05 de gener 2008

08380: Fragments de la Llei d'Urbanisme de Catalunya:

Sense el permís de la Núria Casajuana exposo aquí el comentari que ha presentat en el blog de l'arbreda (Gràcies Núria!). Cal conèixer-ho per saber del que es parla i estar preparats, encara que com va dir en J. Bosch tots tenim ja un 5 en qualsevol examen de rieres. Ara potser, un cop conegudes aquestes lleis, ja podem aspirar al 5,5!

Llei d'Urbanisme de Catalunya.


Article 9

Directrius per al planejament urbanístic.

2. És prohibit d'urbanitzar i d'edificar en zones inundables i en zones de risc per a la seguretat i el benestar de les persones, salvant les obres vinculades a la protecció i la prevenció dels riscs.

3. El planejament urbanístic ha de preservar els valors paisatgístics d'interès especial, el sòl d'alt valor agrícola, el patrimoni cultural i la identitat dels municipis, i ha d'incorporar les prescripcions adequades perquè les construccions i les instal•lacions s'adaptin a l'ambient on estiguin situades o bé on s'hagin de construir i no comportin un demèrit per als edificis o les restes de caràcter històric, artístic, tradicional o arqueològic existents a l'entorn.


Decret 305/2006, de 18 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei d’Urbanisme

Article 6
Directriu de preservació front als riscs d'inundació

6.1 Als efectes de l'aplicació de la directriu de planejament que estableix l'article 9.2 de la Llei d'urbanisme, dins la zona inundable, que està constituïda per la llera dels rius i rieres i per aquelles franges de terreny vinculades a la preservació del règim de corrents i de les planes d'inundació per episodis extraordinaris, s'ha de distingir la zona fluvial, la zona de sistema hídric i la zona inundable per episodis extraordinaris.

6.2 La zona fluvial és la part de la zona inundable que inclou la llera del riu i les seves riberes i que l'instrument de planificació hidrològica corresponent delimita d'acord amb l'avinguda per al període de retorn de 10 anys, tenint en compte els requeriments hidràulics i ambientals i respectant la seva continuïtat.
El planejament urbanístic ha de qualificar els terrenys inclosos en la zona fluvial com a sistema hidràulic i no hi pot admetre cap ús, llevat d'aquells previstos a la legislació aplicable en matèria de domini públic hidràulic.

6.3 La zona de sistema hídric és la part de la zona inundable que l'instrument de planificació hidrològica corresponent delimita d'acord amb l'avinguda per al període de retorn de 100 anys, tenint en compte els requeriments hidràulics i ambientals i respectant la seva continuïtat.
En la zona de sistema hídric el planejament urbanístic no pot admetre cap nova edificació o construcció ni cap ús o activitat que suposi una modificació sensible del perfil natural del terreny, que pugui representar un obstacle al flux de l'aigua o l'alteració del règim de corrents en cas d'avinguda.

Es consideren usos compatibles amb aquestes condicions els següents:

b) Els parcs, espais lliures, zones enjardinades i usos esportius a l'aire lliure, sense edificacions ni construccions de cap mena.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Això s´anima!!!
La Verdaguer ha fet un escrit a la
web d´Esquerra la mar de xiroi.
Es pot dir més alt,però no més clar.

Anònim ha dit...

FAIG UNA CRIDA,A L'ALCALDESA,A TOT L'EQUIP DE GOVERN I A L'ANA VEGA.
CONXITA T'HO DIC PERQUE ET CONEC,DESFESTA DE LOGULL I LA SOVERVIA QUE T'ENCEGEN,JA QUE AIXO ES MALALTIS I N'HAS FET UNA COSA PERSONAL DE TOT PLEGAT.
VOLDRIA CREURA I VEURA QUE ETS MOLT MES INTEL.LIGENT DEL QUE ESTAS DEMOSTRANT FINS ARA,I CREUME, RECTIFICAR, ES DE SABIS.

A L'EQUIP DE GOVERN,D'IR-LOS,QUE NERON,BA CREMAR ROMA PERQUE ELS SEUS CONSELLERS L'HI REIEN LAS GRACIES,PER TAN,FORMAVEN PART ,I N'HEREN PROU CULPABLES DEL DISVARAT.EL CONSELLER ES PER ACONSELLAR,VULL CREURE QUE ENT TENEN CONCIENCIENCIA D'AIXO.

L'ANA, QUE TAMBE LA CONEC, ESTA CLAR QUE FA EL QUE FA PELS DINERS,JA QUE HA QUEDAT CLAR QUE EL PARTIT NO LA RECOLSA I BA PER LLIURA I AIXO NO DIU RES EL SEU FAVOR NI COM APERSONA.
PER ACAVAR,ELS DEMANO A TOTS UN ESFORÇ D'UMILITAT I RECAPACITACIO I NO EN FACIN UNA VERALLA POLITICA,DONç, ES EL POBLE QUE ELS O DAMANE I NO ELS PARTITS.

UN CIUTADA

Anònim ha dit...

Disculpeu, però el projecte és de l'ACA. L'ACA sap que sí es rebutja la segona proposta s'iniciarà el primer projecte el qual no contempla ni estructural ni d'excecució la cobertura del tram. Si pero l'escullera en "u".

Anònim ha dit...

Per entrar a treballar en una gran empresa et fan testos psicotècnics, i per governar un poble n'hi ha prou amb ser ignorant. Que dolents que son els nostres governants!. Haurien de passar un test d'intel·ligència abans de poder presentar-se.