11 de març 2011

Objectiu en estat avançat:

Ja han passat quatre anys!

Quatre anys des de que vam donar la benvinguda a aquest blog i vam iniciar el primer debat. Com passa el temps!

L’experiència va començar com una proba, sense saber l’èxit que podria tenir, però amb poc temps es va convertir en un dels blogs més visitats de Malgrat (arribant fins i tot a ser un dels finalistes dels premis DiariMaresme!). I és que per aquestes entrades hi ha passat biografies com la del doctor Sarrà, redescoberta de personatges com el poeta Josep Fradera, obertura de debats aferrissats com els de la Guerra Civil o del caporal Fradera, cartes de lectors on s’explicaven vivències personals o poc conegudes, hem citat llibres de referència i d’altres que no eren tant vistos, s’han encetat debats i crítiques de molts diversos temes, s’han fet seguiment de manifestacions o activitats (especialment s’ha contribuït a la transparència de la Plataforma de l’Arbreda i la de la Torre de la Vídua Sala), s’ha celebrat un concurs de preguntes, i, fins i tot, ha servit perquè molts descendents d’il·lustres malgratencs es posin en contacte amb el poble, entre tantes altres coses que ja tots coneixeu.

L’únic objectiu que perseguia, però, era el de demostrar que Malgrat té molt a dir en quan a patrimoni cultural, i que encara hi ha moltes coses a fer no només en quan a explicar el passat, sinó en opinar i resseguir el present, i en procurar un millor futur; per tant, això s’acaba creient que s’ha aconseguit afegir un granet de sorra en aquest, perquè no, lloable objectiu. Ens sentim satisfets d’haver contribuït a generar o fer créixer un interès o estima pel propi poble i tot el que ens és identificatiu. Que la gent conegui el seu patrimoni, el defensi, l’estimi i fins i tot, el més important, que s’hi senti reflectida (haurà ajudat també aquest blog a demostrar la necessitat que té Malgrat d’un museu local o centre d’estudis? Tandebó...).

Ens queda un bon record de tots els que heu participat activament, fins i tot dels que entortolligàveu els debats ja que els contraarguments ajuden a veure més clara la postura que es defensa, també és gràcies als lectors que la motivació de continuar es feia constant i fins i tot emocionant.

El problema és que els objectius perseguits no tenen un punt en que es pugui dir: aconseguit! Sinó que es tracta d’anar fent i conscienciant. Per tant, no es té clara l’hora de decidir un moment per acabar el projecte, és difícil, i després de 4 anys justos, i 999 entrades publicades (em reservo la 1000 per unes últimes paraules) ja ha arribat el moment de dir prou. Costarà deixar de pensar en “això ho podria publicar”, “pensa en agafar apunts per posar-ho al blog”, “siusplau, penja això al blog per difondre-ho”, i totes aquelles coses que l’han convertit en un hàbit quotidià. Es farà estrany deixar de compartir opinions amb vosaltres.

També s’ha de dir que el blog continuarà obert, i mitjançant el buscador podeu trobar informació que pot ser útil i interessant. Es queda com una eina i esperem que sigui útil.

Esperem que tots el guardeu com un bon record i us hagi fet descobrir coses sobre el nostre poble!

Fons de la imatge: PoblesDeCatalunya

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per fer-nos cada dia més savis i crítics amb la nostra cultura malgratenca.
Se't trobarà a faltar, crec que ens has enriquit molt, has utilitzat aquesta eina virtual per fer-nos còmplices entre tots d'un Malgrat més ric i intel·ligent.

La donzella de la costa.

Anònim ha dit...

Però, tu li preguntaràs?

Neus Serra ha dit...

Personalment et trobaré a faltar.