20 de febrer 2009

L'arxiu de Blanes en acció:

Article del "Celobert":

El dia 30 gener la Casa del Poble va acollir l’acte de presentació del número 11 de la revista Blanda, la publicació anual de l’Arxiu Municipal de Blanes. El format de la presentació d’aquest any ha canviat una mica respecte d’altres anys i el personal de l’Arxiu ha pensat que el millor era donar veu als autors dels articles d’investigació que, de fet, són les persones que amb la seva aportació enriqueixen el contingut de la revista i els coneixements que tenim sobre el nostre territori.

Una de les funcions que l’Arxiu ha anat desenvolupant des de la seva creació, i que ja cal fer per llei, és la funció de potenciar l’organització d’activitats de divulgació i foment de la recerca. Per aquest motiu, al llarg d’aquests anys s’ha intentat donar cabuda a Blanda tant als treballs d’investigadors consagrats, com als d’estudiants universitaris, sense oblidar les aportacions d’aquelles persones que per la seva experiència han tingut coses valuoses a dir sobre el nostre municipi.
Més enllà de la secció de les recerques, a la revista de l’Arxiu es fa un resum de les activitats més destacades que hem anat desenvolupant al llarg de l’any i, paral·lelament, es fa un agraïment públic a un seguit de persones que han tingut la sensibilitat de donar al municipi documents amb informació sobre Blanes. El darrer apartat de la revista es dedica a les novetats editorials de l’any que tenen quelcom a veure amb Blanes. Com poden intuir, la informació que trobaran en aquest número és força àmplia i diversa i s’haurà d’anar descobrint sense prejudicis ni presses. La premissa que el coneixement del passat ens ha de servir per estimar i millorar la societat present pren una especial significació en l’àmbit local.
D’aquesta manera, els responsables de l’Arxiu desitjaríem que aquest número pogués contribuir, una mica al menys, al coneixement i la millora de Blanes.

Antoni Reyes i Valent
Director de l’Arxiu Municipal de Blanes