28 de febrer 2011

El debat de la recent inauguració (actualitzat):


Com que d'opinions n'hi ha tantes com persones s'obre aquest fil per a que tothom pugui reflectir el que li ha semblat la construcció del nou arxiu municipal, l'adeqüació de la Torre de la Vídua Sala, i l'acte inaugural.

Notícia a la web de ERC-Malgrat
MalgratConfidencial
Blog de la Neus Serra

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Com que aquests dies tot seran lloances a l'ajuntament, jo posaré el punt crític vers la restauració de la torre.

En el projecte es diu que es conservaran pintures, peces de ceràmica etc.
I pel que vaig veure jo, només s'han salvat alguns paviments, i no de manera íntegra (quan perfectament hagués pogut ser així).

Pel que fa a les pintures que diu que es conservaran, jo no en vaig veure cap, els sostres estaven pintats de color blanc i prou. D'acord que és complicat arrencar unes pintures murals dels sostres, però qualsevol restaurador ho sap fer.

Pel que fa a l'exterior, una pregunta ben senzilla: Per què es pinten uns elements decoratius tallats en pedra, quan aquesta no havia estat mai pintada? Tant difícil és netejar una pedra? (evidentment la resposta a la segona pregunta és NO).

L'escala del darrera, no s'hagués pogut fer amb un altre material, que no sigui ferro rovellat? (si volem que les coses durin, posem-hi materials sans, no coses que estiguin fetes malbé expressament!)

Podria estar una bona estona així, però tot es pot resumir amb una frase:

Tant de parlar de restauració, on és la figura del Restaurador? jo només he vist un arquitecte rehabilitant un edifici, no restaurant-lo (conceptes molt diferents).


Pel que fà a l'arxiu, he sentit moltes crítiques, però crec que era una cosa que feia falta al poble, i potser si que el lloc no és el més acertat, però a mi no em molesta, ans el contrari, fins i tot m'agrada el contrast que fa al costat d'un edifici antic i emblemàtic com ho és la Torre de la Vídua Sala.


Ricard Núñez Casanovas
(Conservador i Restaurador de Béns Culturals)

Neus Serra ha dit...

Malgrat recupera un edifici singular i guanya uns equipaments magnífics. Amb la inauguració d’ahir es culmina la transformació d’un espai d’una manera espectacular i d’això ens hem de felicitar tots els malgratencs i malgratenques. (Bé, això de culminar és un dir, perquè queda un mes de feina per acabar els treballs, però ja sabem com és el calendari electoral).

NOSOKOMIO ha dit...

Neus!, l'obra té un termini d'entrega segons el Pla E i això ho saps!. El termini màxim és el 28 de febrer i com a tal calia inaugurar-ho tot abans del 28 de febrer per complir amb els terminis d'execució. Ho saben els responsables que hi van treballar, els operaris, els grups polítics i la ciutadania en general.

Neus Serra ha dit...

Nosokomio, no entenc perquè et molesta el comentari. El termini d'entrega és una cosa i la festa d'inauguració una altra. Com a mínim a mi m'ho sembla. En el plec de condicions del Plan E no he vist que exigeixi haver de celebrar una festa amb coets i confeti a cap punt. De totes maneres, la festa va estar molt bé i a tots ens va agradar. Pots dormir tranquila (o tranquil, és clar!).

Anònim ha dit...

(Bé, això de culminar és un dir, perquè queda un mes de feina per acabar els treballs, però ja sabem com és el calendari electoral).
És per la "puntilleta" teva del final que ho diu, dóna!

Anònim ha dit...

Doncs per mi la festa va ser una cursilada amb coses fora de to (qué pinten en Cubí, en Turró, en Cardona o la Camprubí? per donar un fals aire històric, res més), i tanta parafarnalia política!
Ho vaig veure molt poc treballat i fet a corre cuita.

S.F.L. ha dit...

Ricard, si t'hi fixes, a molts llocs posa rehabilitació enlloc de restauració. Per tant ja es curen en salut perquè saben que no és una restauració (ho saben ells i tots els que ho veuen).
M'ha agradat molt la teva aportació.

Anònim ha dit...

Va ser una inauguració de les habituals a Malgrat i prou. Sempre fan el mateix.

Anònim ha dit...

I que proposes?

Anònim ha dit...

No cobro per pensar en aquestes coses ni mai se m'ha demanat opinió. Per tant que s'ho facin els que creuen poder-ho fer i que a més és la seva feina.
Així de clar.

Anònim ha dit...

Més enllà de l'oportunisme de la inauguració i de ser un acte lluit o no penso que cal reflexionar sobre el contingut dels parlaments efectuats. Personalment crec que varen ser ofensius (Rangel, Conxita i diputat de nosequè... tots ells socialistes) per a la inteligència dels assistents. El Sr. Rangel semblava més el delegat del PSC-PSOE que no pas un càrrec institucional.
D'altra banda un cop finalitzades les obres penso que l'edifici de l'arxiu (per si sol magnífic) s'ha "menjat" la grandesa de la Torre. Que voleu que us digui per mi ha estat un error monumental fer conviure els dos edificis, bàsicament perque l'espai és massa petit. També crec que amb la construcció de l'arxiu s'ha "anestesiat" tot un sector de la població que ha pensat: aprofitem que fan l'arxiu no fos cas que s'ho repensin i si l'han de fer al costat de la Torre... què hi farem!!

Anònim ha dit...

I que en dieu de la placa col.locada davant la torre amb el nom de la Conxita for president?

Anònim ha dit...

Penso que aquesta placa demana a crits i amb caràcter d'urgència ésser destruïda sense contemplacions.

Anònim ha dit...

M'hi apunto!

Anònim ha dit...

Amb un spray n'hi ha prou i no et poden acusar de kale borroka.