09 de gener 2008

Rectifico el que vaig dir:

Remetent al tema de l’anterior escrit em quedava pendent d’aclarir un debat que va quedar penjat. Recordeu lo de les noves plaques dels carrers?
Doncs resulta que des de l’Arxiu Municipal ja fa molt de temps que es va treballar el tema, considerant-se que era necessari oficialitzar un nom per a cada carrer i deixar d’utilitzar el que es cregués més convenient. De tot això es va redactar un “Informe sobre la denominació de les vies públiques de Malgrat” i el firma l’arxiver, en J.M. Crosas amb data de 8 de gener de 1995.
Aconsello la lectura d’aquests papers (no en són gaires, en poc rato ho podeu fer) per nodrir-vos del perquè de la nomenclatura dels carrers per on cada dia passeu.
Ara, en aquest debat, només m’interessa citar un fragment del punt segon:

“Amb l’assessorament del Centre de Normalització Lingüística del Maresme-Mataró i prenent com a model el Quadern de Normalització Lingüística número 1, titulat Formes oficials dels topònims de Tarragona proposo l’adopció dels següents criteris.”

Per tant, anem tranquils, els noms oficials dels carrers avui dia segueixen una reglamentació tipificada. Es veu que l’ús de preposicions és obligatori (en alguns casos no, per veure els criteris que es van seguir consulteu l’informe a l’Arxiu Municipal).
Però això no deixa de que a mi em soni malament dir: Carrer “de” Nàpols o Carrer “de” Paula Delpuig!
En definitiva: em sap greu haver obert una crítica sense abans haver-la comprovat.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Això és el que succeix habitualment en aquest poble, que la gent garla sense saber o informar-se abans. Però bé tot sí vals si és en contra de l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

MARCELO, dijous tindràs els suficients coratge per estar al ple | donant suport ala Sra. VEGA o et quedes a la teva casa dient que estas malalt, mira que en aquests moments són els que es demostren els veritables, companys i que són de partit. No siguis traïdor com as estat amb diferents companys com el teu president, Tagua, Ferran ,Manoli, Torres, Guerra, Dani, i una llarga llista de noms i tot pel teu interès que maman de la mamella de la política sense mirar a qui trepitges, però això s'acaba MARCELO . cobrant de la llarga malaltia i tu de malalt entens molt poc i això s'acaba, ull per ull i dent per dent.

Anònim ha dit...

si són poques fulles no es podrien penjar en el blog?,seria molt més fàcil de consultar que anar a l'arxiu (obert només al matí)
moltes gràcies

Anònim ha dit...

A la pàgina de Malgratot es censura sí no opines com ell vol!

Anònim ha dit...

De quatre comentaris només n'hi ha un que segueix el fil del post.
Ho considereu normal!?!?

Si teniu ganes de destruir a la gent us feu un blog (que sembla fàcil perquè tothom en fa), i si voleu tractar algun tema que no forma part del post li demaneu al Sentinella que us obri un fil per exposar les vostres idees, que si ho creu convenient ja ho farà.

I posats a demanar, dic, com la única persona sensata que ha deixat un comentari, que si pots penjar els fulls del criteri de nomenclatura dels carrers... seria més còmode...
moltes gràcies

Anònim ha dit...

Rectificar és de savis.

Proverbi popular.

MALGRATOT ha dit...

Ei company!, el malgratot mai, repeteixo, mai dels mais ha borrat un missatge, i pensem seguir així, per tant, no inventis infundis.

Anònim ha dit...

Al anónim de les 10.30.
Tu no te equivocas mai no?
Tot si val, si el teu ayuntament no posa res de part seva perque les coses puguin anar ve.

Sentinella en vetlla: ha dit...

Sr.\a "under pression" no he tingut cap "pression" per rectificar, només moral i ètica.
Si voleu que ho pengi ho puc fer, però més endavant. Gràcies per l'interès.
Barbaroja, gràcies el sermó. Recordo que qui vulgui li puc obrir un fil en el fòrum recentment obert! Només cal que m'ho digui.

Montse ha dit...

Rectificar i demanar perdó és de sabis sentinella, això demostra la qualitat que tens.