03 de juny 2007

08380: Crònica d'indignació

La Núria Arís m'envia un escrit on explica la situació que es va trobar a l'hora de consultar documents públics a l'Ajuntament. Reflexionem sobre el tema, ja que no és el primer cop que trobem un cas com aquest:

Instàncies, instàncies, instàncies !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hem demanat a l'Ajuntament consultar el projecte d'apuntalament de la torre de la vídua de Can Sala, per fer-ho ha calgut una instància, han trigat una setmana a contestar-nos que ja podíem anar a consultar el document,i avui, divendres, ens hem disposat a anar a l'Ajuntament.
El primer gran inconvenient ja és l'espai, et deixen tota la carpeta del projecte del Sr. Albert Q. Q. sobre l'apuntalament i on mirar-la?, no hi ha cap sala, cap espai, per fer cap consulta. Per sort avui un dels funcionaris estava malalt i hem pogut fer servir la seva taula.
El document és força feixuc, ens caldria estudiar-ho en calma, demanem fer fotocòpies i davant la nostra sorpresa ens diuen que cal que fem una instància per saber si en podem fer fotocòpies.
Tot plegat, indignant....
Ens diuen que l'assesora jurídca s'ha de mirar la petició i ja ens contestarà.
Suposadament el propietari del document, que segons ells és l'Albert Q. ens ha de donar permís. Quan el mateix arquitecte que ha fet el projecte ens havia dit que el permís ens l'havia de donar l'Ajuntament que era qui havia enccaregat el projecte i que li havia pagat a ells uns diners per fer-ho....
res, entre uns i altres, anem d'un cantó a l'altre...
i aquest és l'ajuntament que propicia l'investigació, que premia treballs de recerca a alumnes de batxillerat?, com és pot treballar? I no hem d'oblidar que la torre de la vídua de Can Sala ja es propietat municipal, que el projecte d'apuntalament ja ha passat per un ple municipal i que l'obligació del nostre ajuntament davant d'un bé d'interés local és divulgar el seu valor i potenciar-ne l'estudi.

39 comentaris:

Anònim ha dit...

trist, molt tris: en aquest ajuntament, de la manera que està, només poden fer recerca els que guanyen les beques aquestes que donen amb conta-gotes.

Anònim ha dit...

Aquesta no és una situació única per desgràcia, sempre trobem secretismes i hermetisme en aquest ajuntament. Un projecte comprat per l'ajuntament és públic, comprat amb diners d'un poble que no el pot veure. En fi, em fa gràcia.
Núria, et recolzo, jo també he sentit aquesta impotència quan demano coses a aquest ajuntament.

Anònim ha dit...

L'alcaldessa va dir en l'últim Ple que l'ajuntament es governava des de la transparència i l'eficiència. Jo me la crec.. l'únic problema és que les definicions que ella té de transparència i eficiència no són les que posen en el diccionari.

I encara hi ha partits que volen donar-li suport!!!!!

Anònim ha dit...

indignant. si molta gent sabés com funciona aquest ajuntament, molts que la van votar no ho haurien fet. la gent hauria de saber les coses que passen en aquest ajuntament. neus.

Anònim ha dit...

Aquesta és la situació que ens trobem a Malgrat, entre d'altres, dificultat per consultar documents públics per a la investigació, com el nom indica de tots, quin sentit té un arxiu municipal si no es pot consultar? Si no es poden fer fotocòpies dels documents necessaris per a fer una investigació? és comparable al fet d'accedir a una biblioteca pública i que et demanin que presentis una instància per a poder llegir el llibre que has sol.licitat.
Núria tens tot el meu recolzament.
Montse

Anònim ha dit...

tots els ajuntaments funcionen igual, els documents publics no es poden donar ni fotografiar sense control, aixo es de manual de l'acampat. soc funcionari d'un ajuntament. si no es fes axis es quan s¡hauria de denunciar. la informacio no es nega, sencillament es controla. tan us costa d'entendre?

Anònim ha dit...

Neus, molta gent sap com funciona aquest ajuntament, i tot i així, la gent que l'ha votat la seguiria votant, és trist, però és la realitat, per aconseguir canviar les coses és necessari que les persones pensin i reflexionin, és necessària una bona educació i, sembla que és el menys important per al polítics que ens governen.

Anònim ha dit...

A l'anònim funcionari d'ajuntament, estàs dient que és controla la informació?
Com a resposta a la teva pregunta si, em costa d'entendre que que se'm controli l'accés a una informació que és pública, que he pagat amb els meus impostos.

Anònim ha dit...

he dit el que he dit, la informacio, per el fet de ser publica, no tota es publicable. nomes he dit, que es dona d'una manera controlada . i aixi es com a de ser. A TOTS ELS AJUNTAMENTS

Anònim ha dit...

La informació d'un arxiu és pública i ha de tenir-hi accés tothom, estem parlant d'uns documents que es troben en un arxiu.
Has escrit "la informacio, per el fet de ser publica, no tota es publicable. nomes he dit, que es dona d'una manera controlada . i aixi es com a de ser. A TOTS ELS AJUNTAMENTS"
Que vols dir que ens amagueu informació? és que considereu que els mortals, no funcionaris, no tenim dret ha estar informats dels afers del municipi?
Estem en una democràcia? jo ja no se que pensar

Anònim ha dit...

Que si s'amaga informació? vine als plens municipals algun cop, ja veuras, a en Monguilod li va dir de tot per haver fet públic un document on es parlava de les condicions del C.A.P., informació pública, i als de la Plataforma per salvar Can Sala mai els volia dir res tot i saber que ja tenia papers i plans fets.
Glasnost i perestroika, jejej, tan transparent que ni es veu.

Anònim ha dit...

no teniu remei, he dit el que he dit, no el que vosaltres voleu llegir, axis que ...... re-llegiu plis!

Anònim ha dit...

l'Ajuntament en funcions, vull dir el que hi havia, controla totalment l'informació.

molts treballadors de l'Ajuntamnet necessitarien un canvi per donar-se compte que han d'esser uns professsionals i per tant fer efectiu les noves prioritats d'un del poble.
Caminar.. es avançar...

Anònim ha dit...

Núria,
He patit el que denúncies,
No et donaré el meu nom per por.
gràcies per fer públic el que passa al poble.

Anònim ha dit...

Això ja és el colmo! voleu canviar a tots els funcionaris de l'Ajuntament perqué no fan el que vosaltres voleu? Ells fan la seva feina i amb dignitat i correcció. Vosaltres haurieu d'aprendre'n de tots plegats i ser més decorosos amb com feu les coses. A que venen ara tantes presses per comprovar els planols de l'apuntalament? Cap on voleu desviar l'atenció ara?. Feu les coses amb correcció i ho aconseguireu el que volgueu (sempre i quan es pugui).

Anònim ha dit...

Nosokomio pots garantir que l'Ajuntament del PSC dona tota la informació que mereix el poble?

Anònim ha dit...

Ho sento, anònim funcionari, no tots tenim el nivell d'excel·lència necessària per entendre el més bàsic que tu has dit "la informació no es nega, sencillament es controla", m'estàs dient que tu i l'Ajuntament pel que treballes dosifiqueu l'informació als que no som funcionaris i no tenim nivell per mancar-nos l'elemental, "el manual de l'acampat", vull saber qui ets tu per atorgat o denegar permisos de competència sobre el fet públic, però clar, tu deus la teva feina al teu cap, no als mèrits propis aportats per l'exercici del càrrec, tu més que un funcionari ets un clar exponent d'incompetència i inoperància en el lloc que ocupes endollat a dit pel partit en el poder...

Podries dir on podem pillar un exemplar del "manual de l'acampat"

Anònim ha dit...

Nosokomio,
No es vol canviar cap funcionàri com ha interessat fer correr tants rumors aquests dies.
No deviís l'atenció,

senzillament que uns quants treballadors siguin el que ha d'esser: uns professionals,
governi qui governi i no s'els vegi tan el llautó.

Anònim ha dit...

Sr. o Sra. Nosokomio:
"A que venen ara tantes presses per comprovar els planols de l'apuntalament? Cap on voleu desviar l'atenció ara?. Feu les coses amb correcció i ho aconseguireu el que volgueu (sempre i quan es pugui)."

La sol.licitud per accedir als documents de la torre de la vídua de Can Sala de l'arxiu municipal no és per desviar l'atenció de rés, la persona que els va sol.licitar, la meva filla, els necessita per un treball de la facultat. Ha hagut d'esperar una setmana per poder accedir a consultar el fons documental,sense poder fer fotocòpies de les parts del seu interès.

Anònim ha dit...

nosokomio: ' voleu canviar a tots els funcionaris de l'Ajuntament perqué no fan el que vosaltres voleu?' tela! no tinc paraules. intentes posar els funcionaris en contra de gent que no pensa com tu (o sigui, conxita-psc??). durant la campanya havia sentit a dir que fèieu córrer que si erc o ciu tindrien l'alcaldia farien fora molts funcionaris. comentaris com el teu tenen tota la mala llet del món i em fan pensar que governeu amb la por, fent creure a la gent que perdran la seva feina. a l'ajuntament de malgrat hi ha gent molt professsional. la culpa d'aquest control exagerat sobre la informació (no és normal que per un treball d'una estudiant trigueu a contestar una setmana i que després feu fer una altra instància per 'analitzar' si en pot fer fotocòpies!!) la teniu els que maneu, no els que treballen com a funcionaris. no posis la gent que treballa l'ajuntament en contra dels que no pensen com tu.

Anònim ha dit...

un fart de riure tot plegat....
Malgrat pertany al planeta Terra, o potser a hores d'ara ja ha emigrat a una altra galàxia?
Aviat potser si qe desapareixerem del mapa, per ignorants !ens haurem d'empassar el que ens diuen i el que fan, sense poder palpar el que està escrit......o sigui, la realitat, trista, pura i dura, és que tenim una capseta amb un contingut i "se mira pero no se toca"
La pregunta del milió de dòlars és: quina llei prohibeix tenir accés (real) a documents públics? i evidentment, quan hi tens accés, has de tenir-ne la prova, paper en mà....evidentment, per justificar-ho.
Secret de sumari? per què?
Estaria bé una aportació tècnica objectiva, és clar,per contestar les meves preguntes.

Anònim ha dit...

Tot plegat un joc de despropòsits, el funcionament d'quest Ajuntament. Hi ha drets, en un suposat estat de dret d'un país occidental "avançat", que no caldria reivindicar-los ni denunciar-los perquè no es compleixen. Faltaria més! Quina vergonya!
I al Sr. Nosokomio: no comparteixo en absolut el teu comentari ni entenc la teva actitud bel·ligerant. L'Ajuntament ha d'estar al servei del ciutadà, ha de ser transparent i no ha de conculcar drets constitucionals. Faltaria més!
Ànim Núria!

Anònim ha dit...

Quins collons!!!

Anònim ha dit...

Torno a repetir, si el procediment es fa com s'han de fer, i no s'utilitza la informació sense cuidar les formes ni la confidencialitat (n'hi ha que implica a ciutadania)la gent hauria de disposar sempre de la informació que calgui.

Anònim ha dit...

Nosokomio ha dit : A que venen ara tantes presses per comprovar els planols de l'apuntalament? Cap on voleu desviar l'atenció ara?....

Recordeu que la torre de la vídua de Can Sala és propietat de l'Ajuntament des del Gener, i l'abril el projecte d'apuntalament ja estava visat i entrat a l'Ajuntament, quan es començarà a apuntalar? Podrem acabar apuntalant alguna cosa?, heu vist les pintades "noves" que apareixen a la façana de l'edifici?

Anònim ha dit...

Ja han passat les eleccions! Si vols alguna cosa (arxiu nou, apuntalament, museu de poble, etc) caldrà que esperis quatre anys, i quinze dies abans d'eleccions se't concedirà.

Anònim ha dit...

nuria no et continuis fent la victima que les eleccions ja han passat

Anònim ha dit...

No és només ella, som molts els que considerem que falta un espai decent en aquest ajuntament per poder consultar documents de l'arxiu. I com a membre de la Plataforma Salvem la Torre de la Vídua de Can Sala, soc testimoni de l'ocultament de dades a les que se'ns va tenir subjectes.

Anònim ha dit...

a mi el que em fa gràcia és el retràs de concedir informació a la ciutadania de malgrat, per què? que s'han d'amagar certs aspectes...

Un altre Malgrat és possible !!!
Llàstima que de moment sembla que no ho serà !!!

Anònim ha dit...

a mi em faria vergonya anar de guai i defensora de la trasparència i que el meu cunyat fos el regidor d'urbanisme del psc, molta hipocresia veig jo en aquets poble. per què no ha plegat? per què no et dona ell mateix la informació o et deixa el seu despatx?, apa vinga!

Anònim ha dit...

els funcionaris estiguin d'acord o no amb qui governa han de fer la feina com tots els que no som funcionaris !!! que per això ens paguen ostres !!!

Anònim ha dit...

aquí t'has colat "anónim", qué té a veure que el seu cunyat sigui regidor amb que ella vulgui consultar i fer còpies d'uns documents? és que els nostres familiars es troben a la mateixa bombolla que nosaltres? Jo tenia un besavi miner i el meu tiet és banquer, que haig de ser doncs?

Anònim ha dit...

vergonyós, que sent aquesta informació pública, i amb instància, no pugui una noia que necessita fer un treball per la facultat poder fotocopiar alguns dels documents. La informació s'ha de guardar amb pany i claau, no sigui que trobessiu el tresor amagat al soterrani de la casa. No tenen remei. Res, que amb sort podràs tenir acabat el treball pel nadal de l'any que ve. Llegiu sinó el comentar-hi de les 8:51h i veureu com funcionen les coses.

Anònim ha dit...

Perque us fa tanta ràbia que algú com la Núria digui el que pensa?
Només el que no té arguments per rebatre-la es limita a desqualificar.
Així de clar i català.

Anònim ha dit...

i anònim si no tenim cunyat a la regidoria d'urbanisme, de joventut i etc etc etc com tantes regidories hi hagi que hem de fer ????

esperar 2,3,4 setmanes o les que siguin fins que es dignin a donat-se la informació?

això si que es trist si us plau !!!

Anònim ha dit...

Més enllà dels procediments, que s'han de seguir...i dels canals administratius...que s'han de fer, etc. (encara que no ens mamem el dit i sabem que qui mana els pot aplicar amb discrecionalitat, alentir-los, fer-los més feixucs, etc.). Crec que gairebé ningú no remarca --i menys l'entranyable nokosomio !-- que el que la Núria està fent de manera desinteressada (que hi té alguna cosa a guanyar ella des del punt de vista personal en això?), és lluitar sense parar perquè un be públic no s'ensorri i es perdi per sempre per culpa de la incúria de l'Ajuntament que segons la llei l'hauria de protegir des de fa molts anys. No ens n'oblidem d'això: si la torre s'ha degradat tant és per culpa de la propietat i de manera subsidiària de l'Ajuntament. Passen els mesos i els anys i l'Ajuntament no ha fet res encara per evitar-ne el deteriorament. Aquesta és la clau: l'Ajuntament no fa la seva feina, no afronta les seves responsabilitat. I el que es pitjor: ens vol fer creure que els ciutadans que actuant amb responsabilitat democràtica li exigeixen el cumpliment de la llei, són un problema. Tot plegat fa vergonya.

Joan Bosch

Anònim ha dit...

molt be nois/es aneu alimentan les mentides que no fan aumentar de vots , pero almneys els mante. Nuria ets una manipuladora.

Anònim ha dit...

Em fa l'efecte que aniria bé que tothom s'identifiqués sempre. Així evitaríem els insults i les difamacions. Aniria bé que gent com aquest anònim de dalt no es pogués ocultar en l'atac personal i hagués de donar dades certes abans d'acusar ningú. Aniria bé que ens acostumessim a raonar les nostres opinions, sobretot quan van contra d'algú altre. Animo a tots a treure'ns l'antifaç de l'anonimat.

Joan Bosch

Sentinella en vetlla: ha dit...

Paraules molt acertades.
Sí que seria molt millor si tots ens identifiquessim a l'hora d'escriure els comentaris, però sí s'actua amb prudència i respecte no és imprescindible.
Esteu convidats a criticar, que no vol dir insultar o degradar persones concretes. I molt menys sense que aquestes hagin demostrat públicament haver fet les accions de les que se l'acusa, com és el cas. Sóc testimoni de que la Núria Arìs protegeix i col·labora en projectes d'aquesta casa (la Torre de la Vídua de Can Sala) de manera desinteressada i sense ànsies polítiques.