18 de juny 2009

Heràldica no oficial:

Em fan saber que es celebre aquest acte que com a malgratencs (o sigui, representats per un escut no-oficial, o que també es pot anomenar il·legal) ens pot interessar. Gràcies!
Espero, com tants altres malgratencs sensibilitzats, que es resolgui i puguem gaudir d'una heràldica digne. Mentrestant, actes com aquest faran una bona base per preparar a la gent.

El secretari general del Departament de Governació, Jaume Oliveras, inaugura l'exposició itinerant per impulsar l'oficialització dels escuts del món local a Arenys de Munt


Al Maresme encara hi ha 11 escuts i 21 banderes sense oficialitzar

El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, acompanyat del director dels Serveis Territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda, inaugurarà l’exposició “La força de l’escut. L’heràldica cívica del món local de Catalunya” a la sala d’exposicions municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, divendres, 19 de juny, a les 19 hores. Tot seguit, al mateix lloc tindrà lloc la xerrada-col·loqui de l’assessor d’heràldica i genealogia de Catalunya, Armand de Fluvià.

Aquesta exposició neix fruit d’una iniciativa del Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Administració Local, per impulsar l’oficialització d’una heràldica homogènia i reconeixible, així com també de difondre i fer accessibles aquests símbols a la ciutadania. Al Maresme encara hi ha 11 escuts i 21 banderes sense oficialitzar.

Amb caràcter itinerant i divulgatiu, l’exposició sobre l’heràldica cívica del món local va estrenar-se el passat mes d’abril a Figueres i va tenir la segona parada a Tortosa durant el mes de maig. A partir del 19 de juny, aquesta mostra gràfica i explicativa dels orígens, la història, el significat i l’oficialització dels escuts heràldics del ens locals de Catalunya s’exhibirà a Arenys de Munt fins al 5 de juliol.

Acte
El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, acompanyat del director dels Serveis Territorials de Governació a Barcelona, Joan Rabasseda, inaugurarà l’exposició “La força de l’escut. L’heràldica cívica del món local de Catalunya”.

Dia
Divendres, 19 de Juny de 2009

Hora
19:00 h

Adreça
Sala d'exposicions municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Munt. Rambla de Francesc Macià, 59

Municipi
Arenys de Munt (El Maresme)