa que anunciava (malgrat no surti al seu programa) que vol canviar l'Ajuntament de lloc, el vol fer tot nou i posar-lo a la plaça del Liceu , diu que d'aquesta manera per fi podrà tenir una empressa que accepti la creació de l'aparcament soterrat a la plaça.
i va anar més lluny diu..... i l'Ajunatment pot servir per amoliar les peixeteries velles i la part "que ens sobra".... hi podem fer un MUSEU , no com marca la llei de museus , res... un museu petit.... ensenyant les quatre coses històriques que té el poble........
i si no pot ser un Muesu , que sigui un centre d'estudis històrics.....
crec que també hem de vetllar per això...
estaria molt bé que es fes una previsió de les coses que es volen fer, com és que vol posar l'arxiu a un edifici nou que es farà al costat de la torre de la vídua de can Sala que ja neix petit (com diu el mateix arxiver) i ara preten fer de l'ajuntament un centre històric o un museu, potser estaria bé que el museu o el centre històric estiguessin a prop de l'arxiu, no creieu????

Reivindiquem una planificació!!!!!!, no creieu?

Anònim ha dit...

Quan surtin els projectes riurem, estic veien unes poques ganes... parla per parlar, no li veig intencio de fer de malgrat un lloc culturalment potent, si ens ha fet viure en una condemna d'ignorància imposada.
I això de "ensenyant les quatre coses històriques que té el poble" ho va dir literalment? Tanta ignorància es respira que considera que Malgrat té quatre coses històriques? Potser que miri sovint aquest blog...

Anònim ha dit...

I vosaltres que farieu o que proposeu?

Anònim ha dit...

Si et refereixes a la casa ho tinc clarissim, obligar a conservar el que la fa individual i característica, tal com marca la llei de protecció patrimonial. va ser l'ajuntament qui la va catalogar i si és així, ell hauria de procurar la seva salvaguarda. I sense pendre-s'ho com un malgastament de diners, que és el que passa, tot es mira amb clau econòmica avui dia.
No és gaire difícil d'entendre...

Anònim ha dit...

el diumenge van posar unes senyals al carrer que sobrepassaven de tres cases aquesta que es vol demolir. em sembla que ja ha començat l'enderroc.