12 de desembre 2007

Privilegis o enginyeria? (6)

No vull participar del debat que s'ha obert, sinó que només vull aportar noves informacions referents a elements del nostre patrimoni. L’antepenúltim paràgraf del text de la regidora Mérida ens parla de Ca l’Àngels Prats, un edifici catalogat com a bé d’interès local (i no sense motius) que des d’aquest blog hem anat veient com es destruïa descaradament.

Ens parla de que el cos havia de conservar la seva volumetria originària i especifica la barana (busqueu-la! a saber on para ja!), algú, i busco al més ignorant de tots nosaltres, és capaç de passar per allà davant i assegurar que s’ha conservat la composició original de l’edifici? No parlo del volum que és el que defensa la fitxa de l’edifici: només cal veure que s’ha ampliat menjant-se el jardí. Parlo almenys de les parts més importants de l’edificació, que com s’especifica a la fitxa es tracta de la coberta (ja no en queda res) i la façana exterior (s’han perdut tots els elements de coronament menys un, i eren la part singular de la construcció).

Algú ho pot negar? No es tracta potser d’una trampa descarada per no haver de deixar xamfrà? Hem d’entendre que l’Ajuntament recolza aquestes pràctiques?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Que l'Ajuntament ho recolza ho veiem clar, i no només en aquest cas, sinò en tants altres que tots coneixem.
La por, però, em puja al veure que el que fa la Casa Gran és impulsar la destrucció del patrimoni, i no tant sols quedar-se al marge quan observa la seva destrucció.
Actuarà contra l'empresa que s'ha carregat Ca l'Àngels Prats o potser ja tenien permís per fer-ho? Potser el promotor era amic de la que seu al tro municipal?

Anònim ha dit...

No esteu opinant de la base del debat, dels "xamfrans". No veièu més enllà del que realment voleu parlar.

Anònim ha dit...

Et felicito per la feina que fas.

Anònim ha dit...

és curiós que una regidora tan diligent en segons quines tasques com la sra Merida, no digués res fa una mesos quan, contra la normativa municipal que afecta al catàleg del patrimoni local, els contructors es van carregar part d'un edifici protegit.

Anònim ha dit...

Anònim de les 11:29 :
Aquí el debat, i ja ho anuncia el Sentinella només començar el post, no va del tema xamfrans. Aquí es parla, per si no ho saps encara, del patrimoni local.