15 de gener 2011

No confondre vell, amb antic (i antic vell, amb antic bell):

Espectacular el debat en el setè punt del ple del proppassat dijous.
La moció d'ERC demanava la catalogació del Molí de Can Feliciano, i tot el que comporta.
El resultat: 8 a favor, 9 en contra. Per variar.

El debat el podeu seguir a Malgratot. Al final de l'entrada teniu els àudios, és en el primer (punts 1-7) i comença en el minut 27 més o menys.

Arguments de l'equip de govern molt poc consistents (destacable la reflexió referida a lo vell i lo antic) i plenes dels prejudicis típics, als que ens tenen ja acostumats, dirigits al patrimoni cultural local.
Per altra banda, també fa mal d'orella la frase "ja sabem que Malgrat té poc patrimoni", que a més es repeteix diverses vegades en boca de diverses persones durant el debat. Jo no m'atreviria a dir-ho. Malgrat té un patrimoni natural riquíssim, un gran patrimoni documental (destacant d'aquest el fotogràfic que no para d'engreixar-se), en quan a patrimoni immaterial en tenim (cada cop menys per mala gestió però Malgrat gaudia antany de molt concorregudes activitats que serien fàcilment recuperables), per altra banda tenim un inexplotat però gegantí patrimoni contemporani sobretot recolzat en pintors i escultors de renom internacional, i si quan amb poc patrimoni es fa referència al típic pensament de patrimoni arquitectònic també es va mal encaminat, ja que, sí que és veritat que n'han destruit molt, continuem conservant joies i curiositats com la Catedral de la Costa, masos medievals, edificis modernistes i noucentistes, mines, i tants altres testimonis poc explotats però que hi són. Mal gestionats tots plegats, d'aquí la idea de Malgrat té poc patrimoni, peró hi són i els tenim.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

"Si Malgrat conserva el seu patrimoni ha estat gracies a una servidora" Conxita dixit. Sentir aixo ofen a la intel.ligencia dels malgratencs.

Anònim ha dit...

És cert, Malgrat té moltes coses sense explotar. No es pot parlar de poc patrimoni, sinó sense aprofitar i, sobretot, en continu perill de que la Conxita li posi l'ull, que on li posa hi posa l'excavadora.

Anònim ha dit...

i tant que és pot parlar del poc patrimoni, s'ha de dir clar i català el que ens han arrebassat el PSc-PP-CIU per destrucció pura i dura. El patrimoni natural encara el tenim per aprofitar. A veure que fem amb ell.